Skiforbundet reagerer på Northug-utspill

Petter Northugs stunt i sosiale medier er ikke populære hos alle. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Petter Northugs raljering med landslagsledelsen i langrenn behandles nå internt i Norges Skiforbund.

Dette bekrefter Gro Eide, medieansvarlig for langrenn i Skiforbundet.

– Dette er en sak som vi håndterer internt og direkte med Petter Northug. Personalsak i denne sammenhengen betyr at vi følger opp dette internt, skriver hun i en SMS til NTB.

Instagram-harselas

Petter Northug tok mandag kveld til sosiale medier etter at han ble vraket fra verdenscupåpningen i finske Ruka. På bildedelingstjenesten Instagram la han ut et bilde av landslagssjef Vidar Løfshus og landslagstrener Tor Arne Hetland, akkompagnert av en fiktiv dialog. Northug har forfattet dialogen slik:

Løfshus: «Vi tar vel ikke med Northug til Ruka?»

Hetland: «Selvfølgelig ikke, vi må prioritere medaljegarantister i OL-sesongen. Kjør inn Golberg, Krüger, Holund, Tønseth, Fossli og Brandsdal. Mesterskapsløpere med X-faktor».

Løfshus: «Og vi får ikke pes i mediene?»

Hetland: «Seff ikke. Papa Esten O. i Dagbladet kommer til å backe oss».

– Humor

Flere har reagert både på den fiktive dialogen mellom skilederne, og at Northug nevner flere løpere som ble prioritert foran ham i Ruka-uttaket. Trønderens manager, Are Sørum Langås, beskriver det hele som humor.

– Dette er humor i kampen hete. Petter har selvfølgelig ingen negative tanker om sine lagkamerater, sier Langås til NTB og fortsetter:

– Petter bruker mye humor og selvironi, og jeg tror de andre gutta på laget tar dette med et smil. De har selv illustrert god takhøyde på egne kontoer i sosiale medier.

Northugs omdiskuterte Instagram-melding var tirsdag ikke slettet.

Vraket

Ekspertkommentator og mangeårig trener Johan Kaggestad sier følgende til NTB om Northugs utspill:

– Det var litt harselerende, men ikke mer enn man burde tåle. Om han burde holdt skuffelsen for seg selv, er en annen sak, men jeg ser ikke noe dramatisk i at han ikke ble tatt ut.

Kaggestad stiller seg bak landslagsledelsens Ruka-valg.

– Det er naturlig å ta ut løpere som har dokumentert at de er i form, og vi vet lite om Petter annet enn at han hadde en dårlig sesong i fjor. Etter min erfaring er det ikke så dumt å starte med å gå en «low key»-konkurranse for å sjekke ut at man er i siget etter en sykdomssituasjon. Jeg ser ikke noe galt i uttaket, sier han.

Reaksjoner

Det var knyttet stor spenning til mandagens uttak til verdenscupåpningen. Northug, som måtte stå over helgens nasjonale åpningsrenn på Beitostølen som følge av sykdom, friskmeldte seg selv søndag og meldte seg klar for å gå Ruka-rennene.

Landslagsledelsen fant likevel ikke plass til Northug. Det vakte reaksjoner.

Nå tyder alt på at langrennsstjernen går norgescuprennene på Gålå kommende helg.

Følgende ti løpere er tatt ut til verdenscupløpene i Ruka: Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Pål Golberg, Finn Hågen Krogh, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth, Sondre Turvoll Fossli og Eirik Brandsdal.

(©NTB)


Publisert: nov 21, 2017 @ 6:47 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Per Sigvald Johansen

  Helt riktig av Northaug, og håper han setter de på plass en gang for alle!

 • Knut

  Jeg gidder ikke se på langrenn uten Northug, det blir for dødt og kjedelig.

 • Greyhound

  Hvor mye betaler vi i skattekroner for dette idiotiske ski sirkuset?

 • John Bilberg

  Selvhøytideligheten i enkelte kretser kjenner ingen grenser. Jeg har sluttet helt å se på vinteridrett, all spontanitet er borte.

 • Eirin Munkebye

  Mens vi venter på Godot:
  Du skal ikke tulle med hu mor…

 • Olaus Trøgheim

  Barnslighetene i norsk idrett på alle nivåer fortsetter ad nauseam.

 • Win Ston

  er det synd på northug? gutten har blitt tilgitt, han har tjent seg søkkrik, han har vunnet mer enn noen annen, han har fått lov til å ha sitt eget lag…kom igjen’a…hvis jeg ser den gutten grine for at han ikke for lov å være med da er og blir han en liten drittunge i mine øyne for all tid… jeg tror han fremdeles ikke har lært ordene ydmykhet, lagspirit, godfoten…

 • Torgunn

  Det er blitt for mye penger og alvor i idretten. hvor er gelder, spøken og leken?
  Skiforbundet burde ha andre ting å holde på med, enn å klandre noen for ett vitsing.
  Skiforundet er utakknemlig for alle millionene Northug har gått inn for dem i årenes løp.