Oslo 20161201. Programleder Jon Almaas sammen med Pernille Sørensen (f.v.), Knut Nærum, Linn Skåber og Johan Golden under sin siste innspilling av satireprogrammet "Nytt på nytt" torsdag kveld. Almaas forlater "Nytt på nytt" etter 17 år og har sin siste arbeidsdag i NRK fredag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hele 543 av 678 klager til Kringkastingsrådet omhandlet «nazi-fisk»-utspillet til Johan Golden på Nytt på nytt. Rådet beskriver utsagnet som en skivebom.

3. november svarte komiker Johan Golden «Christian Tybring-Gjedde» som løsningsord for «nazi-fisk». Spøken falt ikke i god jord hos mange av seerne, og Kringkastingsrådet mottok hele 543 klager knyttet til spøken.

«Å sammenligne en norsk folkevalgt politiker med et regime som gikk systematisk til verks for å utrydde hele folkegrupper er i beste fall uhyre smakløst og kvalmende av Golden og Nytt på Nytt», lyder en av klagene.

Nå slaktes spøken av rådet, skriver Kampanje.

– Historieløst

– Det er lett å lage god humor på Christian Tybring-Gjedde, men han er faktisk ingen nazist, sa sier rådets leder Per Edgar Kokkvold.

– På listen over hva som er det verste du kan kalle noen i Norge, kommer nazist ganske høyt opp. Jeg vil tro det er i klasse med å bli kalt pedofil, sier rådsmedlem Vebjørg Selbekk.

– Jeg mener det er lavpannet og totalt historieløst. Det skal man ta innover seg, sa Finn Egil Holm.

Banning i barnesang

Nestleder Kjersti Thorbjørnrud var imidlertid ikke like negativ til spøken.

– Da jeg så det, tenkte jeg på det som en ordlek. Det er en type formildende omstendighet, sier hun.

188 andre klager ble rettet mot et annet Nytt på nytt-innslag, der barn sang «Fy faen» i studio.

– Jeg har sittet i rådet to år uten å klage på banning i NRK, det vil jeg gjerne ha protokollført, men nå har vel tiden kommet, sier Selbekk.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]