OSLO 20150205. En rom-kvinne tigger på gata i Oslo. Regjeringens forslag om å innføre et nasjonalt tiggeforbud som også rammer tiggernes hjelpere, vekker oppsikt utenfor Norges grenser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse

Moderaterna i Göteborg ønsker et tiggerforbud i byens sentrale deler, skriver Göteborgs-Posten.

Ifølge avisen gikk det borgerlige partiet i forrige måned inn for et nasjonalt tiggerforbud, og partimedlemmer i Göteborg vil tirsdag legge fram et forslag til kommunestyret.

I forslagsteksten heter det blant annet at «flere innbyggere og besøkende føler ubehag når de blir oppsøkt altfor nærgående».

annonse

Håpet er at forbudet vil bli lagt til de lokale forskriftene som skal vedtas av bystyret i desember.

– Innenfor rammen av gjeldende lovgiving bør det være plass til å forby tigging lokalt, mener kommunalråd Jonas Ransgård (M) i Göteborg.

De svenske kommunene Sala og Vellinge har tidligere forbudt tigging, men i begge tilfeller ble avgjørelsene opphevet av fylkesstyret med den begrunnelsen at forbudet ikke var forenlig med ordensloven.

NTB-TT

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]