Russlands president Vladimir Putin under et møte med Syrias president Bashar al-Assad mandag. Tirsdag kom meldingen om at USAs president Donald Trump og Putin har snakket på telefon. Foto: Mikhail Klimentyev / AP / NTB scanpix

USAs president Donald Trump har snakket med Russlands president Vladimir Putin om en rekke sentrale temaer i en telefonsamtale tirsdag.

Det hvite hus opplyser at Syria, Iran, Nord-Korea og Ukraina var blant temaene som ble diskutert.

Trump og Putin hadde nylig flere uformelle samtaler på sidelinjen av et regionalt toppmøte i Vietnam. Der ble de enige på en rekke punkter om Syrias framtid etter krigen.

Trumps telefonsamtale med Putin kommer dagen etter at Putin møtte Syrias president Bashar al-Assad i Sotsji. Det var Assads andre besøk i Russland i løpet av de snart sju årene krigen har herjet i Syria. Møtet skjedde i forkant av et planlagt toppmøte mellom Russland, Tyrkia og Iran onsdag.

I forkant av onsdagens møte heter det fra Kreml at hensikten med møtet mellom Putin og Assad mandag var å få Assad med på å gi sin tilslutning til ulike mulige avtaler som de tre lederne kan diskutere onsdag.

Under besøket i Sotsji sa de to lederne seg enige i at militæroppdraget i Syria er ved veis ende.

NTB-AP
(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]