FILE - In this Tuesday, April 18, 2017, file photo, a conference worker passes a demo booth at Facebook's annual F8 developer conference in San Jose, Calif. Facebook Inc. reports earnings Wednesday, Nov. 1, 2017. (AP Photo/Noah Berger, File)
annonse

Ett års tid etter at flere mediehus ga opp å bruke Facebooks Instant Articles, er nettgiganten på frierferd igjen med en oppdatert versjon.

Instant Articles skulle gjøre det raskere for leserne å få opp artikler som ble delt på det sosiale nettverket. Samtidig skulle det gi bedre inntekter og lesertall for mediene.

I første runde klarte Facebook bare å levere på den første delen av løftet, og mange medier hoppet av Instant Articles. Nå prøver Facebook seg igjen og lover bot og bedring, men mediehusene er fortsatt skeptiske, skriver Dagens Næringsliv.

annonse

I den nye versjonen av Instant Articles kan mediene legge artikler bak betalingsmur. Facebook skal også hjelpe nettavisene med å holde på leserne og tilbyr mer varierte annonseløsninger. Nå vil selskapet igjen ha med seg aktører som VG, Aftenposten og NRK.

– Generelt er dette interessante endringer, men vi har ikke tatt stilling til dette ennå. Vi lytter til erfaringen fra andre og følger produktutviklingen, sier Eirik Winsnes i Aftenposten, som ikke testet Instant Articles i forrige runde. VG er derimot blant dem som prøvde, men deretter ga seg fordi den økonomiske gevinsten uteble.

Digitalredaktør Ola Stenberg sier avisen er åpen for nye tester, men at sosiale medier-giganten foreløpig ikke har overbevist om at de har modeller som skaper god forretning for VGs del.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]