FILE - In this Dec. 13, 2016, file photo, a self-driving Volvo Uber heads out for a test drive in San Francisco. Ride-hailing company Uber Technologies and Volvo Cars signed a $300 million deal for Volvo to provide SUVs to Uber for autonomous vehicle research. The Volvo SUVs will be part of Uber's self-driving fleet of taxis in Pittsburgh. Both companies will continue to develop autonomous vehicles separately. (AP Photo/Eric Risberg, File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Avtalen om kjempesalget ble gjort kjent mandag. Så langt har ikke Volvo, som er eid av kinesiske Geely, laget et system for selvkjørende biler. De har likevel lovet å levere kjøretøy til Uber mellom 2019 og 2021.

De finansielle detaljene om salget er så langt ikke kjent.

– Ny teknologi presser på og forstyrrer bilbransjen, og Volvo Cars velger å være en aktiv del i den forstyrrelsen, sier administrerende direktør Håkan Samuelsson i Volvo Cars i en pressemelding mandag.

De nye selvkjørende bilene skal være basert på Volvos XC90-modell.

Ifølge Dagens Industri er det snakk om opptil 24.000 biler, men Volvo Cars vil ikke si noe om hvor mye de kommer til å koste.

– Vi har valgt å ikke gjøre det. Men det er klart at det er en viktig handel for Volvo, av mange grunner, sier kommunikasjonsdirektør Katarina Adamson i Volvo Cars til nyhetsbyrået TT.

– Vi får blant annet støtte i utviklingen av våre egne selvkjørende biler, og så er det selvfølgelig også en stor kommersiell ordre, sier hun.

NTB-TT-AFP

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]