Ny SSB-direktør nullstiller endringer

Konstituert administrerende direktør i SSB, Birger Vikøren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Alle foreslåtte endringer i forskningsavdelingen i Statistisk sentralbyrå blir satt til side. Det gleder Erling Holmøy, forskeren som har vært i stormens øye.

– Mitt råd til styret er å avvente alle endringer i forskningsavdelingen til etter at forslaget til ny statistikklov har vært ute på høring, sier konstituert administrerende direktør Birger Vikøren til NTB.

Dette betyr at forskningsavdelingen går inn i 2018 med samme kriterier som i 2017. Men Vikøren understreker at spørsmålet vil bli vurdert på nytt når lovforslaget har vært på høring.

– At vi nullstiller endringene i avdelingen nå, betyr altså ikke at det ikke kommer endringer i forskningsavdelingen på litt sikt, sier 56-åringen som er konstituert i stillingen for en periode på seks måneder.

Glad Holmøy

Vikørens anbefalinger skal behandles av SSBs styre torsdag om en uke, men etter det NTB forstår, er dette mer som formaliteter å regne.

I Vikørens notat til SSB-styret går det også fram at alle innplasseringer av ansatte i en ny organisasjon skal reverseres. Budskapet fra den nye sjefen gleder SSB-forsker Erling Holmøy.

– Det er jeg veldig glad for å høre, men dette må ledsages av en holdningsendring innover i forskningsavdelingen, slik at man får en reell prioritering av det som Finansdepartementet har understreket at de ser på som veldig viktig, sier han til Nettavisen.

Ba om ro

Finansminister Siv Jensen (Frp) uttrykte overfor NTB i helgen en forventning om at omorganiseringsprosessen i SSB stilles i bero inntil det såkalte statistikklovutvalget har levert sin innstilling.

Utvalget som vurderer statistikkloven og Statistisk sentralbyrås virksomhet, skulle etter planen avgi rapport innen 15. desember, men fristen ble utsatt til mars neste år.

Jensen er selv i søkelyset til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, som i to omganger har stilt henne en rekke spørsmål om håndteringen av saken.

Innholdet i det første svarbrevet hun sendte komiteen, ble imøtegått av avgått SSB-sjef Christine Meyer, som mener Jensens framstilling verken er korrekt eller dekkende.

NTB


Publisert: nov 24, 2017 @ 8:36 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Profet1

  Noe annet hadde vært et knefall for elitismen.

 • Reidar S

  Tipper «noen» i MSM kommer til å kjøre overtid med ytterligere svartmaling av alle som er uenige ver forrige direktør i SSb

 • Ingolf Nilssen

  Kan man håpe på at kommende regjeringsperiode vil medføre mer utrensking? Resirkuleringen av eliten må stoppes, det finnes mye folk her i landet som er kapabel til å drive dette demokratiet.

  Jeg tror til og med at de fleste vet at ved valg så kan man bli valgt bort.

 • Astraios

  Fornuften seiret og håper SSB kan fortsette der Meyer ødela.

  Og nå må VG og resten av media stoppe – de gir blaffen i SSB men er som vanlig på jakt etter Siv Jensen og Frp.

 • oliver

  Skulle ønske Linda Hofstad Helleland ville se litt nærmere på NRK…

  • GHjo

   Ja,det er jo også litt av et ormebol, eller nærmest som enslags «Riks-moske», med
   Imam Eriksen som erke-imam og med Olibedullah Torperiusarsur som nestkommanderende imam. De holder sikkert bønn til allah 5 ganger om dagen og ber ham om å destruere alle obsternasige kuffar, som er til plage og idelige krenkelser.
   Og som ikke sier Halleluja!, hver gang de ser en dame med Hijabb.