Trondheim 20170324. Jenny Klinge fra Møre og Romsdal på Senterpartiets landsmøte. Foto: OLE MARTIN WOLD / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Senterpartiet legger en halv milliard kroner ekstra på bordet til politiet i sitt alternative budsjett. Samtidig øyner partiet håp for flere lensmannskontorer.

Det er snakk om frie midler til politidistriktene som kan brukes til ansettelser, kjøretøy og utstyr. På toppen av dette foreslår Senterpartiet 100 millioner til å styrke grensekontrollen og samarbeidet mellom politiet og tolletaten.

I budsjettet som presenteres torsdag, ligger det inne ytterligere 20 millioner til å styrke politiets arbeid mot arbeidslivskriminalitet, mens 5 millioner kroner mer settes av til barnehusene.

– Dette gir også rom for å ansette nyutdannede politifolk, noe som er svært viktig, fordi det beste er at de kommer raskt i jobb. Det må være særlig pinlig for Frp at regjeringen ikke setter av penger til dette, når de tidligere har gått så høyt på banen i dette spørsmålet, sier Sps justispolitiske talskvinne Jenny Klinge.

Hun framholder at Senterpartiet vil kjempe for at de gjenværende lensmannskontorene ikke blir fratatt lensmannen sin, og at alle lensmannskontorene som står igjen etter politireformen, blir styrket.

– Vi har allerede fremmet forslag i Stortinget om dette, og saken skal behandles etter jul. Dersom KrF stemmer likedan nå etter valget som de gjorde i vårsesjonen 2017, vil disse forslagene faktisk kunne få flertall, sier Klinge.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]