REUTERS/Jason Lee (CHINA)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Søkegiganten Google opplyser at de russiske mediene RT og Sputnik vil bli flyttet nedover i de rangerte resultatene folk får opp når de gjør Google-søk.

Eric Schmidt, styreleder i Googles morselskap Alphabet, sier ifølge BBC at selskapet må sette i verk tiltak for å stanse spredningen av feilinformasjon.

Amerikansk etterretning beskriver RT som «Russlands statsdrevne propagandamaskin». Google har blitt kritisert for å fremme de to mediene ved å inkludere dem i sin Google News-tjeneste, som er en liste med utvalgte, legitime nyhetssider. De er også med i utvalget av nyheter som automatisk plukkes ut til Googles kunder i forskjellige sammenhenger, skriver The Guardian.

– Vi jobber for å oppdage slike scenarioer, og flytte denne typen sider nedover i resultatene, sa Schmidt under et arrangement i Halifax i Canada i helgen.

Schmidt utelukket imidlertid å stenge RT og Sputnik ute.

– Det er ikke slik vi opererer. Jeg er sterkt mot sensur. Jeg er sterkt for rangering – det er det vi gjør, sa Schmidt.

De russiske mediene reagerer sterkt på utspillet.

Google trosser all logikk og fornuft. Fakta tillates ikke hvis de kommer fra RT – «fordi Russland». Det til tross for at Google, i Kongressens egen protokoll, sier de ikke har funnet manipulasjon eller regelbrudd fra RT, sier sjefredaktør Margarita Simonjan i en uttalelse.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]