Foto: REUTERS/Ahmed Jadallah
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Rwanda kunngjør at de vil tilby seg å ta imot rundt 30.000 migranter som har blitt utsatt for slavehandel av væpnede grupper i Libya.

Torsdagens kunngjøring kommer i kjølvannet av CNN-videoen som tilsynelatende viser en auksjon der svarte menn blir presentert som jordbruksarbeidere for nordafrikanske kjøpere og solgt for knapt 3.300 kroner.

– Gitt Rwandas politiske filosofi og vår egen historie, kan vi ikke forbli tause når mennesker blir mishandlet og solgt som kveg, sier Rwandas utenriksminister Louise Mushikiwabo.

– Vi vil åpne grensene våre. Rwanda er et lite land, men vi skal finne plass, sier Mushikiwabo.

Det afrikanske landet har omkring 12 millioner innbyggere.

Frankrike har i FNs sikkerhetsråd bedt om et hastemøte om slavehandel i Libya. Onsdag hadde Frankrikes president Emmanuel Macron et møte med AU-sjef Alpha Conde, hvorpå han fastslo at det som skjer er så ille at det dreier seg om forbrytelser mot menneskeheten.

Uttalelsen kom dagen etter at FNs generalsekretær António Guterres ba om at saken blir etterforsket som mulige forbrytelser mot menneskeheten. Tidligere har en rekke organisasjoner advart om at migranter som blir sittende fast i Libya i sitt forsøk på å nå Europa, lever under forferdelige forhold i fangeleirer.

Det er også rettet kritikk mot EU for å bidra til migrantenes skjebne ettersom unionen har innledet et samarbeid med den libyske kystvakten for å hindre at migranter tar seg til Europa.

NTB-DPA
(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]