Kringkastingsrådet om «nazi-fisk»: – Lavpannet og historieløst

Nytt på nytt slaktes av Kringkastingsrådet etter en nazi-spøk rettet mot Christian Tybring-Gjedde.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Hele 543 av 678 klager til Kringkastingsrådet omhandlet «nazi-fisk»-utspillet til Johan Golden på Nytt på nytt. Rådet beskriver utsagnet som en skivebom.

3. november svarte komiker Johan Golden «Christian Tybring-Gjedde» som løsningsord for «nazi-fisk». Spøken falt ikke i god jord hos mange av seerne, og Kringkastingsrådet mottok hele 543 klager knyttet til spøken.

«Å sammenligne en norsk folkevalgt politiker med et regime som gikk systematisk til verks for å utrydde hele folkegrupper er i beste fall uhyre smakløst og kvalmende av Golden og Nytt på Nytt», lyder en av klagene.

Nå slaktes spøken av rådet, skriver Kampanje.

– Historieløst

– Det er lett å lage god humor på Christian Tybring-Gjedde, men han er faktisk ingen nazist, sa sier rådets leder Per Edgar Kokkvold.

– På listen over hva som er det verste du kan kalle noen i Norge, kommer nazist ganske høyt opp. Jeg vil tro det er i klasse med å bli kalt pedofil, sier rådsmedlem Vebjørg Selbekk.

– Jeg mener det er lavpannet og totalt historieløst. Det skal man ta innover seg, sa Finn Egil Holm.

Banning i barnesang

Nestleder Kjersti Thorbjørnrud var imidlertid ikke like negativ til spøken.

– Da jeg så det, tenkte jeg på det som en ordlek. Det er en type formildende omstendighet, sier hun.

188 andre klager ble rettet mot et annet Nytt på nytt-innslag, der barn sang «Fy faen» i studio.

– Jeg har sittet i rådet to år uten å klage på banning i NRK, det vil jeg gjerne ha protokollført, men nå har vel tiden kommet, sier Selbekk.

(©NTB)


Publisert: nov 24, 2017 @ 7:21 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • heimevernet

  Så spørs det hva motivasjonen til Kringkastingsrådet er. Har rådet oppdaget at ideologien faktisk eksisterer og at det dermed er utaktisk å assossiere gud og hvermann med den? Hvem vil for eksempel tro på at Den nordiske motstandsbevegelsen innebærer en trussel hvis konservative, liberalister, kapitalister og nasjonalister alle sammen påstås å ha et ønske om å kontrollere produksjonsmidlene og utføre sporadisk tortur samt konfiskere privat eiendom?

  • Ivar Systad

   Kringkastingsrådet vil som vanlig komme med en liten advarsel til NRK.
   Jeg kan kun finne to konservative i dette rådet, som skal representere folkets meninger.
   Her må kulturministeren få ordnet opp snarest.

 • Skvatt

  Jau, denna ofslege banninga lyt vêre mykje illare. Og so frå born, då! I gode gamle dagar sytte Prentesvarten for å sensurera burt alle slike djevelske ord og uttrykk frå Rikskringkastinga slik at dei sarte bornesinna ikkje skulle verte skjenda or Satan Djevelen sin språkbruk, i tråd med Kristeleg Kringkastingsråd sine retningsliner. Det er nett den tida me lyt gjenga attende åt, og tak gjedna kringkastingsmonopolet med au. Jau!

 • Erik Pedersen

  Kjære Kringkastningsråd, (et tenkt brev i den retning)
  Jeg oppfatter at det er mulig å klage på NRK’s redaksjonelle fokus til dette rådet og sannhetsgehalten i det budskapet som bringes til torgs. Derfor vil jeg benytte anledningen å klage på det fokus man har i ymse redaksjoner når det gjelder klima.
  Som interessert klimagrubler bruker jeg mye tid på å lete etter relevant kunnskap. Det jeg finner er mest «alarmfakta» som Ole i Oles klode i Aftenposten, eller andre, bringer til torgs. I NRK finner vi de samme feil som i resten av main stream media, at CO2 er farlig og en trussel for menneskeheten. Min informasjon sier at CO2 er en forutsetning for alt liv her på kloden og at planter, og andre som er avhengig av CO2 for å vokse, også trenger fotosyntesen, bl.a. noen alger, røde og brune i tillegg til trær og annet grønt.
  Atmosfære er et komplisert tema, likeså klima som styres av krefter langt utenfor vårt herredømme., bl.a. solfaser, kosmisk stråling, skydannelser og slikt som påvirker temperaturene, og jordbane, naboplaneter, månen og andre ting utenfor vår rekkevidde. Da blir det litt smått å skylde vær og klima på en sporgass i atmosfæren. Den antropogene (vår) andel av atmosfærens CO2 er tross alt kun 0,0016%…
  Håper temaet kommer opp på første møte…
  Mvh
  Erik

 • Rahr Røre

  Klarer ikke å se på dette programmet mer. Det oppfører seg som lavpannede, hjernevaskede idioter – helt uten egne meninger. Sleng med leppa om du skulle møte på noen av disse kvalme ekle svina.

  • Henning Nielsen

   Det er bare lisenspenger som holder liv i den ideologistyrte kringkastingen. De kan ri sine kjepphester nøyaktig som de vil, og la seg styre av de rådende trender innen den kultur-radikale eliten. De vil ikke våkne opp til virkeligheten før pengesekken snøres igjen.

 • Representativt_Demokrati_?

  Jeg besøkte Norli bokhandel for å kjøpe Tybring Gjeddes bok, «Mens orkesteret fortsetter å spille». Dama bak disken virket ikke mye service-innstilt, hun hadde hverken hørt om boka eller mannen, påsto hun. Hun var eller ikke i stand til å finne den i system, men jeg kunne muligens finne den nederst i hjørnet der borte, mente hun. Og ganske riktig, der var den å finne sammen med Nazismens historie og den slags bøker.
  I visse miljøer er nok nazi-stempling en ren ryggmargsrefleks som kan ramme hvem som helst som ikke danser etter multikulturens pipe.

 • KriKra

  Det var da voldsomt så historieløs Selbekk også ble da, han som normalt er den første til å ta yttringsfriheten i forsvar!

  • Emperor

   Tybring-Gjedde er åpenbart ikke nazist, selv ikke i et humorprogram for sosialister.

 • Geiseric

  Her er det vel mer enn bare politiske farger som ligger til grunn for denne type «humor»…

  http://bit.ly/2jRiQNy

 • Furusk

  Da er det på sin plass å berolige Golden med at han er trygg. Det fins ikke nazister i Norge.
  For øvrig kan han være glad for det siden han er tydeligvis ikke av den ariske rasen.

 • Astraios

  Hvordan skal vi klare å bekjempe mobbing og trakassering, når lisenskanalen NRK gjør «humor» av ufyselig mobbing av politiske motstandere?

  Det er kanskje på tide å bytte ut noen av de evige gjengangere i NRKs såkalte humorprogram?
  Vi møter den samme lille gjengen omatt og omatt.

  • Ten4

   Fullstendig enig. Og vi møter den lille rødvinsgjengen hele tiden innen «spillefilm» sjangeren også. Med han der motbydelige Stavanger fyren som ødelegger alt av filmer som produseres.

 • Ten4

  Hele «nytt på nytt» er lavpannet. Humor for hjernedøde venstrevridde zombier.
  Helt i tråd med de tilbakestående redaksjonelle linjene.

  Det er jo ikke et snev av humor i noen av de forlengst på overtid blødmene og pinlige opptreden.