Del saken
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

Forfatter og professor Susanne Pelger har skrevet boken “Hästen og Husse”, som handler om en mann og en hest som han bor sammen med. Mannen avbildes som en slags transvestitt og bruker kvinneklær og leppestift når han kommer hjem fra jobben. Dessuten tror hesten at den er en hund. Dette skriver SVT.

Forfatter Pelger sier hun håper boken vil kunne hjelpe småbarn med å “være seg selv.”. Pelger har en doktorgrad i biologi og genetikk og hun sier hun ble inspirert til å skrive boken da hun møtte flere studenter ved universitetet i Lund som hadde gått gjennom behandling for transseksualisme.

Pelger mener at det finnes flere varianter av kjønn og at ingenting er bestemt.

– Det er ikke så enkelt. Bare fordi du har XX- eller XY-kromosomer er ikke ditt kjønn bestemt. Det finnes andre varianter. Hormoner spiller en rolle også, det gjør også miljøet og personligheten. Det er veldig komplekst.

Tidligere i år kunne Aftonbladet rapportere at antallet svenske barn som sier de ønsker å bytte kjønn økt med 100 prosent hvert år. Dette har ført til behandlingskø og lange ventetider, noe helseminister Gabriel Wikström ikke er fornøyd med.

– Det er helt uakseptabelt, sier han.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]