In this April 6, 2017, photo, former Secretary of State Hillary Clinton speaks during the Women in the World Summit at Lincoln Center in New York. Attorney General Jeff Sessions is leaving open the possibility that a special counsel could be appointed to look into Clinton Foundation dealings and an Obama-era uranium deal, the Justice Department said Monday, Nov. 13. (AP Photo/Mary Altaffer)
Del saken
 • 422
 •  
 •  
 •  
 •  

Etter at Hillary Clinton tapte presidentvalget i USA, har donasjonene til Clinton-familiens humanitære organisasjon, Clinton Foundation, blitt sterkt reduserte. Donasjonenes samlede verdi lå på 108 millioner dollar i 2015 og falt til 63 millioner dollar i 2016, det rapporterer New York Post.

I forrige uke skrev det amerikanske justisdepartementet til juskomiteen i Representantenes hus at de vurderer å nedsette et aktorat som kan granske anklager om at flere millioner dollar av donasjonene til Clinton-stiftelsen var knyttet til en uranavtale fremforhandlet av Obama-administrasjonen.

Som utenriksminister i USA skal Hillary Clinton ha godkjent det russiske oppkjøpet av selskapet Uranium One, samtidig mottok Clinton Foundation 145 millioner dollar fra mange av selskapets eiere.

– Disse resirkulerte anklagene om at Clinton Foundation skal være innblandet i Uranium One har blitt avkreftet igjen og igjen, sier Kevin Thurm, fungerende direktør i selskapet til New York Post.

– På tross av alt bråket, vil stiftelsen fortsette vårt arbeid for å forbedre folks liv og adressere des stor utfordringene i vår tid, slik som opioidepidemien, klimaendringene og myndiggjøring av neste generasjons ledere.

Norge er at av landene som har bidratt desidert mest til den veldedige organisasjonen. Regjeringen skal via Utenriksdepartementet ha bidratt med hele 584 millioner kroner i tidligere år. Det er reist spørsmål om dette ville blitt gjort dersom man visste at Clinton ville tape valget.

På sitt høyeste lå donasjonene i 2015. Da gav Norge hele 174 millioner kroner til Clinton Foundation. Dette kommenterte Guri Solberg i Utenriksdepartementet overfor Finansavisen i 2016.

– Norge har inngått flere avtaler hvor målet var å bidra til å redusere mødre- og barnedødelighet i land med høy dødelighetsbyrde for å sikre fremgang på tusenårsmålene. De fleste avtalene utløp i 2015, parallelt med at arbeidet med tusenårsmålene ble avsluttet. Dette er årsaken til at utbetalingene var spesielt høye i 2014 og 2015, sier Solberg.

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 422
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]