USA hevder å ha drept 100 opprørere i Somalia

Nye rekrutter til al-Shabaab i Mogadishu 21. oktober 2010. Foto: REUTERS/Feisal Omar/Files

Amerikanske styrker hevdes å ha drept over 100 mennesker i et luftangrep mot islamistgruppen al-Shabaab i Somalia.

Den amerikanske Afrika-kommandoen melder at tirsdagens angrep fant sted 200 kilometer nordvest for landets hovedstad Mogadishu, og at det skjedde i samråd med Somalias regjering. Angrepet var rettet mot en av leirene til den militante opprørsgruppa al-Shabaab, som har bånd til al-Qaida.

USA har økt antall flyangrep mot i Somalia i år, som ledd i president Donald Trumps strategi for å trappe opp kampen mot ekstremistgrupper i landet.

Ifølge USA er angrepene i hovedsak rettet mot al-Shabaab, men den siste tiden også mot den ytterliggående islamistgruppa IS som har skaffet seg et fotfeste i landet.

Siden årsskiftet har USA gjennomført 28 angrep med droner i Somalia, og 15 av disse har funnet sted siden 1. september, opplyser den amerikanske Afrika-kommandoen (AFRICOM).

Ifølge Bureau of Investigative Journalism, som er basert i London og overvåker USAs militære operasjoner rundt omkring i verden, fant det til sammenligning sted 15 amerikanske droneangrep mot mål i Somalia i 2016.

USA understreker at angrepene i Somalia skjer i samarbeid med landets regjering, som nå ledes av den norsk-somaliske statsministeren Hassan Ali Khaire.

NTB-AP
(©NTB)


Publisert: nov 21, 2017 @ 9:42 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.