Trump vil føre opp Nord-Korea på terrorlista

AFP PHOTO / SAUL LOEB AND Ed JONES

Det kunngjorde Trump mandag. Når oppføringen vil skje, er så langt ikke klart.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver H.R. McMaster antydet før presidentens rundreise i Asia tidligere i november at en slik oppføring var aktuelt.

McMaster pekte på giftdrapet på Kim Jong-uns halvbror på flyplassen i Kuala Lumpur i Malaysia tidligere i år, og betegnet det som en terrorhandling som rettferdiggjør oppføring på lista. Nord-Korea vil i så fall havne i selskap med Iran, Sudan og Syria.

Malaysiske myndigheter har ikke lagt skylda direkte på Nord-Korea, men den sørkoreanske etterretningstjenesten mener angrepet ble utført på ordre av Kim Jong-un etter at halvbroren hadde falt i unåde.

NTB-AP

(©NTB)


Publisert: nov 20, 2017 @ 5:56 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • Harald

    Jeg skjønner at det har med politikk og gjøre, men det er mildt sagt utrolig at ikke Saudi-Arabia er på denne terrorlisten. Jeg forstår at Iran er på denne listen, men jeg forstår overhodet IKKE at Saudi-Arabia ikke er på denne listen. Men som sagt. Politikk.