Arrestasjoner i flyktningleir på Papua Ny-Guinea

Hundrevis av flyktninger har barrikadert seg i den stengte australske flyktningleiren på øya Manus. Foto: AP / NTB scanpix

Politiet på Papua Ny-Guinea har arrestert flere personer i en omstridt australsk flyktningleir på øya Manus. Hundrevis har barrikadert seg i leiren.

Det er den mest aggressive aksjonen fra politiet hittil for å få fjernet flyktningene, skriver avisa The Sydney Morning Herald.

En av de arresterte er den iranske flyktningen Behrouz Boochani, som har vært en talsmann for flyktningene. Et videoopptak som ble delt av flyktningene viste at Boochani ble ledet vekk i håndjern av to politimenn og omgitt av flere andre.

En av flyktningene sa politiet lette spesielt etter Boochani i leiren. En annen flyktning fortalte at mer enn to dusin menn var arrestert så langt, mens andre sa at 30–40 personer ble tatt bort fra leiren med makt og at noen ble slått.

Leiren, som ligger på en militærbase, ble offisielt stengt 31. oktober ettersom Papua Ny-Guineas høyesterett mener det er grunnlovsstridig at Australia bruker området til å huse asylsøkere.

Både strøm og vann har vært stengt i flere uker, og beboerne har ikke fått matleveranser.

Flere kjente australiere har gått sammen og sendt et åpent brev til regjeringen der de advarer om at asylsøkerne risikerer å dø i leiren. De tolv er alle tidligere kåret til «Australian of the Year» og oppfordrer myndighetene til å gjenopprette grunnleggende tjenester i leiren, inkludert legetilsyn.

Australia betaler Papua Ny-Guinea for å holde asylsøkere der som har forsøkt å nå Australia med båt.

(©NTB)


Publisert: nov 23, 2017 @ 10:25 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • bitten

  På tide at disse immigrantene emigrerer til den tredje delen av verden der de hører hjemme ,
  de er ikke vestens , plikt og store problem med å ta i mot den immigrant – gruppen der .

  Så støtter Australsk politiet når det gjelder fjerning av imigranter her ,
  når man ikke får tømt den migrant – leiren på andre måter.

 • Tor Anders Engen

  Man kan ikke kalle dette en flyktningleir, men en leir som har samlet opp ulovlige økonomiske migranter.

 • invernes

  Politiet gjør en utmerket jobb i Australia, der har transgender politiet vårt mye å lære.
  En av flyktningene sa bla bla bla, typisk løgnmedia og få frem hva løgnerne sier, for ikke en såkalt flyktning sier sannheten.

 • Truls

  i politiets øyne er alt alvorlig! Det er så alvorlig at de ser på det……