Universitetet i Stavanger vil avskjedige historieprofessor

Stavanger by. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Saken skal behandles i universitetsstyrets ansettelsesutvalg, torsdag 23. november, skriver Khrono.

Langelands advokat Kjell M. Brygfjeld, bekrefter at det er snakk om en avskjedssak

– Det er etter min mening åpenbart ikke grunnlag for avskjed og en eventuell avskjed vil bli påklaget og tatt til retten, skriver Brygfjled i en tekstmelding til Khrono.

Sommerens medieomtale av grove meldinger fra professoren til ulike kvinner, skal utgjøre kun en del av avskjedssaken, ifølge avisen.

Langeland skal ha blitt orientert i begynnelsen av oktober i år om at Universitetet i Stavanger ønsker å avskjedige ham. I slutten av august i år bekreftet rektor Marit Boyesen at Langeland ikke skulle undervise mer dette studieåret, men egne seg til forskning. Langeland selv var uenig i den avgjørelsen.

Nils Rune Langeland har vært ansatt ved Universitetet i Stavanger siden 2008.

(©NTB)


Publisert: nov 20, 2017 @ 3:25 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Tine Jordbræk

  Har vi innført gapestokk i Norge?

  • TheWest

   Hvorfor ikke?

  • Nattuglen

   Den har jo egentlig ikke vært borte, bare inne til overhaling. Teknologiske oppgraderinger gjør den nå mange ganger «bedre» enn den gamle versjonen.

 • John Magne Trane

  Har du sett. Bilde og navn og greier.

  Kanskje det også en dag kommer i voldtektssaker, slike som blir utført på barn. Eller er det kun frie ord som tør vise hvem det er som gjør slikt?

  • TheWest

   Det var en god ide, kan dette være noe for Resett 😉

 • Hermann

  Trist at en så dyktig fagperson med en så god og skarp penn har rotet seg bort på denne måten.

  Med tanke på den kvinnelige delen av elevmassen ved Universitetet i Stavanger er det vanskelig å se for seg at Langeland kan komme tilbake for å bedrive undervisning.

  Samtidig har også Langeland krav på rettsikkerhet. Både han og menn som på tilsvarende måte nå havner i søkelyset pga metoo kampanjen havner under et umenneskelig psykisk press der de i større eller mindre grad blir frosset ut av sosiale felleskap og havner i den offentlige gapestokken. Også disse menneskene er lagd av kjøtt og blod og har barn, ektefeller, familie som også i stor grad blir rammet. Man har også i nyere tid sett litt tilsvarende tilfeller fra politikken også han med bakgrunn ifra Rogaland, der avsløringene og den påfølgende medieblesten til slutt fikk en tragisk utgang. Man bør også ha disse problemstillingen i bakhodet når man fremover diskuterer menn som blir avslørt i Metoo-kampanjen.

  Vi får håpe på at Langeland på en eller annen måte blir omplassert slik at han ihvertfall for en periode ikke skal bedrive undervisning. Som sagt innledningsvis, Langeland er en svært dyktig fagperson og det ville være trist om ikke samfunnet også i fremtiden skulle få dra nytte av hans gode penn og faglige kvalifikasjoner.

  Det er også å håpe på at Langeland har personer rundt seg som støtter han i det mediakjøret han nå står midt oppi. Samtidig får vi håpe på at man finner en løsning der jentene som han har vist grove og ufine seksuelle tilnærmelser mot føler seg ivaretatt.

 • Furusk

  Dette er ikke tiden for gamle gutter med hår på brøstet som klapper fansen på rumpen slik som i gamle dager på en fest. Råd til gamle griser hold syltelabbene unna fatet.

 • Greyhound

  Det som får meg til å heve øyenbrynene litt i denne saken er at det snakkes om at Langeland har trakkasert kolleger. «Trakkasering» er vel et juridisk ladet begrep som hentyder til at Langeland har gjort noe ulovlig. Men han har ikke blitt stilt til rett og er derfor «uskyldig inntil dømt». Kommentarer fra pressen og berørte individer om at meldingene hans var «trakkaserende» (i motsetning til «flørtende» og «våte») legger derfor opp til injuriesøksmål fra Langelands side dersom han ikke dømmes for lovbrudd. Det virker ikke som om media og hylekoret helt har tatt innover seg at det å anklage noen for lovbrudd uten rettergang også kan ha sine konsekvenser. #metoo kampanjen er en heksejakt hvor lov og rett tilsynelatende er helt satt til side.

  • Avatar

   Å foreslå noe intimt er trakassering om forslaget ikke faller i god jord.
   Det er mer reglen enn unntaket.

   Verden går uansett videre og «noen» av oss får seg et nyp i ny og ne tross dårlige odds.
   Uff!

 • Eirin Munkebye

  Mens vi venter på Godot:
  Halvgammel gris? Med status som gir muligheter?
  Fysjom – vekk me’n…

 • Karl Bedding

  Vel, det ble jo publisert noen meldinger han hadde sendt til en av sine studenter.
  «Kan jeg kjøpe trusen din» var en av dem. At noen skal ha «gått sammen for å ta
  rotta» på professoren får stå for din regning.