Budsjett i boks – Venstre snuser på regjeringsmakt

Oslo 20171122. Finanspolitisk talsmann for Venstre Terje Breivik sier seg godt tilfreds med budsjettsamarbeidet med Høyre og Frp. Nå fortsetter sonderingene rundt mulig regjeringsdeltakelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Budsjettet er nok en gang ryddet av veien. Nå er det regjeringssonderinger Venstre vender blikket mot. En konklusjon kan komme før jul, men sikkert er det ikke.

– Vi sitter nå i sonderinger for å se om det er grunnlag for et regjeringssamarbeid. Det tar den tiden det tar, sier nestleder og finanspolitisk talsperson Terje Breivik til NTB.

Han sier de borgerlige budsjettforhandlingene er håndtert helt uavhengig av de pågående regjeringssonderingene. Men med ni avtaler om statsbudsjett og revidert nasjonalbudsjett på rad er vel ikke avstanden så stor til regjeringspartiene, tross alt?

– Jeg er veldig fornøyd med budsjettavtalen, ikke minst at vi klarte å bli enige på rekordtid og uten de helt store problemene i forhandlingsrommet. Det tegner godt for det borgerlige samarbeidet utover i perioden, sier Breivik.

– Gikk veldig greit

I fjor ble det slik brudulje rundt bensinavgiften at Venstre brøt forhandlingene. I år var det snarere KrF som hadde de vanskeligste sakene. Venstre var klare for å avslutte samtalene og inngå en avtale allerede for flere dager siden.

Breivik synes ikke han måtte gi seg på noen hjertesaker denne gangen.

– Det har egentlig ikke vært de store smertene. Det gikk veldig greit, sier han og viser til at Venstre fikk gjennomslag for mer penger til jernbane, ladestasjoner for elbiler og kuttet Tesla-avgiften.

Han er også godt fornøyd med å ha fått på plass 500 studieplasser til IKT, penger til koding i skolen, mer penger til forskning og videreutdanning av lærere.

– Vi er godt fornøyd med prioriteringene som ligger i budsjettavtalen. Kunnskap og skole, grønn omstilling og grønn vekst. Og den gjør det lettere å skape og sikre arbeidsplasser, alt dette er viktige områder for Venstre, sier han.

Avklaring trolig etter nyttår

I Venstre ble det tidligere i høst uttrykt et håp om at spørsmålet om regjeringsdeltakelse ville bli avklart før jul. Ved månedsskiftet fastslo statsminister Erna Solberg (H) at samtalene gikk på lavgir, om spørsmålet er om de er blitt tilført mer gass. Etter det NTB forstår er det i øyeblikket mer sannsynlig med en avklaring etter nyttår.

Utover at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) snart er tilbake fra permisjon skal det heller ikke være planlagt noen rokering i regjeringen på denne siden av jul.

(©NTB)


Publisert: nov 23, 2017 @ 3:04 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Harald

  H og FrP må for guds skyld ikke slippe V inn i regjeringen. De gjør nok ugagn utenfor. Tør ikke tenke på hva de vil få til i regjering. Hold dem langt borte Siv og Erna, please !!

  • enell

   Ja, men…dersom Hareide bidrar til å felle regjeringen vil han skjemme seg mer ut dersom Venstre er en del av den. Det er å anta at regjeringen sitter tryggere med Venstre på innsiden. Aller helst også KrF, men det har jo Hareide umuliggjort.

   Betraktningene har naturligvis som premiss at hovedmålet er å holde venstresiden utenfor regjeringslokalene. Norge hadde naturligvis hatt aller best av andre og nye partier, ingen av de som er på stortinget jobber for landets beste.

 • invernes

  Gribbene som balanserer på sperregrensen øyner sin sjanse til diktatorsk makt, vi har ikke et demokrati i Norge lenger.

  • TheWest

   Folket stemte nei i 1972 og 1994 likevel lurte politikerne oss inn bakveien i EU.

 • revenskrev

  Kjenner FrP’ere som stemte V for at de skulle komme seg over sperregrensen slik at de fortsatt kunne støtte regjeringen. Gi dem hånda og de vil ta hele armen. Det holder lenge å gi dem fingeren. 🙂

 • enell

  De som mener at «KRF tenkte riktig når de valgte å stå utenfor regjeringsmakt. De oppnår MER ved å være på vippen, og skvise alt de kan ut av H og FRP», har misforstått de demokratiske prinsipper.

  Partiene er ikke ment å være til for seg selv, men for folket som har valgt dem til å representere seg. Det vil Norge og nordmenn.

  • selma

   Arroganse er hva det er. La dem bli neddynget av protester pr.mail , det ser ut til å være nærmest umulig å stable en protestorganisasjon på bena.
   FNs Agenda 2030 har de alle signert, den er i full gang og er mye av årsaken til
   at «hvem som helst » får adgang til vestlige land.