FILE - In this June, 2, 2017 file photo Zimbabwean President Robert Mugabe, left, and his wife Grace follow proceedings during a youth rally in Marondera Zimbabwe. Zimbabwe's Parliament erupted in cheers Tuesday Nov. 21, 2017 after the speaker announced the resignation of President Robert Mugabe after 37 years in power. (AP Photo/Tsvangirayi Mukwazhi, File)
annonse
annonse

Zimbabwes avgåtte president Robert Mugabe har fått en garanti om at han ikke vil bli stilt for retten, melder nyhetsbyrået Reuters.

Byrået har snakket med kilder tett på forhandlingene med Mugabe (93) om betingelsene for hans avgang.

Ifølge kildene har Mugabe oppnådd rettslig immunitet og løfter om at sikkerheten hans vil bli ivaretatt i Zimbabwe. Disse garantiene skal være del av en avtale som gjorde at han gikk med på å trekke seg.

annonse

– Det var veldig viktig for ham å få garantier om at sikkerheten hans ivaretas så han kan bli i landet, sier en kilde i landets regjering.

Mugabe skal ha gjort det klart at han vil leve den siste delen av livet i Zimbabwe, ikke i eksil i utlandet.

– Dette var svært emosjonelt for ham, forteller kilden.

annonse

Tidligere denne uka sendte Mugabe et brev til landets nasjonalforsamling der han tilbød seg å gå av som president. Mugabe ga etter for presset etter å ha blitt satt i husarrest av landets militære og truet med riksrettssak.

Tidligere visepresident Emmerson Mnangagwa ventes å bli tatt i ed som ny president fredag.

Mugabe har ikke vist seg offentlig siden en tale han holdt søndag, noe som har ført til spekulasjon om hvor han og kona Grace oppholder seg.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon