Det amerikanske utenriksdepartementet vurderer å granske korrupsjonsanklager mot Clinton-familien

Hillary Clinton anklages for korrupsjon. AP Photo/Mary Altaffer

Etter at Hillary Clinton tapte presidentvalget i USA, har donasjonene til Clinton-familiens humanitære organisasjon, Clinton Foundation, blitt sterkt reduserte. Donasjonenes samlede verdi lå på 108 millioner dollar i 2015 og falt til 63 millioner dollar i 2016, det rapporterer New York Post.

I forrige uke skrev det amerikanske justisdepartementet til juskomiteen i Representantenes hus at de vurderer å nedsette et aktorat som kan granske anklager om at flere millioner dollar av donasjonene til Clinton-stiftelsen var knyttet til en uranavtale fremforhandlet av Obama-administrasjonen.

Som utenriksminister i USA skal Hillary Clinton ha godkjent det russiske oppkjøpet av selskapet Uranium One, samtidig mottok Clinton Foundation 145 millioner dollar fra mange av selskapets eiere.

– Disse resirkulerte anklagene om at Clinton Foundation skal være innblandet i Uranium One har blitt avkreftet igjen og igjen, sier Kevin Thurm, fungerende direktør i selskapet til New York Post.

– På tross av alt bråket, vil stiftelsen fortsette vårt arbeid for å forbedre folks liv og adressere des stor utfordringene i vår tid, slik som opioidepidemien, klimaendringene og myndiggjøring av neste generasjons ledere.

Norge er at av landene som har bidratt desidert mest til den veldedige organisasjonen. Regjeringen skal via Utenriksdepartementet ha bidratt med hele 584 millioner kroner i tidligere år. Det er reist spørsmål om dette ville blitt gjort dersom man visste at Clinton ville tape valget.

På sitt høyeste lå donasjonene i 2015. Da gav Norge hele 174 millioner kroner til Clinton Foundation. Dette kommenterte Guri Solberg i Utenriksdepartementet overfor Finansavisen i 2016.

– Norge har inngått flere avtaler hvor målet var å bidra til å redusere mødre- og barnedødelighet i land med høy dødelighetsbyrde for å sikre fremgang på tusenårsmålene. De fleste avtalene utløp i 2015, parallelt med at arbeidet med tusenårsmålene ble avsluttet. Dette er årsaken til at utbetalingene var spesielt høye i 2014 og 2015, sier Solberg.

 

 


Publisert: nov 21, 2017 @ 11:54 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Profet1

  Det må være trist for mediene å bruke så lang tid på å grave etter dritt om Trump uten å finne annet enn dritt om Killary.

  • Olaus Trøgheim

   Det må være trist å grave for å finne noe å skvette på Clinton og likevel bare finne enda mere møkk om Trump.

   • Gjest

    Det må være trist å lese en lignelse hvor den kognitive dissonans ikke resulterer i erkjennelse, men resulterer i en demonstrasjon i hvor effektivt autopiloten overtar når hjernen ikke har mer å gi.

    • Olaus Trøgheim

     Noterer meg ditt ønske om at andre bør endre oppfatning om veldokumenterte fakta basert på vas.

     • GHjo

      Et godt råd. slutt å se på “nyheter” og “Debatter” på NRK og TV2 og slutt å lese aviser som Dagbladet, VG, og Aftenpotten.
      Det vil ganske snart føre til en forbedring av mental helse.

     • Olaus Trøgheim

      Ulikt deg foretrekker jeg å holde meg orientert via mange kilder. Men du da; happy med Breitbart og Faux?

     • Fantastan

      Du har blitt løyet til så lenge at fakta preller av deg som vann på gåsa. Daglig forer VG og Dagbladet deg med løgnpropaganda om Trump sine Russland-forbindelser, som det fremdeles ikke finnes et fnugg av bevis for etter over ett års etterforskning. Hvor lenge vil det gå før du stiller kritiske spørsmål? To år? Tre år? Aldri?

     • Olaus Trøgheim

      Regner ikke med at Mueller bruker så lang tid.

     • Fantastan

      Vil du akseptere at du har blitt løyet i åresvis til den dagen Mueller konkluderer med at ingenting har skjedd? Sikkert ikke.

     • Olaus Trøgheim

      He, he, han har jo allerede delkonkludert og folk kommer til å bli dømt.

     • Fantastan

      Gjør de det ja.

   • Harald

    Enda mer møkk? Som for eksempel?

    • Olaus Trøgheim

     Mueller kommer nærmere og nærmere…

     • GHjo

      Mueller sitter selv i korrupsjonen, til helt opp under armene.
      Situasjonen er at man har en korrupt,som etterforsker ikke-eksisterende korupsjon, for å slite ut den lovlig valgte presidenten og hindre ham i å få utført sitt arbeide.

     • Olaus Trøgheim

      Det nærmer seg…

     • oliver

      Hvis du har fulgt med vet du godt at Mueller ikke har vært i nærheten av å feste grep, men famler videre. Det som er ille med Uranium One, er ikke bare de $145 mill., men at dette også er en sak om USAs nasjonale sikkerhetspolitikk. Trøsten kan jo være at ryker Hillary i denne saken blir det også mange andre topper i amerikansk politikk som får det heftig. Kanskje blir din håpefulle Mueller èn av dem siden han var FBI-sjef på den tiden. Skittentøyvasken som vil følge kan være èn av grunnene til at USAs myndigheter kvier seg for å ta tak i Uranium One- saken.

     • Olaus Trøgheim

      Dream on. UO-«saken» er jo fri fantasi.

 • Lur Ing

  På tide.

 • Truls

  Vi trenger ikke å grave mer i dette, i følge Kvatningen i Aftenposten er dette bare snakk om en høyreekstremistisk konspirasjonsteori…han bruker da Hillarys påstand, da må vi tro på dette!

  Bill Clinton: «I did not have a sexual realtionship with that woman!». Dette var også ifølge Hillary en høyreorientert politisk svertekampanje! Gratulerer Kvatningen, gratulerer Aftenposten!

 • Representativt_Demokrati_?

  Da er det på tide at norske politikere følger opp med kritiske spørsmål, dersom det finnes noen slike som tør å utfordre eliten av globalister.

  Hvem har så langt forlangt et meget godt svar på hvorfor 600 mill. kr av våre skattebetalernes penger bør gå til Clintons. Tybring Gjedde var en gang et av mine håp blant norske politikere, men hvor har han blitt av? Er han fortsatt aktiv i politikken? I så fall er dette en anledning til å markere seg. Hvem tør demonstrere at de vil være virkelig i oppsisjon til globalisteliten?
  Stortingets spørretime på onsdag kan kanskje være en fin anledning?

 • Kaffermann

  Hillary for Prison 2018!

 • TitoSchipa

  Norge har også sluttet å gi de enorme summene vi betalte Clinton Foundation i årene før valget. Savner et kritisk lys på de norske bidragene i norske medier.

 • Øyvind Davidsen

  At bidragene til Clinton Foundation stuper når hun ikke vinner valget, sier vel noe om forventningen til giverne.
  Lukter ikke godt, men MSM er jo på Clintons side. Blir spennende å se om hun går klar.

 • Reidar S

  Med alle de millionene som er i fondet kjøper hun seg nok avlat

 • Olaus Trøgheim

  Og konspirasjonene fortsetter.

  • Fantastan

   Ja, VG og Dagbladet kjører på med den store «Russland og Trump»-løgnen.

   • Olaus Trøgheim

    Mueller jobber videre.

    • Fantastan

     Ja, den store konspirasjonsteorien lever videre.

 • Norge har gitt over 400 millioner til Clinton Foundation.

  Saken må granskes.

  Det blir skandale når norske bedrifter betaler korrupte pamper i utlandet, men den norske stat kan fritt øse ut hundrevis av millioner for å kjøpe seg tilgang eller fordeler.

  Hvor er Kolberg når man for en gangs skyld behøver han?

  • Иван Грозный

   Problemet er at både Stoltenberg-regjeringen og Solberg-regjeringen har overført store beløp til Clinton Foundation. Kolberg forstår nok godt at en gjennomgang av denne saken vil ramme Arbeiderpartiet i like stor grad som Solberg-regjeringen.

 • Leif Arne Stople

  Som man sier i Unaiten:There is no such thing as a free lunch! Når man gir noe forventer man som oftest noe tilbake.Miljøbevilgninger til stater med store oljeressurser som Statoil er interessert i kan også ofte virke underlige.Korrupsjon i den norske stats regi?

 • stefan pedersen

  Crooked Hillary ser ut til å stemme ?.

 • kua60

  Det herlige med at Donald vant- helt fortjent- er at denne verdens Trøgheimer river seg i håret og gnisser i tennene! PS, Han er en super president!

 • Olaus Trøgheim

  Gjesp.

  • Harald

   Som forventet ble du svar skyldig.

   • Olaus Trøgheim

    Heh, mitt svar var Mueller. Mueller graver fram det ene vitnet etter det andre. Finner tystere. Eksponerer dobbeltmoralen og avslører det råtne regjeringsapparatet bit for bit. Dette kan du jo følge dag for dag. Dersom du hadde fulgt med da. Og det eneste du greier å svare med er å kalle det for «møkk». Hvem er svar skyldig tror du?

    • Harald

     Igjen. Du skriver «mer møkk», ikke jeg. Så langt har det ikke fremkommet noe «møkk». Det er du som sier møkk, ikke jeg. Nå hevder du at Muller avdekker «det råtne regjeringsapparatet bit for bit». Eller møkk som du kaller det. Hva er det Muller har avdekket? Jeg følger meget godt med og har i skrivende stund ikke oppdaget noenting, så jeg trenger tydeligvis en oppdatering av en som følger enda bedre med enn det jeg gjør. Men det ligger vel under din «verdighet» å komme med en slik oppdatering, ganske enkelt fordi den ikke finns.

     • Olaus Trøgheim

      Nei, nei.

 • May-Liss Day Johannessen

  Hva hvis FBI sitter i samme møkka. Hvorfor tror du Hillarys private e-post skandaler ikke ble etterforsket, der hun delte en mengde gradert informasjon. Hva med Etterforskningen av Bengasi invasjonen, (der Norge er involvert), «nødhjelpsarbeidet» til Haiti, der Clintons sikret seg kontroll over Olje og gullforekomstene, samt igjen skaffet seg nye donasjoner til sin «nødhjelps-foundation»? Ja du skjønner her er det mye grums, som både Obama, Mueller, Comey m.fl. er mistenkt for å være medskyldige i.For å legge til, Weinstein var en venn og en fast donator til Clintons, med store beløp.

 • Ida Hansen

  Siden min viktige kommentar forsvant langt bak i bakevja, og jeg håper noen tar tak i disse tallene som er nær 5 ganger høyere enn det både media og politikerne vil innrømme…

  På ca 7 år er det overført over 2,3 milliarder norske skattekroner til Clinton fundation. Hele 1,3 milliarder like før både Jens og Hillary gikk av for å forberede ny jobb. Først fikk Hillary 500 millioner da hun landet den 01 juni 2012, så ytterligere 800 millioner den 12 februar 2013. Det er 1300 millioner på på 8 mnd og 11 dager.

  – HILLARY CLINTON FIKK 500 MILLIONER GRUNNER TIL Å ELSKE NORGE –
  (Aftenposten 01.06.12) https://www.aftenposten.no/verden/i/zGw5b/Hillary-Clinton-fikk-500-millioner-grunner-til-a-elske-Norge

  – REGJERINGEN BLAR OPP 800 MILLIONER TIL CLINTON-STIFTELSEN – (Tv2 12. februar 2013) http://www.tv2.no/a/3986650

  – CLINTON FUNDATION FIKK 410 MILLIONER I BISTAND FRA NORGE – (Finansavisen 05.05.15)

  – GIR 140 MILLIONER TIL CLINTONS HIV/AIDS FOND – (Aftenbladet 13.07.2007) https://www.aftenbladet.no/innenriks/i/8X9B2/Norge-gir-140-millioner-til-Clintons-hivaids-fond

  – NORGE GIR 23 MILLIONER TIL BILL CLINTON STIFTELSE – (Teknisk ukeblad 24. sep.2012) https://www.tu.no/artikler/norge-gir-millioner-til-clinton-stiftelse/236527

  – NORGE STØTTER BILL CLINTON MED 30 MILLIONER – (31.10.2006)

  – REGJERINGEN GIR 140 MILLIONER TIL BILL CLINTON STIFTELSE – (Aftenposten 19.02.15) https://www.aftenposten.no/verden/i/8wXor/Hillary-Clinton-kritiseres-for-pengestotte-fra-utlandet

  – BRENDE GIR 256 MILLIONER til CLINTON PROSJEKT – (Aftenposten 21. nov. 2014) https://www.aftenposten.no/verden/i/EoXV2/Brende-gir-265-millioner-til-Clinton-prosjekt

  SUM = 2,308 milliarder, men dette kommer opp på et par googlesøk, så summen er nok adskillig høyere.. Blant annet finner jeg ikke et bidrag på 52 millioner