Hjemmebakt brød på trefjøl. Kosthold. Matvaner. Sunnhet. FOTO: SCANPIX

Mel, gjær, vann og sirisser blir hovedingredienser når et finsk næringsmiddelselskap nå lanserer et nytt insektbrød.

Næringsmiddelselskapet Fazer, for nordmenn kanskje mest kjent som produsent av sjokolade og godteri, skal i første omgang selge insektbrødet i den finske hovedstaden.

Hvert brød inneholder omkring 70 sirisser, tilsvarende 3 prosent av vekten.

– Sirissbrødet er en bra proteinkilde. Insektene inneholder dessuten gode fettsyrer, kalsium, jern og vitamin B12, sier selskapets utviklingsdirektør Juhani Sibakov.

Bruk av insekter i næringsmidler ble godkjent i Finland i begynnelsen av denne måneden.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]