FILE - In this April 13, 2017 file photo, Charlie Rose attends The Hollywood Reporter's 35 Most Powerful People in Media party in New York. The Washington Post says eight women have accused television host Charlie Rose of multiple unwanted sexual advances and inappropriate behavior. CBS News suspended Charlie Rose and PBS is to halt production and distribution of a show following the sexual harassment report. (Photo by Andy Kropa/Invision/AP, File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Programlederen og journalisten Charlie Rose (75) er suspendert fra amerikanske CBS og PBS etter at en rekke kvinner har anklaget ham for seksuell trakassering.

75 år gamle Rose, en prisvinnende fjernsynsvert og journalist, ble mandag suspendert med umiddelbar virkning som følge av anklager fra åtte kvinner om trakassering fra slutten av 1990-tallet og fram til 2011.

– PBS er sjokkert over å ha fått kjennskap til disse svært grove anklagene, heter det i en uttalelse fra kringkastingsorganisasjonen PBS.

Rose sier han «dypt beklager uanstendig oppførsel», og at han er «svært flau». Men han gir likevel ikke kvinnene fullt medhold.

– Jeg har til tider oppført meg ufølsomt, og jeg aksepterer ansvar for det. Men jeg tror ikke at alle disse anklagene er korrekte. Jeg har alltid ment at jeg fulgte opp gjensidige følelser, selv om jeg nå innser at jeg tok feil, sier han.

PBS opplyser at nyhetsprogrammet «Charlie Rose» ble produsert av et uavhengig selskap som Rose selv eier, men understreker at «vi forventer at våre produsenter tilrettelegger for et arbeidsmiljø der folk føler seg trygge og behandles med verdighet og respekt».

Rose var vert for «CBS This Morning», og han har også levert bidrag til «60 Minutes».

– Charlie Rose er suspendert umiddelbart mens vi gransker saken. Anklagene er svært urovekkende og vi tar dem meget alvorlig, heter det i en uttalelse fra CBS.

De åtte kvinnene har fortalt sine historier til The Washington Post. De sier at han tafset på dem, gikk rundt naken foran dem og drev med griseprat på telefonen. En av kvinnene hevder Rose sa at han drømte om å se henne svømme naken.

NTB-AFP-DPA

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]