A worker measures the solar panels at the Energy park in the southern German city of Neusass on October 16, 2009. The park which cost 10 Million Euros and is expected to produce energy for up to 1000 homes by the year 2040. AFP PHOTO DDP / SASCHA SCHUERMANN GERMANY OUT
annonse

De fleste mennesker er innforstått med at gatelys er noe man benytter for å lyse opp omgivelsene når det ellers er mørkt ute. Men nå kan man tvile om dette gjelder mer – i det minste i en tysk by.

Tyske ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) hadde i 2015 et innslag fra byen Gescher i Münsterland der man hadde installert 5 nye sol-drevne gatelykter for 28000 € (over 260000 kr.). Lampene skulle lyse opp ca. 1500 meter gang- og sykkel-sti slik at voksne og barn skulle komme seg trygt til og fra sportsanleggene når det var mørkt.

Men reporteren fra ZDF viser til at det var et lite problem med de soldrevne gatelyktene:

annonse

«…det er en klar ulempe med de nye designerlampene: Når det er natt i Münsterland er lampene uheldigvis mørke.»

Innbyggerne i byen ristet på hodene av den feilslåtte investeringen, og kalte prosjektet meningsløst, bortkastet og absurd.

Borgermesteren i Gescher, Thomas Kerkhoff skjønte ikke hvorfor det ble slikt oppstyr. Han forsvarte installasjonen av lampene, og sa til fjernsynet:

«På dette utvendige arealet ønsket vi å tilby våre sykkelryttere, borgere og barn en trygg vei, og dermed er 5 lamper bedre enn ingen lamper.»

Bedre – selv om de ikke fungerte. Det var for lite solskinn om dagene, så akkumulatorene ble ikke ladet nok.

Dette er bare ett av flere eksempel på hva som gjøres etter hvert som den «grønne» galskapen brer om seg.

 

(NB! I videoen hevdes det at det er 9 lamper, men i virkeligheten er det 5).

 

 

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]