To tredeler av muslimske ekteskap i Storbritannia er ikke juridisk bindende

En pakistansk mann skriver under på en muslimsk bryllupskontrakt (Nikah) som godkjennes under oppsyn av en imam. AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI

En undersøkelse tyder på at nærmere to tredeler av muslimske gifte kvinner i Storbritannia har giftet seg etter islamsk tradisjon, nikah. Ekteskapene er dermed ikke bindende etter britisk lov og kvinnene omfattes ikke av britisk familierett.

Studien er utført av 20 kvinnelige, muslimske samfunnsforskere for TV-kanalen Channel 4. 923 kvinner er omfattet av studien, som dessuten viser at over en tidel av kvinnene lever i polygame forhold, der mannen deres har flere koner. Av disse skal 37 prosent ha innrømmet at de ble tvunget til å gå med på det.

En av kvinnene som er med i studien visste ikke engang om at hennes mann praktiserte flerkoneri. Hennes mann skal gjentatte ganger ha utsatt å få ekteskapet registrert etter britisk lov, noe som ville gitt henne flere rettigheter. Hun fant til slutt ut at mannen var «gift» med to andre kvinner. Hun nektet å leve med flerkoneriet, men fordi hun ikke egentlig var gift etter britisk lov, hadde hun ingen rettigheter. Hun måtte derfor selge huset sitt, det meste av det hun eide og endte opp hjemløs og nedbrutt.

Hele 78 prosent av de intervjuede muslimske kvinnene sier de ville foretrukket at deres ekteskap var anerkjent etter britisk rett. Likevel sier to tredeler at de ikke planla å inngå et borgerlig ekteskap for å supplere det islamske ekteskapet, noe som kan bety at de blir presset av ektemannen, familien eller det øvrige, muslimske miljøet til å godta at ekteskapet ikke er bindende i Storbritannia.

Studien kommer i forbindelse med programmet The Truth About Muslim Marriage, som ble sendt på Channel 4 tirsdag kveld.


Publisert: nov 22, 2017 @ 12:19 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • DrD .

  Det er en fordel for det britiske samfunnet at muslimene ikke registrerer ekteskapene etter engelsk lov. Flere rettigheter til kvinnene fører til høyere utgifter for skattebetalerne.
  I tillegg vil da en skilsmisse etter engelsk lov føre til at mannen kan gifte seg på nytt med en kvinne fra utlandet, og importere henne til England.
  Da islam uansett ikke anerkjenner engelsk lov, så vil en skilsmisse etter engelsk lov ikke være bindende, og mannen vil da kunne ha flere koner samtidig, med en registrert hos myndighetene, og resten etter islamsk lov.
  Dette er relativt vanlig i det somaliske miljøet i Oslo.

  Hvordan de muslimske kvinnene i artikkelen kan være misfornøyd med at giftemålet sitt ikke er registrert etter engelsk lov, og at mannen har flere koner er forunderlig. De er tross alt muslimer, og alle vet at i følge muhammeds nedtegnelse av allahs ord i koranen, så har mannen rett på 4 koner. Er man muslim så er man muslim; de kan bare frasi seg islam hvis de vil, men da vil de jo kunne bli drept av andre muslimer.

 • Brian Cohen

  Det er på tide å innlede boikott av apartheid-landet Storbritannia i så fall. Hvorfor skal muslimske kvinner i Storbritannia være nødt til å forholde seg til andre lovverk enn britiske kvinner?

 • bitten

  Ja i dette muslimske miljøet så praktiserer menn ofte flerkoneri , tvangsgifting av muslimske
  kvinner med stort press av familie , slektninger .
  En fremtredene Egyptisk Salafist sier at Islam tillater , at man har lov til å gifte seg med sin egen datter , så islam har vist andre normer på et ekteskap enn andre grupper i verden .

 • Orsen330

  Er ikke dette vanlig blant somaliere her i landet også? En somalisk mann har to- tre koner med etter hvert masse unger. Disse bor i egne leiligheter der vi skattebetalerne betaler mesteparten. Selv har mannen egen leilighet betalt av samme, som han leier ut. Hva skal han med leilighet egentlig, han kan jo bo med konene etter tur.
  Ja ja, da vet jeg hva skattepengene mine går til. Greit å vite.
  Det som ikke er greit er at ingen ser ut til å bry seg om dette sløseriet med våre penger.

  • Balalaika

   Og husk at det er ikke bare sløseri med penger her og nå – de sørger samtidig for at det forpliktes fremtidige utgifter for alt de steller til også. Og det er der de store summene vil bli synlig – etterhvert. Vi trenger ikke lure på om vi får beskjed når dette skjer, det vil vi merke på skatten.

 • Kjell57

  Uansett,kvinner er den tapende part,ikke bare muslimske men ALLE kvinner kommer før eller senere til å betale regningen for masseforflytting av kvinneundertrykkende muslimer til vesten.

  • Petter Simonsen

   Men når masseforflyttingen i hovedsak er fremjublet av kvinner, så er det jo bare ris til egen bak. Menn vil klare seg fint uansett.

 • Peter Johan Olavsen

  Jeg klarer ikke å fatte hvorfor en trollmann fra en totalt fremmed kultur skal ha noe og si i vår del av verden.

 • Tor Anders Engen

  Løsningen på denne galskapen er å avskaffe multikulturen. La disse integreres i sitt eget land og slutt å plage oss med ikke siviliserte kulturer og samfunn.

  • 1velger1234

   Lettere sagt enn gjort, dessverre.

  • Peter Hooboken

   De fleste er norske statsborgere, så jeg vet ikke helt hva man kan gjøre.

 • Olaus Trøgheim

  Slike historier har vi da hørt om i Norge i mange år også. Men politikerne er nok ikke interessert.

 • Jon H

  Slik blir det når sharia-lover og praksiser tillates i vestlige land – som dessverre i Storbritannia. Det engelske lovverket uthules og undergraves sakte men sikkert gjennom at slike praksiser tillates. En får i praksis to paralelle lovsystemer i samme land. Det slikt som bidrar til å systematisk ødelegge fra før velfungerende samfunn. Slik Storbritannia har akseptert to paralelle lovsystemer – ved å godta sharia-lover, sharia-domstoler og sharia-praksier – undergraves lovsystemet og hele samfunnsstrukturen. De bør reverse alle disse tillatelsene.

  Også her i Norge er det mange som gjerne vil innføre sharia-praksiser, og Solberg ble i sin tid villedet (får man tro?) av islamofile / naive medarbeidere til å foreslå at Norge godtok sharia-lover. Nei, dette må aldri skje.

  Vi må aldri akseptere bruk av sharia-lover eller noen som helst slike praksiser i Norge. Gir man muslimer lillefingen mht. dette, så er løpet kjørt. Det vil skape presedens, sak etter sak, sakte men sikkert. Det vil være som en ondartet kreft, som sprer seg i samfunnet. De kommer til å presse på og presse på, systematisk og tålmodig for å stadig utvide praksisene og regelverket og hva sharia skal får regulere og styre.

  Og grenseløst naive nordmenn – som er seg selv lik – vil være «snille» og «PK» og «humane» og vil godta alt sammen sakte men sikkert, og mer og mer. Slik blir også vårt rettssystem, samfunnsstrukturen og tl slutt hele vårt maktfordelingsprinsipp og demokratiet desimert.

  Nulltoleranse for dette er det eneste som skal gjelde. De som vil ha sharia i samfunnet kan flytte til et muslimsk land. Dette skal ikke innføres i Norge, ikke en millimeter av det.

  • Peter Johan Olavsen

   Det skulle ikke forundre meg om sharia allerede har vært svært utbredt i innvandrermiljøer her i Norge i mange år allerede, det er tross alt det lovverket de har vært vant med fra hjemlandet.

   • Jon H

    Tviler ikke et sekund på at det praktiseres uoffisielt i div. muslimske miljøer, men vi må jobbe for å bli kvitt disse praksisene. Dette hører ikke hjemme her i Norge og vi må ikke offisielt akseptere noe som helst av dette, slik de – tragisk nok – har gjort i Storbritannia. De muslimer som mener sharia bør være en del av samfunnsstrukturen bør flytte til muslimske land. Helst snarest.

  • Иван Грозный

   Helt enig, bortsett fra merknaden om at Erna Solberg ble villedet til å støtte sharia-råd i 2003. Hun var da kommunalminister og lyttet til råd fra sin egen statssekretær Kristin Ørmen Johnsen. Erna Solberg er en stor opportunist som tilpasser sine uttalelser etter det hun tror er politisk korrekt til enhver tid. I 2016 kunne hun utbasunere i VG at Norge kunne klare å motta 30 000 asylsøkere over flere år. Her fulgte hun lojalt den daværende politikken til sitt store ideal Angela Merkel.

   https://www.dt.no/nyheter/solberg-ber-om-shariarad/s/2-2.1748-1.3110543

   • Jon H

    Rådet om at Norge bør innføre sharia kom da kanskje fra Ørmen Johnsen… ikke vet jeg. Det ville sannelig ikke vært overraskende i alle fall, gitt div. holdninger og meninger hun har.

    Høyre bør ta seg i vare for Ørmen Johnsen – hun har etter min mening noen ganske skremmende holdninger og meninger i forhold til innvandring og migrasjon. Hun er jo innvandringspolitisk talsperson for Høyre nå.

    Her er det noe som Høyre bør klargjøre, etter min ringe mening i alle fall, for Johnsen mener og postulerer også i internasjonal sammenheng at Norge er helt avhengig av innvandring og hun mener at migrasjon er noe positivt(!)

    Dette høres ikke lovende ut, for å si det mildt, hvis dette er Høyres offisielle oppfatning og holdning. Høyre / Johnsen bør presisere hva som ligger i dette. Hvor stor innvandring mener Johnsen (/Høyre?) at Norge trenger? Og fra hvike land? Norge kan trenge kvalifisert arbeidskraft, men vi trenger ikke masseinnvandring av analfabeter fra radikalt fremmede kulturer, og med islam med på kjøpet. Og – er virkelig migrasjon noe positvt?

    Jfr. Ørmen Johnsen, på Europarådets
    parlamentarikerforsamling i sommer (https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2017/06/29/195313550/ormen-johnsen-norge-er-helt-avhengig-av-innvandring ):

    «Vi må se på migrasjon som noe positivt. Det har vi ikke vært flinke nok til» (Kristin Ørmen Johnsen, Høyre).

    Kanskje dette er noe Resett kunne finne mer ut av? For dette høres ikke særlig bra ut i det hele tatt…

   • Teigr

    Både Erna Solberg og Angela Merkel er suspekte. Hva med Sylvi Listhaug som statsminister?

 • Torgunn

  Brexit er ønsket av et lite flertall briter. Men hva med invasjon av islam? Har det vært gjenstand for folkeavstemming? Først blir briter kastet ut av sine gamle kolonier. Deretter kommer innbyggere fra gamle kolonier til England og tar seg til rette. Det samme skjer i Frankrike.
  Hva med praksis i Norge? NAV har lenge vært klar over at bigami er en del av norsk hverdag med 4 koner i moskeen og 3 fraskilte i forhold til NAV?
  Det er ikke ønskelig at muslimsk ukultur skal få fotfeste i Europa.
  Derfor må islam forbys, Det synes være eneste utvei for bevaring av vestlig siviliasjon.

  • 1velger1234

   Jeg tror at innbyggerne i tidligere britiske kolonier hadde britisk pass, men er ikke helt sikker. Men det forundrer meg at det ikke blir satt en stopper for muslimenes uhemmede atferd i Norge og resten av Europa.

   Er det ingen som har mot og mannskap til å foreta seg noe? Har de dialoget seg bort fra problemet, eller lever de under trusler hvis de får slutt på svineriet? Tenk om det var europeere som oppførte seg på denne måten!

 • spirild2

  Muslimske menn er noe for vestlige neo-feminister.

  Men, det er vel egentlig deres misjon: Skjule hva islam egentlig er; det er dette, beskrevet her, det er forbudte kafeer, gatetrakassering, kvinneforrakt, tildekking, vold og atter ganske mye vold. Innenfor veggene og utenfor.

 • Avatar

  De har tatt inn en enormt stor taterleier.
  Nå må de leve med det.

 • StemmerBlankt

  Nok et moment vi bør feie under teppet, da muslimske kvinner er mindre verdt enn de vestlige iflg de politisk korrekte.