Trump og Putin har diskutert Syria, Iran og Nord-Korea

Russlands president Vladimir Putin under et møte med Syrias president Bashar al-Assad mandag. Tirsdag kom meldingen om at USAs president Donald Trump og Putin har snakket på telefon. Foto: Mikhail Klimentyev / AP / NTB scanpix

USAs president Donald Trump har snakket med Russlands president Vladimir Putin om en rekke sentrale temaer i en telefonsamtale tirsdag.

Det hvite hus opplyser at Syria, Iran, Nord-Korea og Ukraina var blant temaene som ble diskutert.

Trump og Putin hadde nylig flere uformelle samtaler på sidelinjen av et regionalt toppmøte i Vietnam. Der ble de enige på en rekke punkter om Syrias framtid etter krigen.

Trumps telefonsamtale med Putin kommer dagen etter at Putin møtte Syrias president Bashar al-Assad i Sotsji. Det var Assads andre besøk i Russland i løpet av de snart sju årene krigen har herjet i Syria. Møtet skjedde i forkant av et planlagt toppmøte mellom Russland, Tyrkia og Iran onsdag.

I forkant av onsdagens møte heter det fra Kreml at hensikten med møtet mellom Putin og Assad mandag var å få Assad med på å gi sin tilslutning til ulike mulige avtaler som de tre lederne kan diskutere onsdag.

Under besøket i Sotsji sa de to lederne seg enige i at militæroppdraget i Syria er ved veis ende.

NTB-AP
(©NTB)


Publisert: nov 21, 2017 @ 9:50 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Breidablikk

  «Assad må gå» heter det unisont fra vestens ledere. Assad sitter. Er «Vesten» – politikere, journalister, soldater – i stand til å innrømme hva som er skjedd? For meg handlet det om et fullstendig tap, akkurat som i Afganistan, og Irak: de siste seire over ISIS overdøver ikke det faktum at Vestens inngripen i Irak har ført Iran og partnere til makten.

 • Breidablikk

  … «NN må gå» – en vakker måte å demonstrere det oppskrytte vestlige, demokrati, ikke sant?

  Forøvrig: vi har nå trolig bevis på at den » demokratiske» revolusjon i Ukraina brukte skarpskyttere for å spre kaos på Maidan, ved å skyte vilkårlig inn på begge sider i gatekonflikten. Altså er det de «Pro-Vestlige» og «pro-demokratiske» som begår det reneste barbari, sår kaos og velter en folkevalgt regjering/president (Janukovich), ikke de Pro-Russiske og «ikke-demokratiske»

  Dokumentasjon på Steigan.no, og lenker internasjonalt på en kanadisk professors facebookside:

  https://www.facebook.com/ivan.katchanovski?hc_ref=ARTWRSuCbXxWizEvEqZaFjKuk6B8XuIp2HkaxJiuGjnBejFMlYc54k1uFl1pPOfliGI&pnref=story

  • BarePer

   Ja, Steigan er nok i vinden etter at det gikk så strålende med det spennende sosiale eksperimentet i Kambodsja.

   • Breidablikk

    Pussig da at en så nedrig og idiotisk person i dag kan ha en av landets beste nettsteder, særlig på utenriks.

 • Henrik Dahl

  Vi er nå i en situasjon hvor realpolitikken foregår mellom ledere som Putin, Assad, Netanyahu, Xi Jinping, Ram Nath Kovind, Moon Jae-in med flere. Realpolitikken har, sammen med forstanden, meldt flytting fra det såkalte vesten, og tyngdepunktet for makt og økonomi flytter seg nå stadig lenger mot Øst. Dette har en person som Trump forstått meget godt, og prøver derfor å innynde seg så godt som mulig med ledere i det nære og fjerne østen.

  I Europa bedrives det kun symbolpolitikk, og man er i ferd med å ta kulturelt og økonomisk selvmord med de svake lederne vi er belemret med. EU har vært saktevirkende samfunnsgift fra dag én, og Europa som vi kjenner det er i ferd med å legges fullstendig brakk med disse ved roret. Det eneste håpet er fullt tilbaketog, en gjenoppretting av nasjonalstatene, nedrivning av EU, og en retur til våre grunnleggende kulturer og tradisjoner. Dette er det eneste vi har. Det er det eneste vi noensinne har hatt. Og dette er vår styrke.

 • BarePer

  Ja, fordi den pinglete amerikanske kongressen ikke hadde baller til å bidra til å få jobben avsluttet skikkelig. Noen nukes ville fått jobben gjort en gang for alle, og hadde W og Rumsfeld fått sin løsning gjennom tror jeg vi ville vært ferdige med dette for godt nå.