Frp gikk med på å ta imot flere kvoteflyktninger

De finanspolitiske talsmennene f.v. Nicolai Astrup (H), Helge André Njåstad (Frp), Terje Breivik (V) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF) holder pressekonferanse i Stortingets vandrehall etter at de kom til enighet i budsjettforhandlingene onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Dyrere godteri og brus og flere kvoteflyktninger. Det er hva en borgerlig budsjettavtale kostet for Fremskrittspartiet.

Høyre og Frp godtok at Norge skal ta imot 1.000 flere kvoteflyktninger neste år, noe som er nær en fordobling. Til sammen blir kvoten neste år 2.120 personer, noe som er lavere enn antallet Norge har tatt imot de siste to årene, men høyt sammenlignet med tidligere år.

For bare en måned siden avviste innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) blankt å utvide antallet.

– Regjeringen og Frp mener det er uaktuelt å ta imot flere flyktninger nå. Norge er blant landene som har tatt imot flest kvoteflyktninger i forhold til innbyggertallet, sa Listhaug den gang.

Finanspolitisk talsmann Helge André Njåstad sier til NTB at Frp kan leve med økningen.

– Vi er det mest innvandringskritiske av alle partier. Så at vårt forslag sammen med Høyre er mer restriktivt enn et forlik med KrF og Venstre, er ingen overraskelse, sier han.

Godtar dyrere snop

Etter å ha forhandlet i litt over to uker, kom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF til enighet om neste års statsbudsjett onsdag ettermiddag. Partene flytter på rundt 5 milliarder kroner sammenlignet med regjeringens opprinnelige forslag.

Kampen om hvordan man skal skaffe penger til alles hjertesaker, har voldt partene mye hodebry. KrF fikk ikke de tre andre med på sin idé om å skrote netthandelsgrensen. Men det ble gjennomslag for å gjøre godteri og brus dyrere. Ikke gjennom å øke momsen, som partiet først ville, men ved å legge på avgift for sukker og kullsyre. Med dette grepet henter partiene inn over 2 milliarder kroner.

Njåstad erkjenner at dette var noe av det vanskeligste for Frp å svelge i forhandlingene. Samtidig tror han ikke folk flest vil merke så stor forskjell.

– Vi ser jo at det har vært en hard konkurranse på pris. Vi håper at hele prisutviklingen ikke legges på forbrukerne, men at noe kan tas ut i konkurransen i markedet, sier han.

Andre avgiftsøkninger – som elavgiften, matmomsen eller bensin- og dieselavgiften – hadde vært verre, konstaterte Njåstad, så da var dyrere brus og snop tross alt til å leve med.

Vanskelig maskinskatt

Et av de vanskeligste stridstemaene var den såkalte maskinskatten, eller skatt på arbeidsmaskiner i verk og bruk. Skatten blir nå fjernet, men store kraftlinjer og nettanlegg skal fortsatt ilegges eiendomsskatt.

Samtidig er partiene enige om flere kompenserende tiltak for kommunene som rammes av skattekuttet. Det er særlig kommuner med store industribedrifter som rammes av at maskinskatten kuttes. Regjeringen anslår inntektstapet til 1,2 milliarder kroner.

KrF ønsket en annen løsning, men finanspolitisk talsmann Kjell Ingolf Ropstad sier kompromisset sikrer forutsigbarhet for næringslivet, samtidig som kommunene ivaretas.

Reddet pleiepengene

Venstre trekker fram flere lade- og hydrogenstasjoner og forsterket satsing på tog- og kollektivtrafikk som viktige gjennomslag. Blant annet er det satt av 450 millioner kroner til vedlikehold på jernbane. Partiet sikret seg også økning på 500 IKT-studieplasser

KrF er mest stolt av å få på plass lærernorm og en mer fleksibel kontantstøtte, samt at de reverserer kutt i dagpengeordningen og pleiepengeordningen. Foreldre som pleier sykt barn, vil likevel ikke få redusert inntekten til 66 prosent etter fem år.

(©NTB)


Publisert: nov 23, 2017 @ 10:17 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • invernes

  Hoffnarrer i et narrespill ! ingen av disse er ekte flyktninger, men slik turer KRF og Venstre frem grunnet folks totalsløvhet, hva med tryggheten til nordmenn ? er det ikke den politikerne skal ivareta ?

  • Lur Ing

   Du har 95% rett eller mere. Forferdelig menneske er du :-):-)

   • invernes

    Ja fysjom fysjom 😮

  • Dedjal

   Dette her er kvoteflykninger som FN har erklært er reele flykninger.
   Vil heller ta inn kvoteflykninger ifra FN enn alle disse asylsøkerene.

   • StemmerBlankt

    Problemet er at det ikke eksisterer noen grense på asylsøkere, så de får man uansett i tillegg.
    Hadde man lagt ned asylinstituttet og hatt kontroll på grensene ville kvoteflyktninger hekt klart vært å foretrekke på alle måter.
    Nå er sør-europa som en demning.
    Den brister en dag, og da står Stortinget inkl Frp og tar dem i mot med åpne EU-armer.

   • invernes

    FN sprer terror over Vest Europa, nei dette er ikke flyktninger, heller ikke noen andre som allerede er her er det, siste reelle flyktninger vi tok i mot var vietnamesere på 70 tallet.

    • Rioreal

     Hvor kommer disse «ekte» flyktningene fra?

     Hvor «personlig forfulgte» er de?

     Når skal de returneres til eget land?

   • Lyn_Gordon

    Mulla Krekar er en av kvoteflyktningene Norge har fått av FN..

    • Dedjal

     Unntaket som bekrefter regelen.

 • Peter Johan Olavsen

  Blank stemme til neste valg blir det da ja.

  • Lur Ing

   Hvorfor??

   • Peter Johan Olavsen

    Jeg vil ikke stemme på partier som legger seg rett på rygg og tar inn flere arabere.

    • Spaceman_Spiff

     Vel… en manglende stemme til FRP blir dertil større andel til de andre. Av alle reelle alternativer, så er FRP det beste «ondet»…

     • Peter Johan Olavsen

      Hadde de ikke lagt seg på ryggen ved hver korsvei bare for å sitte i regjering så ja, kanskje.

     • LasseRon

      Alliansen.

  • Ola Nordmann

   blank stemme? bedre å la være å stemme, da unngår du å gi legitimitet til et system som importerer vår demografiske undergang…

   • Peter Johan Olavsen

    Der sier du noe, jeg lot være å stemme fra begynnelsen av 90 fram til nest siste valg og da hadde jeg ren samvittighet:-) skal fortsette med det framover, takk for at du minnet meg på det.

   • StemmerBlankt

    Vil man ha demokrati må man stemme…
    Stemmer man blankt stemmer man ikke på noen politikere, man stemmer mistillit til bestående system og dagens politikere og partier.
    Å delta demokratisk uten å gi noen makt er et virkemiddel ingen kan bortforklare.
    Å ikke stemme bortfeies som liten interesse for politikk, som igjen vil føre til ennå mer diktatorisk styring.

    • Lillemor

     Her er det en logisk brist.

     De holder valg i Nord-Korea, der så å si 100% møter opp på valgdagen, og få vil vel hevde at de ikke lever i en diktatorisk stat. Selv om setningene dine er pent bygd opp, betyr det ikke at det ene nødvendigvis følger det andre (altså at mange deltakere i et valg betyr at man har et demokrati).

     Samtidig er det vel på tide å stille spørsmålet: Er demokrati rett styreform? Nå har vi testa det ut en stund – gitt det en sjanse. Det virket ikke. Man kontakter ikke frisøren sin for å rette en lekkasje på badet, og man bør heller ikke gjøre det for å styre et helt land. Det er kompliserte greier som børe overlates til folk som kan det.

     • selma

      Demokratiet kan absolutt fungere, om borgerne er interesserte i hva som foregår, og om de har klart for seg hva slags verdier landet skal styres etter. Ulike valg vil nødvendigvis taes, men som over-all prinsipp, MÅ velgerne være opplyste/informerte. Det er èn ting som jeg synes mange feier bort, og det er at vi har en plikt til å holde oss orienterte, om vi da ønsker å leve i det vi anser som et demokrati.

     • Lillemor

      Hvis et slikt samfunn og et slikt folk hadde fantes, er jeg sikker på at demokrati kunne ha fungert.

      Problemet er at et marginalt mindretall er interessert i hva som foregår og vet hva partiene de stemmer på mener om forskjellige ting. Sånn kommer det alltid til å være. Folk har nok med sine egne jobber, unger, familie, venner og noen timer fritid hver helg. Det krever faktisk ganske mye om man ønsker oversikt. Noen bruker fritida si på sånt og blir lett stemplet som «konspirasjonsteoretiker» om de forsøker å opplyse resten, men jeg syns det er for mye forlangt at alle skal gjøre det. Noen foretrekker trening eller strikking eller fisking i stedet.

      Om man så hadde hatt en sånn befolkning, som hadde brukt tid på å få oversikt og diskutere politikk mer inngående, er jeg sikker på at de fort hadde funnet ut at det systemet vi har i dag ikke ville ha kunnet forsvares som «demokratisk» i det hele tatt. Folk stemmer ikke på representanter for sin region – de stemmer på partier. Altså vil representantene stemme for partiet heller enn regionen sin. Ingen får komme på listene om de ikke først er «godkjent» av Partiet.

      Uansett: Å tillate 18-åringer å være med på å bestemme noe som helst er galskap.

     • selma

      Jeg er enig med deg , Lillemor. I dag har vi ikke demokrati. Men folket kan oppdras. Hvorfor fungerer det i Sveits f.eks. ?
      Men jeg har en snikende følelse av at nordmenn som folk spriker i alle retninger. Man har vanskelig for å stå samlet om noe.
      En samling individualister, er kanskje hva vi er, når det kommer til stykke. Stridbare også til tider.
      Det kan også være vårt parlamentariske system som bør revideres, er det noe som heter «aktivt demokrati» ?
      Slik det er blitt nå, så viser politikerne sin arroganse overfor oss i nesten alt de gjør. Og vi lar det skje. Det er slik jeg føler det.

     • StemmerBlankt

      Folk er ikke interessert nå fordi man uansett ikke kan påvirke, da vi ikke har noe vi skulle sagt.

     • Lillemor

      Kanskje.

      En annen grunn til at de ikke er interesserte, er at de rett og slett har andre interesser. Fugletitting eller Bibellesning eller kryssord eller fotball eller noe.

     • StemmerBlankt

      Du nevner Nord Korea.
      De har ett parti man må stemme på.
      Er det bedre i Norge med flere å stemme på?
      Nei.
      Vi fordeler setene på Stortinget, det er alt.
      Er det antall seter på stortinget partiene har som bestemmer maktforholdene?
      Nei.
      Partiene har ikke den makten velgerne ga dem.
      Politikerne kupper valgene når de trikser til fiktive flertall.
      Vi har bare en stemmeseddel og kan bare stemme på ett parti, ikke koalisjoner, farger eller blokker.
      Det eneste demokratiske ville derfor vært at partiet med flest stemmer regjerer.
      Hensikten med valg er å kåre en valgvinner.
      Valgvinner kan ikke være andre enn det partiet som fikk flest stemmer.
      Våre valg er derfor meningsløse, og stemmeretten har liten verdi.
      Om ikke flertallet stemmer blankt.
      Da får vi enten demokrati, eller bekreftet fullt diktatur.

     • Lillemor

      Det er en god tanke, men jeg har møtt for mange folk til at jeg har tiltro til demokratiet 🙂

     • StemmerBlankt

      Joda, jeg skjønner godt hva du mener.
      Man kommer av og til borti folk som ikke skjønner sammenhenger og konsekvenser overhodet.
      Tror det gradvis blir bedre som utgangspunkt at redigert media og deres ofte politiske ikke lenger har monopol på informasjonsflyten.
      Folk ser også mindre på Nrk og Tv2.
      Spørs hvor lenge vi også i Norge har et relativt usensurert internett…

    • LasseRon

     Det finnes ingen mekanismer innebygd i systemet som tvinger politikerne til å foreta en systemendring ved et høyt antall blanke stemmer.

     • StemmerBlankt

      De vil bli tvunget om flere stemmer blankt enn på største parti, da flere stemmer dem ut enn inn?

     • LasseRon

      Vis meg den lovhjemmelen som sier det.

     • StemmerBlankt

      Alt hjemles ikke i lover og regler.
      Om flere aktivt stemmer at man vil endre systemet enn å gi de som stiller til valg makt, så vil dette fremkomme i valgresultatet da blanke stemmer telles.
      Vil nok bli rabalder om politikere uten legitimitet prøver å danne regjering.

  • Gamleoslo

   Gitt opp?

 • DrD .

  Det hadde vært interessant å vite hvordan et FrP-H-SP budsjett hadde sett ut.
  De 1000 ekstra kvoteflyktningene vil med familiegjenforening og barn bli til 5000+.

  • Petter Simonsen

   Kvoteflyktninger er det Norge som velger ut. Vi pleier å ta inn hele familier, slike at familiegjenforening ikke blir aktuelt. Uansett satser jeg på at Sylvi vet hva hun driver med her.

   • Spaceman_Spiff

    Ja, det er bedre enn asylmennene

   • invernes

    Stakkars Sylvi er kneblet bastet og bundet , nå skal Støre hevne seg på det norske folk.

   • Lillemor

    Vi burde ha valgt homofile.

    Listhaug vet hva hun gjør. Hun passer på at hvert lille lokalsamfunn i Norge får ta del i berikelsen.

  • Rioreal

   Dette underslår selvsagt politikere fra venstre/Krf i likhet med kostnader.

   Kostnadene for disse 1000+ vil naturligvis trumfe alle andre kostnader i disse budsjett forhandlingene såsom lærernorm etc, men de gjemmes bort.

   Naive, uærlige politikere, det er hva vi har!

 • ARVEVOLDEN

  Sukker-avgift.
  Det er forsøkt før,sammen med fett-avgift,i Danmark.Og den ble fjernet,fordi det medførte større grensehandel.
  Og dette handler jo ikke om «snop og brus.»Sukker og kullsyre inngår i mange andre produkter i nærings-og nytelsesbansjen.
  Så svenskene kan glede seg.Det er mye som er og blir billigere på Svinesund og i Strømstad.
  Pytt-pytt.
  Disse avgifter kan vi altså omgå.Værre med de nye kvoteflyktninger.De skal kvoteres inn i gratis skolefritidsordninger og barnehager-på deltid.Slik at de samtidig kan motta kontantstøtte.
  Mens skaffedyrene i de norske to-inntektsfamilier skal betale for seg,uten kontantstøtte,og få gleden av å være språkopplærere i oppdragelsesinstitusjonene de selv finansierer via skattene.

  Det er mulig det kunne vært enda verre med Ap ved roret.Dessverre er det god grunn til å tvile.
  Den ene skatten tar den andre avgiften,og vi er like langt.

 • Yakero Spail

  Regjeringen må gå.

  • StemmerBlankt

   Alle på Stortinget burde gå.

   • F M

    Korrekt, da disse sitter der for helt andre grunner enn å tilrettelegge samfunnet på beste mulige måte for det norske folk!

 • Finn

  Da byr man over hverandre igjen!
  Fryktelig provoserende at vi skal fortsette med denne galskapen for å utslette oss selv. Flyktninger og fremmedkrigere er løgn og falskneri. Lykkejegere og mordere er rette benevnelsen. Deres jobb er å ivareta folket som har valgt dem. Punktum!
  Nok et knippe jenter som har fått sin skjebne beseglet!

  • Peter Johan Olavsen

   Helt enig.

 • Ola Nordmann

  uansvarlig! familiegjenforeningen kan man jo plusse på disse skjeggbarna… kommer ALDRI til å gi en stemme til noen av disse partiene, frp er en bløff

 • Petter Simonsen

  Så lenge man sorterer i kvoteflyktningene – slik at man kun henter de som kan tenkes har stor mulighet til å integrere seg, så kan det gå bra. Dypt religiøse f.eks. bør man holde seg langt unna. Folk med utdanning og gode engelsk-kunnskaper er jo en start. Kvinner trenger vi også mer av.

  Uansett, det er våre barn og barne-barn som må leve med resultatet av politikken Venstre og KrF nå puffer på med – i motsetning til f.eks. brus-skatt, som påvirker oss bare her og nå.

  • F M

   Alt for dyr måte å gjøre det på, da dette krever ressurser for grundige forundersøkelser. Dessuten skal vi skal redusere antallet lykkejegere og ikke øke det!

   • Petter Simonsen

    Ja, men mellom Pest og Kolera – så er Kvoteflyktninger Kolera. (Dvs. det beste valget).

    • F M

     Ikke når det er superkorrupte FN som deler ut kvotene..!

 • selma

  Jeg har sagt det før: vi kan ikke stole på FRP i innv.politikken. De lar seg presse. Dessuten er FRP et globalistisk parti, og ikke mot innvandring.
  Men når har FRP nådd SIN tålegrense?
  Over 2000 i kvoteflyktninger, ble resultatet. Multipliser dette med 3 – 4, for fam.gjenforening.
  Det viser seg nemlig at fam.gjenforening gjør innv.tallene svært store og nevnes sjelden, mens politkerne stadig forsøker å innbiløle oss at innv.har gått ned.
  Det er IKKE tilfelle.

  • TorOle

   Det er lov å bruke hodet. Dette er forhandlinger. Resultatet for i år blir ca 3000. De 2000 for neste år er dermed en nedgang, men ikke si dette til KRF og V, de tror fortsatt de har gjort en god handel lol Uten FRP hadde vi endt opp med mange flere!

 • Peter Johan Olavsen

  Nei.

  • LasseRon

   Fordi du er for EØS?

   • Peter Johan Olavsen

    Det var nok et nøye gjennomtenkt spørsmål fra deg , ja ja.

    • LasseRon

     Hva er problemet ditt?
     Jeg lurte faktisk på det. Det kunne jo tenkes at det var en innvending mot å stemme på dem da utmeldelse av EØS er deres viktigste sak, dersom du er for norsk EØS-medlemskap?
     Var det rart for deg at man spør om noe man lurer på?

     • Peter Johan Olavsen

      Om du lurer på det er ikke mitt problem.

     • LasseRon

      Så du er altså sur fordi jeg stilte et helt vanlig spørsmål om det er Alliansens standpunkt i EØS-spørsmålet som er grunnen til at du ikke vil stemme på dem…?
      Og du ønsker ikke å svare… er det mulig å bli så nærtagende? Jeg mente ikke noe mer med det.

  • Jon Mikkelsen

   Hvorfor?

   • Peter Johan Olavsen

    Svaret behøver ikke å være noe enklere enn at jeg ikke vil.

    • Jon Mikkelsen

     Den er god.

 • Peter Johan Olavsen

  Ser dessverre slik ut ja.

 • Martin

  Krekar er kvoteflyktning.

 • StemmerBlankt

  Vi andre obseverte at ingenting ble gjort i 2015 før andre land sør i Europa tok ansvar.
  Det måtte en enslig tjenestemann til for å stenge Storskog, og vedkommende gjorde ikke annet enn å bruke avtalen man hadde med Russland.
  Frp har sunket på målingene over tid.
  Velgerne forsvinner.
  Når ser vi Frp nede på 5-6 tallet?
  Å doble antall kvoteflyktninger betyr noen tusen til i familiegjenforening?
  Hva får politikerne til å tro at de kan gjøre hva de vil med penger de sier de samler inn til andre formål?
  Svaret er nok valglovene.
  Slutt å stem på dem.
  Stem blankt i mistillit, og tving gjennom demokrati før det er for sent.

  • F M

   Du har mer rett enn du aner, men problemet er at de fleste nordmenn har utsauet sauen i det å være sau!

 • Gamleoslo

  Hehe.. Først nå du ha stemt på de en gang

  • Gjermund Hougen

   Les sakte igjennom hva jeg skrev ‘. PS. Har stemt og vært medlem i FRP i nærmere 40 år, men nå er det nok. De er av sammme ulla som alle andre partier.

 • RuthOphaugWold

  Slike som Mullah Krekar mener du ?

  • LasseRon

   Vi kan selv bestemme hvor mange kvoteflyktninger vi kan ta inn fra år til år.
   I motsetning til regulære asylsøkere som har de rettighetene de har i kraft av å komme seg hit, samme hvor mange de måtte være.
   Etter at presedens er satt finnes det egentlig ingen øvre grense. Om det kommer en million enslige mindreårige afghanere hit nå vil de alle ha rett til å bli.

   Kvoteflyktninger er bedre av den grunn at det er vi som har kontrollen.

   • Petter Simonsen

    Vi har streng innvandringspolitikk. Bare 50% av afganerene får opphold. Så en familie med 4 unger bør statistisk sett klare å få inn en. Resten kommer da på familiegjennforening.

 • Spaceman_Spiff

  Det gjorde vel KRF og V også?

 • Knut

  1000 økonomiske kvoteflyktninger blir fort til 6000 trygdede. Vi nordmenn må bare stå på, jobbe mere og ikke pensjonere oss før vi er 85 i første omgang. Er det flere enn meg som begynner å få dårligere moral?

 • Profet1

  Dette er en overskrift fra NTB, vinklet for å narre leseren til å tro at FrP slipper inn flere flyktninger. Faktum er at det kom over 3000 kvoteflyktninger forrige år. Budsjettet fra H/FrP foreslo 1120 flyktninger neste år. V/Krf masa dette opp til 2120.

  Men det er likevel en betydelig reduksjon. Og dette skal være reelle flyktninger, ikke velferdsmigranter. Det burde faktisk være mulig å få inn kristne flyktninger i denne kvoten, siden disse er overtallige i enkelte områder.

  Jeg tør ikke tenke hva slags tall vi hadde sett i budsjettet om det ikke var for FrP.

  • F M

   Du er nok på ville veier her.
   Poenget er da at vi har vi har tatt i mot mere enn nok velferdsmigranter, og den eneste løsningen fremover skal/bør være å få redusert dette antallet ved å få returnert de som ikke hører hjemme her.
   Enkleste og beste løsning for oss er å legge ned asylinstituttet, stoppe alle utbetalinger til disse på NAV, og deretter skal du se at problemet løser seg selv!

 • invernes
 • Birgitte Brattebø

  Burde en ikke kunne inkludere familiene MED i denne kvoten med flyktninger?
  I så fall er det ikke så ille å ta i mot 2120 personer som allerede er «familiegjenforent».
  Men, kanskje jeg bare drømmer her 🙂
  Uansett, så bør alle flyktninger repatrieres så snart forholdene i hjemlandet er trygge nok. Så og si alle nordmenn som hadde flyktet under krigen dro hjem igjen i 1945 fordi det var HJEMMET deres, og for å være med å gjenoppbygge landet.

 • ritavoss

  Politikk består stort sett av løgn og bedrag! Hva skal man si? «Mye vil ha mer og fanden vil ha fler»!!

 • Petter Simonsen

  Det bør tas av uhjelp-budsjettet. Det er på 350 mrd over de neste 10 årene.
  Det blir litt mindre privat-jetfly på diktatorer i Afrika, men det overlever vi nok.

 • Peter Johan Olavsen

  Hvis du syntes det er å bruke vettet å slippe inn MENA folk så må du gjerne gjøre det for meg.

  • 1velger1234

   Nei, jeg gjør ikke det, men «samarbeidet» sto og falt ved denne saken, så vidt jeg forstår.

   Og hvis denne regjeringen faller, får vi en regjering bestående av de samme partiene som i dag vanstyrer Oslo. Vi har med andre ord valget mellom pest og kolera.

 • kosungen

  Høyre og Frp sier en ting og mener noe annet. De tviholder på EU og ønsker å rive istykker velferdsstaten. De lar en båt gå i middelhavet for å hente opp flyktninger. De overlater finansene, elver og mineralutvinning til EU eller deres Davosvenner. De bare spiller på å holde det norske folk i ånde over migrantene, mens de selger ut landets ressurser, ødelegger alderspensjoner, hjelp til de virkelig syke, setter en hel generasjon unge i bakleksa ved å sluse dem inn på nav-trygd så østeuropeerne kan komme hit og spre sin arbeidskriminalitet. Disse partiene er ikke opptatt av hederlighet og sosial rettferdighet, men liker at folk settes opp mot hverandre for da kan de jobbe videre med nedleggelsen av det frie Norge og innlemme oss i EUs overnasjonalitet. Samtidig som de skal senke pensjonsgrunnlaget og overlate oss til utenlandske forsikringsselskaper øker de sine egne pensjoner. Et narrespill.

 • Skvatt

  Halleluja! Helvta or jobben er gjort for KrF. No stend det berre att å auka talet på dei vanlege asylsøkjarane med same prosent. Det er eg viss på at Hareide lyt lukkast med. Tak inn alle, Knut Arild, då kjeme dei raudgrøne åt makta i neste val. Jau!

 • F M

  Politikken som fremmes i media er bare et spill for galleriet!
  Befolkningen SKAL byttes ut, og vi etniske nordmenn kommer i fremtiden til å bo i reservater der turistene kommer til å betale penger for å komme å se idiotene som uten å ta til motmæle, lot andre invadere og overta landet – og på toppen av det hele, betalte dem for å gjøre det!