Jubel hos skamløs stiftelse etter budsjettseier

Oslo 20171123. Født fri-stiftelsen startet av «Skamløse kvinner» med initiativ fra Abid Raja (V) og Trine Skei Grande (V) har fått tildelt 5 millioner. Dette feires med kake på kontoret til Abid Raja. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Kvinnene bak den ferske stiftelsen «Født fri» feiret med kake på Stortinget torsdag etter å ha blitt tildelt 5 millioner kroner i budsjettavtalen.

– Dette er en parlamentarisk historisk hendelse. Det har aldri skjedd før at Stortinget har bevilget penger til noe som ikke eksisterer, sier Venstres Abid Raja, som hadde invitert til kakefeiring.

Stiftelsen ble etablert for knappe to uker siden. Ettersom en organisatorisk enhet da var på plass, lot det seg gjøre for de fire borgerlige partiene å støtte arbeidet i budsjettet.

– Det er viktig å ikke bare støtte dem politisk og moralsk, men også med penger, sier Raja.

Samler initiativene

Komiker, skribent og samfunnsdebattant Shabana Rehman Gaarder skal lede arbeidet. Medstiftere er forfatter Amal Aden og skuespiller og filmskaper Iram Haq.

Den nyfødte stiftelsen har fått på plass en formålsparagraf om å bekjempe negativ sosial kontroll og skamkultur. Et styre er også nedsatt. Neste post på programmet blir å finne kontorlokaler og arbeide med hvordan stiftelsen konkret skal jobbe.

– Vi skal integrere det aktivistmiljøet som allerede finnes der ute, organisere oss og bli en samlende kraft. Vi er kjempestolte, så dette er en stor dag, sier Rehman Gaarder.

– Etter at tildelingen ble kjent, har vi fått enormt mye oppmerksomhet. Vi har fått henvendelser fra skoler, det er kommet en forespørsel fra Tromsø om muligheten for å opprette et lokallag, det er mye som skjer. Det vi er sikre på, er at vi skal være aktive ute i samfunnet, sier hun.

– Må støtte disse fantastiske damene

Gjennom det nye nettverket skal de forene de mange initiativene som har jobbet på hver sin kant – blant annet de Skamløse jentene.

– Disse fantastiske damene har gjort en fantastisk jobb hver for seg. Men det må ha føltes ganske ensomt, sier Venstre-leder Trine Skei Grande, som kom innom for å gratulere.

– Vi må backe opp dem som tar de vanskelige valgene. Det norske samfunnet bør holde seg med sånne damer, sier hun.

Foruten å delta i samfunnsdebatten skal stiftelsen bidra til kompetanseheving og støtte opp om frivillig arbeid og kulturelle aktiviteter.

(©NTB)


Publisert: nov 23, 2017 @ 4:40 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Larkange

  Støtter initiativet og fokuset. Kjempefint med 5 mill da…håper det ble nok kake.. I mens venter jeg spent ved postkassen om svar ang. statstøtte for stiftelsen min: «Skamløse hvite reaksjonære og bitre heteroseksuelle menn, fulle av fremmedfrykt og fobier». -Vi er gjeng veldig redde og dessuten ynkelige menn som desperat trenger monetær støtte for vår lange ferd ut av disse hatefulle ekkokamrene som har forgrepet seg på oss i årrekker. Hvor mye av disse løssluppne fellesmidlene har vi i vente O store stat?? Nei, blir vel heller møtt med en saftig registreringsgebyr, skatterevisjon og gjenstand for nazisatire med laugh track på loop i ‘Nytt på nytt’. Subsidieytelsene er totalt ute av proposjon og kontroll i dette landet, men aldri i verden om det kommer tilstrekkelig fram fordi det er såpass big business for såpass mange.

 • Murvegg

  Blæææh.

 • Tor Anders Engen

  Svindel på svindel. Er man uetisk og grådig start en stiftelse så renner penger inn.

 • Leif

  Dette har jeg ingen tro på. Hva skal de 5 mill. brukes på? Et digert sekretariat. Nettavis med artikler og debatt? Shabana er ikke my woman….

 • Balalaika

  Nok et luftslott som kommer til å ende opp med den ‘eneste’ løsning – fler tilpasninger til Islam, og mer Islam.

 • Durango Farer

  Er det ikke slik de gjør det i afrikanske semi-diktaturer?