annonse
annonse

Forfatter og professor Susanne Pelger har skrevet boken “Hästen og Husse”, som handler om en mann og en hest som han bor sammen med. Mannen avbildes som en slags transvestitt og bruker kvinneklær og leppestift når han kommer hjem fra jobben. Dessuten tror hesten at den er en hund. Dette skriver SVT.

Forfatter Pelger sier hun håper boken vil kunne hjelpe småbarn med å “være seg selv.”. Pelger har en doktorgrad i biologi og genetikk og hun sier hun ble inspirert til å skrive boken da hun møtte flere studenter ved universitetet i Lund som hadde gått gjennom behandling for transseksualisme.

Pelger mener at det finnes flere varianter av kjønn og at ingenting er bestemt.

annonse

– Det er ikke så enkelt. Bare fordi du har XX- eller XY-kromosomer er ikke ditt kjønn bestemt. Det finnes andre varianter. Hormoner spiller en rolle også, det gjør også miljøet og personligheten. Det er veldig komplekst.

Tidligere i år kunne Aftonbladet rapportere at antallet svenske barn som sier de ønsker å bytte kjønn økt med 100 prosent hvert år. Dette har ført til behandlingskø og lange ventetider, noe helseminister Gabriel Wikström ikke er fornøyd med.

– Det er helt uakseptabelt, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon