Volvo skal levere titusenvis av selvkjørende biler til Uber

En selvkjørende Volvo Uber på testtur i San Francisco, 13. desember, 2016. AP Photo/Eric Risberg, File

Avtalen om kjempesalget ble gjort kjent mandag. Så langt har ikke Volvo, som er eid av kinesiske Geely, laget et system for selvkjørende biler. De har likevel lovet å levere kjøretøy til Uber mellom 2019 og 2021.

De finansielle detaljene om salget er så langt ikke kjent.

– Ny teknologi presser på og forstyrrer bilbransjen, og Volvo Cars velger å være en aktiv del i den forstyrrelsen, sier administrerende direktør Håkan Samuelsson i Volvo Cars i en pressemelding mandag.

De nye selvkjørende bilene skal være basert på Volvos XC90-modell.

Ifølge Dagens Industri er det snakk om opptil 24.000 biler, men Volvo Cars vil ikke si noe om hvor mye de kommer til å koste.

– Vi har valgt å ikke gjøre det. Men det er klart at det er en viktig handel for Volvo, av mange grunner, sier kommunikasjonsdirektør Katarina Adamson i Volvo Cars til nyhetsbyrået TT.

– Vi får blant annet støtte i utviklingen av våre egne selvkjørende biler, og så er det selvfølgelig også en stor kommersiell ordre, sier hun.

NTB-TT-AFP

(©NTB)


Publisert: nov 20, 2017 @ 5:47 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

  • DrD .

    Selvkjørende biler høres flott ut for de som er hjernevasket til å være teknologifrelste, men er kun ett skritt mot et føydalsamfunn.
    Selvkjørende biler vil føre til skyhøye forsikringer på vanlige biler for å prise folk vekk fra veien, og dermed frata folk muligheten til å effektivt bevege seg fritt. Med selvkjørende biler kommer et større fokus på leasing og selskaper som Uber, hvor folket ikke lenger skal eie sin egen bil, men hvor store multinasjonale konserner har 100% kontroll med hvor og når man reiser, slik at de kan nekte de med feil meninger å bevege seg, på samme måten som Twitter, Google, Youtube og Facebook blokkerer, sensurerer og utestenger folk med feil meninger i dag.

  • May-Liss Day Johannessen

    Intelligent design skal vist redde mennesket fra alle farer, det være seg ulykker, identitetsforfalskning, mer sikkerhet etc, ja tilnærmet en frelser for menneskeheten .Denne utviklingen går så raskt at mennesker ikke har mulighet til å reflektere over de stadige endringene. Til syvende og sist er vi totalt overvåket. Selvbetjenende butikker er allerede under oppseiling, vil tro at det ikke er lenge til butikkene er personalfrie. Hva da??? Er neste skritt «dyrets merke» som Bibelen omtaler i Johannes Åpenbaring? Les selv og se hva konsekvensene blir uten dette. Globalismen er redskapet for å tvinge dette frem, så de som omtaler globalismen som en religiøs retning har fullstendig rett