Om å kjempe for sitt land

Statsminister Erna Solberg med fakkel under markeringen av Krystallnatten på Youngstorget i Oslo, 9. november, 2017. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Kjærlighet har kontrast i hat. Fargen hvit har sort som sin skarpeste kontrast. Kontraster hjelper oss å navigere på livets landevei, ved få frem forskjeller, om våre valg i stort og i smått. Erna Solberg strever som mange med å forklare oss menneskeverdet. Hun underkjenner religion ved i stedet å snakke om kunnskap og mangfold, at førstnevnte gir varme i stedet for hat, og at mangfold gir berikelse. Dette er udokumentert vås fra henne og/eller hennes taleskriver, som fremført under markeringen nylig av Krystallnatten, 9. November.

Som statsminister og navigatør for stats-skuten må vi ønske henne lykke til og håpe hun setter både seil og Norge først, og vår gamle kultur fremst. Ikke at hun konformt i sin iver etter popularitet gjør som Jonas Gahr Støre og Ap – som sier at alle skal med – implisitt, ned med skipet, synkende under vekten. Ved å gi landet fra oss til fremmede.

På Document spør Kjell Skartveit om «Hvorfor skal økt kunnskap gi raushet og varme? En slik holdning forutsetter at alle religioner og virkelighetsoppfatninger har samme mål. Det er en positiv humanisme som har antatt religiøse former. Erna Solberg kan med sin tro på mangfoldet ikke si at det finnes religioner der ute som utfordrer vårt syn på mennesket, som oppfordrer til ødeleggelse og hat. Påstanden om at kunnskap leder til varme, er umulig å forstå uten at en inntar en dyp irrasjonell, og ukristelig, tilnærming til temaet. For Erna Solberg har gitt oss fasiten før vi har fått undersøke faktum, og det gjør bare den som mener at troen er hevet over fornuften. Hennes sekulære rasjonalitet er derfor grunnlagt på en annen enn den kristne. Den er ikke mindre teologisk, bare annerledes, hvilket fører til at den blir som en ny ideologi».

Og Skartveit avsluttet slik: «Det er bra at Erna Solberg vil bekjempe antisemittismen, men hun vil aldri klare å gjøre det på en effektiv måte før hun erkjenner at ikke alle deler hennes syn på mennesket. Mennesket trives nemlig ikke i multikulturalismen etiske anarki, det har sitt utspring i en åndelig åpenbaring vi kun finner i den jødisk-kristne kultur, en kulturarv også Erna Solberg er del av, om hun vil det eller ikke».

Man skulle trodd Erna Solberg ville hentet inspirasjonen til en Krystallnatt-tale fra den jødisk-kristne tradisjonen og vist hvor menneskeverdet har sitt vestlige utgangspunkt, men nei. Altså, var hennes en politisk appell som like gjerne kunne kommet fra Støre. Det innbyr dessverre knapt til tillit med hensyn til innvandringsutfordringene landet nå står overfor.

Men, få dager senere talte hun til sentralstyret i Høyre; «at vi må være åpne om samfunnets problemer, være villige til å ta upopulære avgjørelser og gjøre krevende valg». Vel, det blir i så fall noe helt nytt og særs kjærkomment. Men jeg tror det ikke før jeg ser det.

Dog, det viktigste statsministeren gjorde var å erkjenne en tillitskrise mellom velgere og politikere over store deler av Europa. Ikke rart, når den europeiske sivilisasjonen er alvorlig truet av islam, og landenes politikere og EU-byråkrater rygger hjelpeløst, mer opptatt av egen makt og karriere, enn å lede oss.

Snakk om kontrast da – til Donald Trump i USA – som tør utfordre islam og som snakker et språk menigmann forstår, som utfordrer venstresidens utopi. Men media gjør sitt ytterste for å fremstille ham og hans oppnådde resultater så stygt og så sjofelt som overhodet mulig, en hets som synliggjør hvor råtten politikkens verden er. Om ikke annet, for sistnevnte, en viktig avklaring, bør vi takke Trump. Som til tross for sine menneskelige svakheter sloss for sitt land, noe det i Europa er lite å se til. Bli derfor ikke forbauset om han bli gjenvalgt til en ny presidentperiode. Han erfarer høyere popularitet enn europeiske statsledere som tyske Merkel, franske Macron eller britiske May som alle synes på feil side av historien. Noe som grovt underslås av norsk media.

Kanskje dette har noe med at Trump er ærlig når han kritiserer pressen og impotente makthaver som konformt og feigt opererer på autopilot, eller som argumenterer direkte uærlig. Noe også Erna Solberg erkjenner, at det har utviklet seg en tillitskrise mellom velgerne og politikerne. Som synes å leve i to helt forskjellige verdener. Avstanden mellom alminnelige folk og dem med makt har økt, ikke minst i de land som sorterer under de udemokratiske topp-byråkratene i EU, til de grader fjernt fra fotfolket som strever, og som kjemper for fedrelandet, vår kultur og for vår fremtid.


Publisert: nov 22, 2017 @ 12:56 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Dan Odfjell

Samfunnsdebattant

Latest posts by Dan Odfjell (see all)

 • Finn

  Helt enig Dan Odfjell, og takk for gode betraktninger her!
  Alt virker så soleklart og fornuftig, men likevel så er det som om verden er snudd på hodet og vi er overflyttet til en makaber utgave av Twilight Zone!
  Det viser seg at islam ikke er kompatibel, noe man har visst i lang tid, og i Europa er det Putin og Visegrad landene som må fortelle det!
  I Oskarshamn må nå altså bevæpnet politi jogge med sivile. Det er så sykt at man blir sjokkskadd!

  • Ten4

   «Lyckliga gatan» er definitivt erstattet med vold og hat fra «fredens religion».
   Når Fredrik Reinfeld sier om svensk kultur: «Hvilken kultur?» (det samme skjer i Norge også), så er det mangelen på vold og terror som settes på dagsorden. Beste måten å ødelegge samfunnet innenfra, er å importere volden og «kulturen» utenfra.
   Beklager bruken av ordet «hat» som misbrukes daglig av SV-pressen, og kommunist-fløyen på Stortinget.

   • Skvatt

    Sjølv sirkusklovnen kan ha sine ljose sider, altså?

  • Balalaika

   Det verste er vel egentlig at alt er frivillig valgt av demokratiet?

   Og da har vel også alle stemt over multikultur eller ikke, etablering av Islam osv – har vi ikke? Vi som er best i verden på demokrati, frie medier og som bosted mener jeg …?

   • Spageten

    Folk flest vet ikke hva konsekvensene innebærer. Folk flest er uvitende, og de som varmest oppfordret til multikultur ønsker ikke ta innover seg hva de har bidratt til, nettopp fordi det impliserer dem i de forferdelige konsekvensene. Terror, voldtekter og kanskje til og med en demografisk katastrofe. Det er en psykologisk mekanisme som hindrer folk i å implisere seg selv, husker ikke navnet, men det er altså en biologisk betinget atferd. Dersom vi ønsker å få resten av folket på vår side er det essensielt å rette anklagen mot politikerne, ikke de som uvitende stemte på dem. Og for å få politikere på vår side må vi anklage f.eks media. Vi kan mene annet privat, men må handle strategisk om vi vil ha endringer.

 • Aurora Borealis

  «Kunnskap gir varme i stedet for hat». Haha, virkelig? Dess mer kunnskap jeg får om islam og multikulturens innvirkning på Norge og vår norske kultur, dess mindre varme føler jeg for dette «gi fra oss gård og grunn-prosjektet» som politikerne våre har satt i gang.

  • Spageten

   Med kunnskap mener hun selvfølgelig propaganda. Sannheten er derimot så kjølende at man får gåsehud.

 • Geiseric

  Odfjell har sett land, men går ikke i land. Hvorfor? Har han forlest seg på Documents filosemittiske verdensbilde? Det er åpenbart at Solbergs deltagelse i Krystallnatt-marsjen er et resultat av lobbyvirksomhet fra Det Mosaiske Trossamfund (DMT) og Antirasistisk senter (ARS), som var initiativtagere til denne «marsjen».

  • selma

   Fakta synes jeg at politikere skulle holdt seg unna ALLE demonstrasjoner som viser sympatier i den ene eller andre retningen. Politikerne bør nøye seg med å registrere hva folket er opptatt av.
   De skal ikke la seg influere av alskens lobbygrupperinger, men tenke hva som er best for egne borgere, og skape et trygt samfunn for nordmenn.
   Jeg mener å ha lest at Erna Solberg har uttalt at hun setter EU foran hensynet til nordmenn. I så fall er hun på feil plass som Norges statsminister.

   • Geiseric

    Det har du sikkert rett i, men jeg forholder meg til det politikere faktisk gjør, ikke det de burde gjøre. Norsk politikk påvirkes av lobbyister, og er et av få vestlige land som ikke har noen demokratisk kontroll med hvilke lobbyinteresser som har tilgang til maktens korridorer. En gjennomgang av Solbergs «Krystallnatt-tale» viser klart at den er gjennomsyret av diaspora-jødiske og «antirasistiske» formuleringer, kampsaker og «kjepphester». Konklusjonen gir seg selv.

    • selma

     Ja, jeg forstår det du sier, og ser jo selv også hvordan landet styres og hvordan metodene har endret seg. Globalisme-ideologien, en mengde lobbygrupper, innvandring og internasjonale hensyn skaper endringer som er sterkt følbare. Men politikere har hele tiden et valg de også.
     Det mest problematiske er at valget ikke ga oss partier som setter folk og land først, foran overnasjonalitet.
     Det er jo derfor vi skriver på nettet bl.a. For å få nordmenn til å våkne.

  • Spageten

   Det har ingenting å si uansett, vi frykter at sånne markeringer gir tilløp til sterkere politisk korrekthet, men i disse dager, med et såpass labert oppmøte og videre smal presseomtale kan det til og med virke kontraproduktivt for marxismens styrke, det viser jo nettopp hvor svakt det står om dagen.

   Hun var der fordi hun ikke kunne avslå uten konsekvenser i media, da er det en liten vei å gå de få meterne fra Stortinget til plassen utenfor.

 • Tor Anders Engen

  Flere og flere som forstår at politikere og spesielt politiske partier har ingen nytte for landets borgere.

  Når det er snakk om hylekor i media, kan vi se på benmarg refleks blant alle journalister angående reportasjen om feiringen av Polen sin uavhengighetsdag. Ifølge media så var dette kun høyreekstreme og nazister. Der media påpekte at det var folk som hold opp banner med hakekorset for å gi sannhet til sine argumenter.

  Men de som sjekket så var dette kun nasjonalister, ja det var banner med hakekors, dog med en strek over, men også hammer og sigd men en strek over. Så dette var anti-nazi og anti-kommunist symbol. Fordi dem kjenner til historien om begge diktaturer. EU også blir betraktet som lignende diktatur, noe som er mer sann enn de fleste kjenner til. Det første utkast til EU var skrevet av I.G. Farben på oppdrag av Nazi-styret. Der man la grunnlaget for en ny økonomisk orden i Europa under IG Farben / Nazi-koalisjonen. Dette dokument er datert 20. Juli 1940. Forsiden har denne tittel.

  I. Anregungen für den Friedensvertrag auf den Gebiet des gewerblichen Rechtsschutzes.

  II. Die Stellung des deutschen Reichspatent in einen europäischen unter deutscher Führung stohenden Wirtachafteraum. https://uploads.disquscdn.com/images/1ce8f35a6b7d2742fd3ac396c95c149fc81107a539d704bc8276ca6077e8085b.jpg

 • deivy

  la oss leke med tanken at Trump var demokrat ,min påstand er at norske medier hadde geniforklart han . Har fulgt alle president valg siden 1961 Kennedy ,kan ikke huske at det har vert noen positive omtaler av republikanske kandidater stort sett omtalt som tullinger i norske medier, vi vet jo at det har vært en del middelmådige demokratiske presidenter som norske medier stort sett har ropt halleluja vær gang de har åpnet kjeften