Soros kaller ungarsk kampanje løgnaktig

George Soros slår tilbake etter flere kritiske kampanjer mot ham som ungarske myndigheter har lansert. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Mandag snakket Soros ut for første gang om den ungarske regjeringens holdning til hans synspunkter og påståtte intensjoner om innvandring, og beskyldte myndighetene for «forvrengning og ren løgn».

87-åringen sa at statsminister Viktor Orbans regjering har forsøkt å skildre ham som en fiende.

– Regjeringen valgte George Soros for dette formålet, lanserte en massiv anti-Soros mediekampanje som kostet titalls millioner euro av skattebetalerens penger, pisket opp antimuslimske holdninger, og brukte antisemittiske formuleringer som minner om 1930-tallet, heter det i en uttalelse på hans nettside.

I en sjupunkts undersøkelse fra den innvandringsfiendtlige Orban sendt via post til husstander over hele landet 9. oktober, sa regjeringen at de ville forsøke å få oversikt over holdninger til den kalte Soros-planen.

Dette refererer til en artikkel fra 2015 som ble skrevet da hundretusenvis av innvandrere strømmet inn i Europa via Balkan. Der uttaler Soros at EU bør ta inn minst en million innvandrere årlig.

Den ungarske regjeringsundersøkelsen hevder at Soros oppmuntrer, og til og med orkestrerer, Europas pågående migrasjonskrise, samt påvirker EUs politikk.

NTB-AFP

(©NTB)


Publisert: nov 21, 2017 @ 7:58 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • bitten

  Denne ungarske kampanjen i fra Ungarn mot Soros, er så til det grader en fullstendig
  sannhet og faktaorientert, som er fullstendig fortjent kritikk mot Soros i dette tilfelle her .

 • Geiseric

  I sitt «tilsvar» imøtegår Soros 7 anklager/påstander, hvorav 3 bare avvises som «løgner». De øvrige 4 blir bare delvis tilbakevist («nyansert» er vel mer presist). Påstanden om at Soros i 2015 gikk inn for at EU burde ta imot 1 million flyktninger pr. år i overskuelig framtid, bekreftes på Soros’ nettside, som riktignok presiserer at han året etter (2016), nedjusterte tallet til 300.000 pr. år…

  https://www.georgesoros.com/rebuttal/

 • Frankie

  Soros får sterk kritikk blant sine egne om at han er for «synlig» og avslører agendaen før kritisk masse er nådd. Soros er kun en maskott. Det finnes tusenvis som han med større makt og innflytelse. Gjett hva de alle har til felles.

  • Gjest

   Ikke overdriv dette. Soros har, som Theodor Herzl, i sin agenda rammet jøder kanskje mest av alle. Derfor er vinklingen din (mellom linjene) bare en halv sannhet.

   • Frankie

    Tull! Han rammer hvite mest av alle. Den evige offerrollen begynner å gå ut på dato.

    • Gjest

     Jeg kjenner godt til agendaen du sikter til, og fornekter den ikke. Men det ene utelukker ikke det andre. Du vet sikkert hvordan Soros gjorde seg rik på å angi ungarske jøder til nazi-regimet. Du har kanskje lest Herzls dagbøker også. Antisemittene skal bli våre beste allierte, sa Herzl, og jødene sine egne messiaser. Herzl mente at jødisk lidelse var det eneste som kunne legitimere en israelsk stat. Resten er historie.

 • Cecilie_M

  Tror i grunn Soros fortjener mye mer kritikk for all ugang han har gjort i verden enn bare det nevn her.

 • Fortean B.

  Soros er nok det nærmeste vi kommer superskurk i det virkelige liv. Virkelighetens «Ernst Stavro Blofeld».

  • Reidar S

   Er dette opphavet til den greia med hønen og egget? l

 • oliver

  Det fremgår lite i artikkelen om hva Soros «slår tilbake» med. Selvsagt har nok disse milliardene han disponerer en viss slagkraft, men utover det….?