Oslo 20170712. Administrerende direktør, Rune Bjerke, og DNB presenterer resultat for 2. kvartal 2017. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

DNB ønsker høyere overskudd de neste årene. Det betyr kostnadskutt og effektiviseringer på mellom 1,5 og 2 milliarder kroner fram mot 2020.

DNB-ledelsen la fram sine finansielle mål for de neste par årene på en kapitalmarkedsdag i London tirsdag.

Ett av målene er over 12 prosent avkastning på egenkapitalen. Per tredje kvartal var avkastningen 10,6 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

annonse

Dessuten skal kostnadsnivået reduseres, og utgjøre under 40 prosent av inntektene. Over 50 prosent av overskuddet skal deles ut i utbytte. Kjernekapitaldekningen skal ligge over 16,1 prosent.

For et år siden hadde DNB som mål å kutte kostnader med mellom 1,4 og 1,8 milliarder kroner. Nå vil man altså kutte enda mer – mellom 1,5 og 2 milliarder fra 2018 til 2020. Dette skal skje gjennom digitalisering og automatisering.

Fra før har finanskonsernet gjennomført betydelige innstramminger. Blant annet er antallet filialer redusert fra 156 til 57 siden 2013, skriverE24. Antallet fulltidsansatte innen segmentene personkunde og små- og mellomstore bedrifter er redusert med 20 prosent. Det siste året er antallet ansatte kuttet med snaut 100, til 10.785.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]