Regjeringen vil sikre halv pris for parkering av elbil

Regjeringen vil at elbiler skal ha minst 50 prosents rabatt ved parkering. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Regjeringen mener elbiler bør ha minst 50 prosent rabatt ved parkering og sender et lovforslag ut på høring.

– Det er viktig at det lønner seg å bruke elbil, også når man skal parkere. For å stimulere til ytterligere bruk av elektriske kjøretøy bør det derfor være billigere å parkere et elektrisk enn et fossildrevet kjøretøy, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Samferdselsdepartementet sendte torsdag på høring forslag til endring av veitrafikkloven og parkeringsforskriften for å sikre at elektriske og hydrogendrevne kjøretøy skal ha minst 50 prosent rabatt ved parkering sammenlignet med fossildrevne kjøretøy.

Forslaget gjelder på avgiftsbelagte kommunale parkeringsplasser skiltet med hvit «P» på blå bakgrunn, går det fram av en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

(©NTB)


Publisert: nov 22, 2017 @ 1:09 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • StemmerBlankt

    Da kommer det til å bli tøft å sette fra seg fossildrevne biler i de kommunene der Ap, Mdg, Sv og R får utfolde seg, siden de vil ha bort biler generelt, elbiler inkludert.