Nær dobling av antall kvoteflyktninger

Bjørnebekk asylmottak på Ås. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Høyre og Frp foreslo at Norge skulle ta imot 1.120 kvoteflyktninger neste år,  men KrF og Venstre fikk økt tallet med 1.000 personer til 2.120.

Dette er noe lavere enn antallet Norge har tatt imot de to siste årene, men høyt sammenlignet med tidligere år.

En oversikt NTB fikk fra Justisdepartementet tidligere i år, viser at det kom 1.620 kvoteflyktninger i 2014, 2.620 i 2015 og 3.120 hvert av de to påfølgende årene.

Mellom 2000 og 2010 kom det om lag 1.000 kvoteflyktninger, eller overføringsflyktninger som er den formelle termen, til Norge årlig.

Fra 1970-tallet fram til 2012 tok Norge imot rundt 24.000 overføringsflyktninger, ifølge en rapport fra Statistisk sentralbyrå.

Overføringsflyktninger velges ut etter et organisert uttak, vanligvis i samarbeid med FNs høykommissær. Overføringsflyktninger skiller seg fra asylsøkere ved at de har fått saken sin behandlet og blitt anerkjent som flyktning av FNs høykommissær for flyktninger allerede før de kommer til Norge.

Det er Høykommissæren som fremmer søknadene for overføringsflyktningene, og Utlendingsdirektoratet bestemmer hvem av dem som får komme til Norge. UDI organiserer også reisen for dem og det er avklart på forhånd hvilken kommune de skal bo i.

Det er Justis- og beredskapsdepartementet (JD) som bestemmer hvilke hovedgrupper av flyktninger Norge skal ta imot.


Publisert: nov 22, 2017 @ 10:16 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Lur Ing

  Nå må de som røster Krf og venstre begynne å røste høyre eller frp. De der to tulle partier må bort.

  • invernes

   Folk må og hjelpe til med å måke AP-Høyre-SV-SP ut av tinget.

   • Lur Ing

    Jeg holder med deg og vet at Frp er de som jobber best for Norge. Men høyre er stort parti og Frp har litt makt over innvandrerpolitikken i koalisjon med høyre. Men bevare meg vel. Frp størst. Det vøre det beste 🙂

  • Frankie

   H og Frp er knapt noe bedre desverre. De er kun optatt av å sikre seg internasjonale stillinger der det virkelig er kr å tjene. De danser etter pipen i Brussel.

 • bitten

  JA det er flott å vite hva mine skattepenger går til her i samfunnet ,
  som jeg er ikke på noen måte betaler med en stor glede .

 • Kim Olsen

  Hva med å fokusere på flyktninger fra Tibet etc hvis vi absolutt skal ta i mot noen? Helt idiotisk å ta i mot de helt uintegrerbare NAV lykkejegerne.

 • Harald

  Frøknene Skei Grande og Hareide kommer en dag til å måtte stå til ansvar for sine handlinger, og det kommer til å bli alt annet enn vakkert.

 • Hermann

  Det er fristende å slå tilbake mot Krf og V med samme mynt som den NOAS nylig kjørte gjennom gimmicken til Joner og Pia Tjelta:

  «Det er risiko for drap, gratulerer med dagen!»
  ref denne:
  https://www.vg.no/nyheter/innenriks/asyl-debatten/kjendiser-i-ny-asylkampanje-det-er-risiko-for-drap-gratulerer-med-dagen/a/24191159/

  For tar Venstre og Krf ansvar når konsekvensene av deres politikk møter oss på førstesidene? Ref eksempelvis dette groteske drapet på en Frelsesarme-soldat i 80-årene i Haugesund i 2003, utført av 2 asylsøkere fra Libya:

  https://www.aftenposten.no/norge/i/4B3Gq/Ble-slatt-ihjel-med-over-ti-oksehugg

  Svaret er Nei. De lar det bare skure å gå akkurat som i Sverige.
  Med tanke på blant annet den stygge voldtektssaken på Kongsberg nylig, der en 13 årig jente ble voldtatt av en 19 årig Somalier med asylsøkerbakgrunn inne på det nye biblioteket i byen, bør NOAS-slagordet endatil forsterkes når man sender det tilbake til V og Krf:

  «Det er risiko for drap og voldtekt, gratulerer med dagen! »

  ##################################################

  Forvent aldri en konsekvent tanke fra venstreraddisene. Vikarierende argumentasjon er deres metode !

 • Frankie

  H og Frp taper stadig mer ansikt. De oser av svakhet. Lar grandis og «soyboy» Hareide ta avgjørelsene. Angrer på at jeg stemte Frp.

  • Gothminister

   Men hva er alternativet? Vi har ingen andre partier en FrP i dette land. Derfor så synd at FrP svikter sine velgere på den viktigste politiske sak i moderne tider, innvandring og islamiseringen.

   • Frankie

    Ja det er en uholdbar situasjon, men vi ser jo nå tydelig hvor lojaliteten til Frp ligger og det er ikke hos det norske folk. Hva har de fått til? Neste valg kommer jeg til å stemme alliansen eller et annet av de mindre partiene. Mulig det kommer noen andre interessante aktører på banen også..

 • Frankie

  Det er kun tomme ord. De ønsker kun å opprettholde status quo og male sin egen kake.

 • Gothminister

  En skam at FrP er med på dette. Tydeligvis er makt og ministerposter viktigere for FrP politikere en å føre en ansvarlig politikk. FrP skulle gått ut av regjering for flere år siden etter min mening. Vært i opposisjon, kjørt på med kritisk islam og innvandringspolitikk. Påpekt alle detaljer av islamiseringen som skjer i samfunnet. Tiden er inne for det nå. På den måten ville FrP vokst seg store og ville ved neste valgt få langt høyere oppslutning.