Tines juleulv skaper kraftige reaksjoner

Enkelte reagerer kraftig på at ulven har fått plass på årets julemelkekartonger fra Tine. Illustrasjonsfoto. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB SCANPIX.

Julemelkekartongene fra bondeeide Tine har satt sinnene i kok hos mange. På helmelken hyler en ulv mot månen.

Meierikjempen har selv bedt om tilbakemeldinger på årets kartonger, og de har ikke uteblitt, skriver Nettavisen.

– På helmelken har vi brukt silhuetter av norske villdyr som ulv, gaupe og ørn som naturlige illustrasjoner i historien om den norske fjøsnissen. Illustrasjonene er detaljrike, som gjør at du kan oppdage nye elementer jo mer du ser på designet, sier Tines kommunikasjonsdirektør, Lars Galtung.

Mange av dem som har sett godt etter, har sett silhuetten av en ulv som hyler mot månen, noe som har falt enkelte tungt for brystet.

«Tine støtter opp om leverandørene sine, ser jeg? Har det rablet fullstendig?» og «Respektløst overfor de bøndene som sliter med disse dyra» er noen av kommentarene på Tines Facebook-sider. Men det er også mulig å finne en kommentar som denne: «Veldig flott, Tine, at dere kan vise noen av de flotte rovdyrene vi har i Norge».

Galtung vil ikke si om det er noen politisk tanke bak motivvalget, men mener noen tolker historien litt langt.

– Dyrene er et element i en større fortelling hvor fjøsnissen er hovedperson. Fjøsnissene bor så vidt vi kjenner til ikke i byer, men på landsbygda med kuer, bønder og norske villdyr, sier han.

(©NTB)


Publisert: nov 23, 2017 @ 12:58 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • invernes

  Jeg blir kvalm over disse bøndene ! ulven og bjørnen gaupen reven er en del av Norge og vår kultur, sauer er innavlet til hjelpeløse ulldotter som de late bøndene burde passe på 24 timer i døgnet.

  • Larkange

   Står jo i stil med så mange andre forestillinger om arbeid i dette landet, selv om bønder generelt er langt, langt i fra de værste. Likevel virker det på mange måter at det for sauegjengen er helt utenkelig at de skulle måtte drive med et visst arbeid foruten å fløyte dyrene inn i slaktevogna. -Pengene skal strømme inn på konto helst sånn uten videre og ikke for mye innsats vs, risiko. Og så var det dette med å akke seg da..som om man er utsatt for et slags gigantisk komplott fra naturens side.

   • Kjell Svensen

    Har du noen gang hørt om en bonde som ble rik av gårdsdrift nå i moderne tid?

  • Kjell Svensen

   Tøv!
   De store rovdyrene var utryddet her i landet i rundt 100 år inntil det ble satt ut russiske og finske ulver på 80 og 90 tallet, og bjørn ble fredet i 1973 slik at de som innvandret ikke skulle bli skutt.
   Norge er ikke stort nok til å ha store rovdyr, og det er ikke uten grunn at disse skadedyrene ble utryddet her i landet.
   Ulv og bjørn er aldeles ikke «del av Norge og vår kultur» de er utlendinger som ikke har noe her i landet å gjør!

   • ritavoss

    Hehe, ulv og bjørn var her lenge før bonden og sauen! Bønder må jo være noe av det mest humørløse vi har her i landet!

    • Kjell Svensen

     Nei, ikke dagens ulver og bjørner for de var utryddet i en periode inntil politikerne bestemte at det skulle settes ut slike udyr igjen.

 • Tor Anders Engen

  Hvorfor ikke ta med ICA sin muslim julekalender? Den er mer gal.

 • Yakero Spail

  Ulv er et ikke-spørsmål. Blår som den fjerde statsmakt kaster i øynene våre nå og da, for å kontrollere hva den offentlige diskursen skal være for å unngå ubehagelige spørsmål.
  Man kan stille seg selv spørsmålet hva det er de ønsker å skjule når ulvedebatten dukker opp.

 • Onkel Skrue

  Ulvedebatten går litt langt når en hisser seg opp over eventyr tegninger. 🙂

  • Kjell Svensen

   Dette er langt fra noen uskyldige eventyrtegninger, dette er ledd i hjernevasken av barn akkurat som når de viser uforholdsmessig og grunnløst utlendinger i lederposisjoner og objekter på norsk TV!
   Det hele er politisk!

 • LasseRon

  Jeg er KRENKET!