Sjuåring i Askim hadde trolig ligget i vannet i flere timer

En sju år gammel gutt ble funnet død Parkdammen i Askim like etter midnatt natt til onsdag. Da var det åtte timer siden han skulle gå hjem fra skolen. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix

Den sju år gamle gutten som ble funnet død i Parkdammen i Askim like over midnatt, hadde trolig ligget i det iskalde vannet i flere timer.

– Vannet var delvis islagt. Han har ligget i vannet noen timer. Om han har ligget der tre timer eller seks timer, vet vi ikke. sier politiadvokat Mathias Emil Hager til Dagbladet.

Sjuåringen ble meldt savnet da han ikke kom hjem etter skolen tirsdag ettermiddag. Han ble hentet av et familiemedlem med bil, men ble sluppet av siden han ønsket å gå hjem selv. Pårørende til gutten varslet politiet i 19.30-tiden om at han ikke hadde kommet hjem, og det ble deretter satt i verk en større leteaksjon.

Stor leteaksjon

Store styrker fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder deltok i letingen, sammen med helikopter og andre ressurser fra politiet. Også flere hundre frivillige lette etter gutten hele kvelden, før dykkere til slutt fant ham død i Parkdammen i Askim folkepark ikke langt fra skolen litt før halv ett natt til onsdag,

Hager forteller til NTB at mannskaper så gutten i vannet, og at han allerede var død da dykkerne hentet ham opp.

– Vi vet foreløpig ikke hva som har skjedd, så vi har satt i gang en såkalt undersøkelsessak for å kartlegge guttens bevegelser og fastslå dødstidspunktet og dødsårsaken, forklarer Hager.

Sorg

Dødsfallet preget onsdag morgen hele Askim-samfunnet. Politiet opplyser at guttens familie blir ivaretatt av kommunens kriseteam. De retter også en stor takk til alle som deltok i letingen.

Ledelsen ved Askimbyen skole sier ansatte og medelever ved skolen er i sorg. Det første rektor Tone Kjenæs gjorde da hun kom til skolen tidlig onsdag morgen, var å snakke med alle barna på SFO, skriver lokalavisen Smaalenenes Avis.

– Dette er veldig, veldig tøft. Nå er det viktig at vi står sammen. Det var mange hundre ute og lette etter gutten i går kveld. Nå er det veldig stille her, sier Kjenæs til NRK.

Åpen gymsal

Alle de ansatte ved skolen ble tidlig onsdag morgen samlet på personalrommet, og elevene ble deretter samlet i klassene med sine kontaktlærere. Klokken 8.30 åpnet skolen gymsalen for alle som ønsket å komme til skolen.

– Her kan familie, naboer, søsken og alle berørte komme. Kriseteamet, med blant annet helsesøster, vil være på plass fra vi åpner. Gymsalen vil være åpen fram til klokken 18, sier Kjenæs.

(©NTB)


Publisert: nov 22, 2017 @ 12:36 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • spirild2

  «Et familiemedlem»?

 • Loke Sølvgård

  Gutten var av somalisk opprinnelse. Da tviles det vel ekstra mye på at han som 7-åring har klart å drukne selv i et kaldt vann. Istedet kommer vel heksejakten etter potensielle rasistiske gjerningspersoner (som vi alle vet kun kan være hvite), samt fakkeltog i regi av Antirasistisk Senter. Never let a good crisis go to waste, ikke sant Steen og Kohn?

  • Karl Bedding

   Gutten har etter alt å dømme blitt forulykket, etter det politiet uttaler til NRK.
   Nokså smakløst av deg å forhåndsanklage Antirasistisk Senter for å ville bruke en slik tragedie.