German President Frank-Walter Steinmeier briefs the media after a meeting with German Chancellor Angela Merkel at Bellevue Palace in Berlin, Monday, Nov. 20, 2017. German Chancellor Angela Merkel pledged early Monday to maintain stability after the Free Democratic Party pulled out of talks on forming a new government with her conservative bloc and the left-leaning Greens. (AP Photo/Markus Schreiber)

Presidenten, som i hovedsak har en seremoniell rolle, skal på ettermiddagen møte partiet CSUs leder Horst Seehofer.

Konservative, kristendemokratiske CSU er det bayerske søsterpartiet til statsminister Angela Merkels parti CDU. De to kristendemokratiske partiene satt inntil nylig i regjeringsforhandlinger med De grønne og Fridemokratene.

Forhandlingene kollapset imidlertid søndag kveld. Noen av de vanskeligste spørsmålene var innvandring, klimatiltak og begrensninger på den tyske kullindustrien.

Seehofer skal ha stilt krav om at maksimalt 200.000 asylsøkere kan få komme til Tyskland hvert år hvis CSU skal delta i en ny regjering.

En rekke analytikere og politikere tror et nytt valg er den mest sannsynlige veien ut av de politiske uføret. Men Steinmeier har så langt ikke ønsket å skrive ut nyvalg. I stedet har han hatt samtaler med de viktigste partiene for å bidra til å legge til rette for en ny regjering.

NTB-DPA

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]