Rapport: Ungdom føler seg utsatt for etnisk profilering fra politiet

Rune Berglund Steen fra Antirasistisk senter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ungdommer med innvandrerbakgrunn mener de utsettes for etnisk profilering av politiet. Det kommer fram i en rapport fra Antirasistisk Senter.

Rapporten «Vil ikke leke med deg fordi du er brun» presenteres onsdag for statsråder, politiet og interesseorganisasjoner hos Røde Kors i Oslo, skriver Vårt Land.

Antirasistisk Senter har intervjuet flere ungdommer med innvandrerbakgrunn, som mener de jevnlig blir utsatt for diskriminering og etnisk profilering. Senteret mener fenomenet er tiltakende.

– Ungdom med minoritetsbakgrunn blir sjekket rutinemessig. Det har blitt verre under den nåværende regjeringen, slår redaktør Rune Berglund Steen fast. Han hevder det er vanskelig å finne ungdom med minoritetsbakgrunn som ikke opplever ­etnisk profilering som et problem.

Jan Erik Thommessen i Oslopolitiet kjenner seg ikke igjen i påstander om at de utelukkende går etter hudfarge.

– Men vi har til tider hatt en forsterket innsats i områder der en overveiende andel av dem som oppholder seg i det offentlige rom har minoritetsbakgrunn. Vi kan derfor ikke se bort fra at det kan være at minoritetsungdom har blitt kontrollert oftere enn andre, skriver han i en epost.

(©NTB)


Publisert: nov 22, 2017 @ 7:51 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • StemmerBlankt

  Det kan ha sin selvfølgelige bakgrunn i at folk fra ulike etniske grupper oppfører seg ulikt?
  Skal man ikke jobbe målrettet?
  Slutt med denne strutsementaliteten.
  Det er ikke bra for noen om man ikke adresserer problemene der de er.

 • Christer Buschmann

  Min empiri er at ungdommer med minoritetsbakgrunn bruker fritiden på usunne interesser.

 • no show

  For Berglund Steen er problemet at Politiet kontrollerer de som faktisk står for bilbranner, steinkasting og umotivert vold. Han mener åpenbart at Svenske tilstander er noe å strebe etter.
  For å få det til bør Politiet holde seg unna områder der Islamsk klan og voldskultur blomstrer.
  Vi må begynne å relativisere bort problemene, vold, voldtekt, knivstikking bør ikke påtales hvis utøveren kommer fra MENA.
  Det er bare en motreaksjon på rasismen fra Nordmenn og velfortjent mener Berglund Steen.
  Det beste ville være om Nordmenn flyttet fra Oslo overlot byen til innvandrerne.
  Selvsagt uten å fjerne NAV kontorene, da det synes vanskelig for klankulturer å skaffe seg et livs utkomme utenom kriminell virksomhet.
  Og husk at det er etniske Nordmenns skyld, vantro bør betale, og stille sine kvinner og barn til disposisjon som en gest overfor «herrefolket» fra ørkenene i midtøsten.

 • Finn

  ‘Vil ikke leke med deg fordi du er brun’!
  Bullshit! Svært få dannede og siviliserte nordmenn bryr seg overhodet om hudfarge! Det er adferd som er avgjørende.
  Hvis de ikke vil leke er det på grunn av holdninger og voldelig adferd!
  Senteret har intervjuet, altså fortalt, innvandrerungdom som påstår at de er utsatt for diskriminering av politi! Gjengoppgjør medfører ofte at politi undersøker!
  Dette ‘senteret’ må avvikles. De produserer uriktige påstander for å berettiggjøre statlig støtte.

  • Ola Nordmann

   jo mange nordmenn bryr seg faktisk veldig mye om hudfarge, mange som liker å sole seg;) Rase derimot stikker dypere enn hudfarge. Rett skal være rett.

   • Teigr

    Det er merkelig hvor populært det begynte å bli på 60- og 70-tallet med å skulle sole seg for å bli brunest mulig, noe som plutselig ble assosiert med høy sosial status, og råd til å reise til syden.. Dette sammenfalt jo fullstendig med importen av mørkhudete mennessker fra andre deler av kloden. Før denne tiden var solbrunhet og brunfarge synonymt med lavstatusarbeid og folk som arbeidet med manuelt arbeid utendørs, mens hvit hudfarge var utrykk for høy sosial status og aktivitet innendørs.

 • DrD .

  Profilering har ingen ting med rase å gjøre, men om sannsynlighet og statistikk.
  På samme måten som at fireåringer og gamle damer i rullestol aldri er deltagere i flykapring, så er middelaldrende menn i dress sjelden de som raner folk på gata i Oslo.
  Når de samme ungdommene som klager over profilering skryter til NRK at de er så kult å være gangster, så har de satt sine egne argumenter mot å bli profilert som kriminelle ute av spill.

  • Finn

   Og det burde denne vitsen av et pengeslukene senter innsett!

 • Tor Anders Engen

  Nå er det kjent at folk fra Nederland nesten konstant blir sjekket for narko. Hvorfor er ikke det et problem?

  Nå er det kjent at de multikulturelle er kun en gjeng med løgner som anklager andre for sine problemer og kriminalitet dem utsetter andre for. Men også går i den kjente offerrollen og forventer at folk skal syne synd på dem.

  Løsningen er enkel. Fjern multikulturen i vesten. Da har man løst problemet.

  • Skvatt

   Av di det dreier seg um sånn forhufseleg sånn narkopetika. Difor! Var det noko meir du lurte på?

  • Ingolf Nilssen

   Det er ikke multikultur, .. det er kultur!

 • Knut

  Hvem er det som lager bråk, branner og voldtekter hver eneste dag i Oslo?

  Det at politiet stopper og ransaker brune mennesker liker de selvfølgelig ikke da politiet stadig finner både 4 og 5 mobiltelefoner på de som de har ranet fra oss etniske. Da skjønner man kanskje hvorfor.

  Gjør som Israelere, send hjem hele familien hvis sønnen deres begår lovbrudd. Da tenker jeg det hadde blitt et tryggere sted for oss nordmenn.

 • W.Kirkehøyden

  Anti Rasistisk senter har ett formål: Islam skal nå «critical mass» i vårt land, som er venstresidens strategi Derfor har de omdøpt muslim til en rase, og en hver som ikke er begeistret for islamifisering av vårt land, skal utpekes som rasister.

  Fordi Anders Lange skal ha kjent en rasist i Sør Afrika, så er FRP og alle deres velgere rasister. Det ligger på det nivået, dette er del av deres «forskningen.» Rasisme var aldri ett problem, før muslimer innvandret, og dermed måtte/ må våre jøder skjule sin identitet i det offentlige rom.

  Likedan er den kristne muslimmisjonen en undergrunnsbevegelse, som «gutta på skauen» under krigen, som jeg har førstehånds kunnskap. I 2014 møtte min kristne venn og jeg lederen døende av kreft, på en øy ytterst på Vestlandet. Vi måtte love aldri å røpe navn og adresse, for familiens fremtidige sikkerhet.

  Jeg kjenner den også den nye ledere, som forteller at mange muslimer kommer til dem i stillhet, og deres identitet er også «top secret.» Fordi iht til den islamske berikelsen skal frafalne henrettes sammen med en serie andre undermennekser.

  Alt dette vil ikke Rune Berglund Steen, ikke ha opp i dagen, så de kan nå målsettingen. Så vår venstreside kan få sitt diktatur, med hjelp fra muslimer. Der har de ett broderskap, gjøre borgerene til slaver, som i alle muslimske samfunn og de vår venstreside hyllet «real time.»

 • Ingolf Nilssen

  Men det landet som de kommer fra blir gjort noe med,..eliten er i full aktivitet i landet. Tror du virkelig at eliten i verden bryr seg om vanlige folk? Nei, vanlige folk er det nok av,.. alt for mye spør du eliten.

  Eliten har stemplet vanlige folk som rasister, nazister, kommunister, egoister ,.. ja alle ord som er med på at vanlige folk holder kjeft er brukt om oss som stiller spørsmål ved all denne villet menneskeforflytting som finner sted.

  Eliten holder på å bryte ned demokratier og rettstater,.. det lille som er igjen i vesten. De ser at de mister sin makt hvis folket styrer.

  På tide å lage lover og regler ut fra hvordan mennesket er, ikke hvordan vi fremstiller oss.

 • Skvatt

  Jau, nok ein gong råkar denna Berglund Stein spikaren rakt uppå hovudet. Detta dreier seg beint fram berre um rasisme. Onkel Politi lyt vêre mykje snillare med dei fargerike og spanande ungdomsgjengane i Oslobygda og andre stader, so lyt dei istaden nytta ressursane sine på å taka alle rasistane (etter den nye tolkinga or ordet som ARS sjølve tykkjer er rett). Det lyt gje dei meir enn nok å gjere i alle høve, sann, det er berre å sjå kva nokon feng seg sjølve til å skriva her. Jau!

 • Teigr

  Det er vel greit å vite hvem de kriminelle er og hvor de kommer fra. I gamle dager sendte vi slike rett hjem igjen til sine egne land, hvis de overhodet slapp inn over grensen.

 • Greyhound

  En kompis av meg velger å kalle bibliotekene for dagens varmestuer.

 • Loke Sølvgård

  Nå må du slutte å plage folket mitt med propaganda Steen.