Oslo 20171122. Miljøvernminister Vidar Helgesen under spørretimen i Stortinget onsdag Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Flere partier, med Senterpartiet i bresjen, ba Vidar Helgesen svare om ulvejakt etter at Oslo tingrett tirsdag stanset jakta midlertidig.

Senterpartiets Ole André Myhrvold framholdt i Stortingets spørretime at kjennelsen i Oslo tingrett tirsdag ikke kan sees som noe annet enn et forsøk fra WWFs side på å trenere et demokratisk vedtak. Han etterlyste et tidsperspektiv over hvor fort Stortinget kan vente et nytt vedtak.

– Forføyningen som nå gjelder, vil enten ankes, bli et nytt vedtak eller en rettskraftig dom. Vi vil gjennomgå kjennelsen med regjeringsadvokaten og avgjøre neste skritt fra statens side, svarte Helgesen. Han la til at han vil legge vekt på å følge opp føringene fra Stortingets vedtak i vår.

Også Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum etterlyste handling fra Klima- og miljødepartementet og viste til at langsom saksbehandling har trenert jakten før.

– Vi håper å komme med avgjørelsen tidligere i år enn i fjor, men vi respekterer rettens kjennelse og har derfor stoppet jakten, svarte Helgesen.

Oslo tingrett ga tirsdag Verdens naturfond (WWF) medhold i at ulvejakta utenfor ulvesonen i Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark må stanses inntil retten har vurdert om ulveforvaltningen er i tråd med loven og med internasjonale konvensjoner. Det er felt fem av de tolv ulvene i kvoten siden jakta startet 1. oktober.

Den totale kvoten for årets jakt er 50 ulver. 26 av disse kan felles utenfor ulvesonene. Fordelingen av de inntil 24 som skal tas ut inne i sonene, kommer det vedtak om fra Klima- og miljødepartementet før denne jakten starter 1. januar.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]