Oslo 20161201. Programleder Jon Almaas sammen med Pernille Sørensen (f.v.), Knut Nærum, Linn Skåber og Johan Golden under sin siste innspilling av satireprogrammet "Nytt på nytt" torsdag kveld. Almaas forlater "Nytt på nytt" etter 17 år og har sin siste arbeidsdag i NRK fredag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

Hele 543 av 678 klager til Kringkastingsrådet omhandlet «nazi-fisk»-utspillet til Johan Golden på Nytt på nytt. Rådet beskriver utsagnet som en skivebom.

3. november svarte komiker Johan Golden «Christian Tybring-Gjedde» som løsningsord for «nazi-fisk». Spøken falt ikke i god jord hos mange av seerne, og Kringkastingsrådet mottok hele 543 klager knyttet til spøken.

«Å sammenligne en norsk folkevalgt politiker med et regime som gikk systematisk til verks for å utrydde hele folkegrupper er i beste fall uhyre smakløst og kvalmende av Golden og Nytt på Nytt», lyder en av klagene.

annonse

Nå slaktes spøken av rådet, skriver Kampanje.

– Historieløst

– Det er lett å lage god humor på Christian Tybring-Gjedde, men han er faktisk ingen nazist, sa sier rådets leder Per Edgar Kokkvold.

– På listen over hva som er det verste du kan kalle noen i Norge, kommer nazist ganske høyt opp. Jeg vil tro det er i klasse med å bli kalt pedofil, sier rådsmedlem Vebjørg Selbekk.

annonse

– Jeg mener det er lavpannet og totalt historieløst. Det skal man ta innover seg, sa Finn Egil Holm.

Banning i barnesang

Nestleder Kjersti Thorbjørnrud var imidlertid ikke like negativ til spøken.

– Da jeg så det, tenkte jeg på det som en ordlek. Det er en type formildende omstendighet, sier hun.

188 andre klager ble rettet mot et annet Nytt på nytt-innslag, der barn sang «Fy faen» i studio.

– Jeg har sittet i rådet to år uten å klage på banning i NRK, det vil jeg gjerne ha protokollført, men nå har vel tiden kommet, sier Selbekk.

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon