FN kritiserer norsk likestillingspolitikk

Likestillingsminister Solveig Horne mener FN bommer med noe av kritikken, men sier regjeringen tar den på alvor og skal gå gjennom anbefalingen fra kvinnediskrimineringskomiteen. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

FN gir Norge refs på flere punkter i likestillingspolitikken, blant annet kvinners rettssikkerhet og behandling av trakasseringssaker.

Norge får ros fra FNs kvinnediskrimineringskomité for å ha opprettet en ny likestillingsnemnd som kan gi erstatning. Samtidig er komiteen kritisk til at nemndas mandat ikke omfatter saker om seksuell trakassering, skriver Klassekampen.

At likestillingsloven er erstattet av en kjønnsnøytral lov mot diskriminering faller heller ikke i god jord. Norge oppfordres til å sikre at den nye loven «ikke undergraver strukturelle aktiviteter for å fremme likestilling mellom kjønnene».

I tillegg mener komiteen blant annet at omorganisering og stillingskutt i Likestillings- og diskrimineringsombudet setter rettssikkerheten til kvinner i fare. FN-komiteen krever også at Stortinget dropper planlagte kutt i tilbud til fri rettshjelp for kvinner.

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) mener noe av kritikken bommer, men sier hun tar den på alvor. «Regjeringen legger stor vekt på å ha en god dialog med komiteene som overvåker FN-konvensjonene vi har sluttet oss til. (…) Vi går nå gjennom anbefalingene og vurderer hvordan de skal følges opp», skriver hun i en epost.

(©NTB)


Publisert: nov 23, 2017 @ 7:56 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Tor Anders Engen

  Når FN hopper konstant bokk over kriminalitet utført av de multikulturelle, viser at dette er en organisasjon uten noen form for gyldighet.

 • bitten

  Kanskje FN burde heller tenke på befolkningseksplosjon som er deler i verden i dag ,
  som er det aller største problemet som verden står ovenfor noen gang historien .

 • StemmerBlankt

  Ikke et ord om mannens problemer ift likestilling i barnefordelingssaker, måten utdanningsvesenet gjør gutter til skoletapere på?
  FN?
  Hvorfor bry seg med hva som kommer derfra lenger?
  Et kostbart byråkratisk misfoster som aldri har innfridd?

 • Peter Johan Olavsen

  Lurer på hvordan refslisten til FN ser ut for land hvor vi får inn titusenvis av fra hvert år? Men de legger vel uvanene sine fra seg når de passerer grensen vår

 • Ole Hansen

  Skulle ikke forundre meg om Norge snart havner på listen over land som bryter med kvinners rettigheter. Norge og Israel…….

 • Arbeidsrud

  Jaha, og hvem er det som refser oss for likestillingen vår i FN da? Er det MENA-landene?