FILE - In this file photo made from Australia Broadcasting Corporation video made on Tuesday, Oct. 31, 2017, asylum seekers protesting the possible closure of their detention center, on Manus Island, Papua New Guinea. An official Wednesday, Nov. 8, 2017, said more than 500 asylum seekers remain in a decommissioned Australian immigration camp in Papua New Guinea after a court ruled authorities no longer have to supply power, food and water. (Australia Broadcasting Corporation via AP, File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiet på Papua Ny-Guinea har arrestert flere personer i en omstridt australsk flyktningleir på øya Manus. Hundrevis har barrikadert seg i leiren.

Det er den mest aggressive aksjonen fra politiet hittil for å få fjernet flyktningene, skriver avisa The Sydney Morning Herald.

En av de arresterte er den iranske flyktningen Behrouz Boochani, som har vært en talsmann for flyktningene. Et videoopptak som ble delt av flyktningene viste at Boochani ble ledet vekk i håndjern av to politimenn og omgitt av flere andre.

En av flyktningene sa politiet lette spesielt etter Boochani i leiren. En annen flyktning fortalte at mer enn to dusin menn var arrestert så langt, mens andre sa at 30–40 personer ble tatt bort fra leiren med makt og at noen ble slått.

Leiren, som ligger på en militærbase, ble offisielt stengt 31. oktober ettersom Papua Ny-Guineas høyesterett mener det er grunnlovsstridig at Australia bruker området til å huse asylsøkere.

Både strøm og vann har vært stengt i flere uker, og beboerne har ikke fått matleveranser.

Flere kjente australiere har gått sammen og sendt et åpent brev til regjeringen der de advarer om at asylsøkerne risikerer å dø i leiren. De tolv er alle tidligere kåret til «Australian of the Year» og oppfordrer myndighetene til å gjenopprette grunnleggende tjenester i leiren, inkludert legetilsyn.

Australia betaler Papua Ny-Guinea for å holde asylsøkere der som har forsøkt å nå Australia med båt.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]