Pakistani groom Kamran Abbasi signs the Islamic wedding contract during the wedding party in Islamabad on January 24, 2010. Most marriages in Pakistan are arranged. Arranged marriages have been an integral part of Pakistani society for years and it is traditional for people to have their marriages planned by their parents and other respected family-members. The bride and groom and two witnesses from the relatives or friends must sign the marriage documents in the presence of the Imam or a Molana for the Nikah, which is the Islamic marriage contract. The bride traditionally wears a red, pink or purple cloth called as gharara or lehenga that is usually accompanied with heavy gold jewellery. AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI
Del saken
 • 137
 •  
 •  
 •  
 •  

En undersøkelse tyder på at nærmere to tredeler av muslimske gifte kvinner i Storbritannia har giftet seg etter islamsk tradisjon, nikah. Ekteskapene er dermed ikke bindende etter britisk lov og kvinnene omfattes ikke av britisk familierett.

Studien er utført av 20 kvinnelige, muslimske samfunnsforskere for TV-kanalen Channel 4. 923 kvinner er omfattet av studien, som dessuten viser at over en tidel av kvinnene lever i polygame forhold, der mannen deres har flere koner. Av disse skal 37 prosent ha innrømmet at de ble tvunget til å gå med på det.

En av kvinnene som er med i studien visste ikke engang om at hennes mann praktiserte flerkoneri. Hennes mann skal gjentatte ganger ha utsatt å få ekteskapet registrert etter britisk lov, noe som ville gitt henne flere rettigheter. Hun fant til slutt ut at mannen var “gift” med to andre kvinner. Hun nektet å leve med flerkoneriet, men fordi hun ikke egentlig var gift etter britisk lov, hadde hun ingen rettigheter. Hun måtte derfor selge huset sitt, det meste av det hun eide og endte opp hjemløs og nedbrutt.

Hele 78 prosent av de intervjuede muslimske kvinnene sier de ville foretrukket at deres ekteskap var anerkjent etter britisk rett. Likevel sier to tredeler at de ikke planla å inngå et borgerlig ekteskap for å supplere det islamske ekteskapet, noe som kan bety at de blir presset av ektemannen, familien eller det øvrige, muslimske miljøet til å godta at ekteskapet ikke er bindende i Storbritannia.

Studien kommer i forbindelse med programmet The Truth About Muslim Marriage, som ble sendt på Channel 4 tirsdag kveld.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 137
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]