Israel betaler Rwanda for hver utsendte afrikanske asylsøker

Israel vil deportere afrikanske asylsøkere til Rwanda og vil betale til sammen 8.500 dollar for hver flyktning som forlater landet. Her Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: Ronen Zvulun / AP / NTB scanpix

Israel vil deportere afrikanske asylsøkere til Rwanda og vil betale til sammen 8.500 dollar for hver flyktning som forlater landet.

Regjeringen i landet får 5.000 dollar per flyktning. I tillegg kommer 3.500 dollar og flybillett til den enkelte hvis de reiser frivillig, skriver Haaretz.

Avtalen med Rwanda er ikke blitt offentliggjort, og det er ikke kjent hva Israel har gitt i bytte for Rwandas avtale om å godta tilbakesendingen av afrikanske asylsøkere.

Det er forventet at myndighetene iverksetter utvisningen i de kommende ukene rettet mot asylsøkere i Israel fra Eritrea og Sudan.

Mange av dem forventes å motta meldinger som krever at de forlater landet eller risikerer å bli fengslet på ubestemt tid.

Det er uklart hvem som først vil motta beskjedene, men kvinner, barn og ofre for menneskehandel skal utelukkes fra utvisningen. Dette gjelder også enkeltpersoner som har søkt asyl i Israel og ennå ikke har mottatt et svar.

(©NTB)


Publisert: nov 22, 2017 @ 8:19 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • istidtispa

  god ide

 • Peter Johan Olavsen

  Billigste og beste utvei for Israel, de skjønner problemene som ellers vil oppstå.

 • Gothminister

  Sikkert billigere for Israel på alle måter. Det er også lurt og få sendt ut mannfolka. Det er dem som skaper problemene med deres usiviliserte adferd.

 • Roald Bentzen

  Fantasisk! – Ikke bare kan de dyrke apelsiner, men jaggu kan de ordne opp i asylstrømmen. Så blir det Rwadas oppgave å lære dem å jobbe og tjene penger på dem!