OSLO 20170331. Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (FrP) legger frem proposisjonen om barnevernsreformen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

FN gir Norge refs på flere punkter i likestillingspolitikken, blant annet kvinners rettssikkerhet og behandling av trakasseringssaker.

Norge får ros fra FNs kvinnediskrimineringskomité for å ha opprettet en ny likestillingsnemnd som kan gi erstatning. Samtidig er komiteen kritisk til at nemndas mandat ikke omfatter saker om seksuell trakassering, skriver Klassekampen.

At likestillingsloven er erstattet av en kjønnsnøytral lov mot diskriminering faller heller ikke i god jord. Norge oppfordres til å sikre at den nye loven «ikke undergraver strukturelle aktiviteter for å fremme likestilling mellom kjønnene».

I tillegg mener komiteen blant annet at omorganisering og stillingskutt i Likestillings- og diskrimineringsombudet setter rettssikkerheten til kvinner i fare. FN-komiteen krever også at Stortinget dropper planlagte kutt i tilbud til fri rettshjelp for kvinner.

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) mener noe av kritikken bommer, men sier hun tar den på alvor. «Regjeringen legger stor vekt på å ha en god dialog med komiteene som overvåker FN-konvensjonene vi har sluttet oss til. (…) Vi går nå gjennom anbefalingene og vurderer hvordan de skal følges opp», skriver hun i en epost.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]