George Soros. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mandag snakket Soros ut for første gang om den ungarske regjeringens holdning til hans synspunkter og påståtte intensjoner om innvandring, og beskyldte myndighetene for «forvrengning og ren løgn».

87-åringen sa at statsminister Viktor Orbans regjering har forsøkt å skildre ham som en fiende.

– Regjeringen valgte George Soros for dette formålet, lanserte en massiv anti-Soros mediekampanje som kostet titalls millioner euro av skattebetalerens penger, pisket opp antimuslimske holdninger, og brukte antisemittiske formuleringer som minner om 1930-tallet, heter det i en uttalelse på hans nettside.

I en sjupunkts undersøkelse fra den innvandringsfiendtlige Orban sendt via post til husstander over hele landet 9. oktober, sa regjeringen at de ville forsøke å få oversikt over holdninger til den kalte Soros-planen.

Dette refererer til en artikkel fra 2015 som ble skrevet da hundretusenvis av innvandrere strømmet inn i Europa via Balkan. Der uttaler Soros at EU bør ta inn minst en million innvandrere årlig.

Den ungarske regjeringsundersøkelsen hevder at Soros oppmuntrer, og til og med orkestrerer, Europas pågående migrasjonskrise, samt påvirker EUs politikk.

NTB-AFP

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]