OSLO 20170603. Kong Harald deltar i markeringen av Lions Club Internationals 100-årsjubileum . Her på Bygdøy. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kong Harald er i bedring etter at han søndag ble innlagt på Rikshospitalet for en infeksjon. Foreløpig er det kun mandagens programposter som er avlyst.

Kongehuset opplyste på sine nettsider søndag at kongen er innlagt på Rikshospitalet i Oslo grunnet en infeksjon. De ville ikke si noe om hvilken infeksjon han har pådratt seg.

På spørsmål om kongens tilstand mandag, henviser kongehusets assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen til gårsdagens kommentar om at tilstanden er tilfredsstillende, og at kongen er i bedring.

Mandag er kongens programposter avlyst. Han skulle opprinnelig ha møtt representanter for Nasjonalt åndelig råd for bahaier i Norge og lederen av Nobelkomiteen, Berit Reiss-Andersen. Ifølge VG skulle han også møte sjefen for Sjøforsvaret, kontreadmiral Nils Andreas Stensønes, og sjefen for Hærens våpenskole, brigader Jon Morten Mangersnes.

Gjeruldsen opplyser til NTB at det foreløpig kun er mandagens program som er avlyst. Neste post på kong Haralds program er audiens med utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) torsdag, samt statsråd og audiens med statsminister Erna Solberg (H) fredag.

Gjeruldsen ønsker ikke å svare på når kongen vil bli skrevet ut fra sykehuset.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]