Ekspert advarer britiske rektorer mot å tiltale elever som «jenter» eller «gutter»

Illustrasjonsbilde. REUTERS/Stefan Wermuth

Rektorer fra jenteskoler over hele Storbritannia blir gitt råd om å ikke tiltale elevene som «jenter», fordi det vil innebære at elevene konstant vil bli påminnet hvilket kjønn de tilhører, melder The Telegraph.

Natasha Devon, som i 2015 ble utnevnt av regjeringen til å jobbe med psykiske problemer i skolen, skal under en konferanse for britiske jenteskoler ha uttalt at ansatte ved skolene bør benytte seg av kjønnsnøytrale utrykk når de tiltaler elevene ved skolene. Devon har dessuten sagt at hun aldri ville ha gått inn i et klasserom med bare jenter og omtalt dem som «jenter» eller «damer», fordi det ville være nedlatende, ifølge henne.

– Jeg tror ikke det er nyttig å bli konstant påminnet om ens kjønn hele tiden og alle stereotyper som følger med det, sier Devon.

Videre hevder Devon at det å kalle elevene for «jenter» kan få elevene til å føle at de må gjøre alt perfekt, noe som i sin tur kan skape mye angst hos tenåringer.

Devon peker på at det dessuten kan være transkjønnede i klasserommet.

– Noen skoler jeg kommer til er kun for ett kjønn, men så finnes det transkjønnede på trinnet. Du kan ikke anta at fordi noen presenterer seg som ett kjønn, så er det det de er, sier Devon.


Publisert: nov 24, 2017 @ 3:39 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Astraios

  Det er på høyt tid å fortelle disse «ekspertene» med politiske og ideologiske motiv at nok er nok.

 • Brian Cohen

  Galskap. England har visst like mye problemer med sine «eksperter» som vi har (heisann, Lars G.)

  • Harald

   Galskap var det første jeg tenkte da jeg leste dette. Skulle legge det inn som kommentar, men du kom meg i forkjøpet, så da slapp jeg det 🙂

 • Morrison

  Så britiske rektorer blir anbefalt å ikke kalle jenter for jenter og gutter for gutter…

  Du verden for en moderne og utviklet tid vi lever i…

  Vi sliter med det samme hjemme. Den ene dagen vil datteren min hete Ida, den neste Frida. Med tanke på at jeg har to døtre så heter de noen uker det samme. Sønnen min bytter kun navn en gang i uken. Jens forrige uke, Nils neste uke.

  Eller nei, det gjør de ikke. Og det kommer de heller aldri til å gjøre da de blir godt oppdratt som borgerlige og konservative mennesker som er trygge både på seg selv og sitt eget verdigrunnlag og som ikke rir ultraliberale idiotprinsipper uten mål og mening.

 • bitten

  Dermed har denne eksperten kastet seg på transkjønnede bølgen også ,
  etter advarselen som er gitt til rektorer over hele Storbritannia .
  Litt av en ekspert som mener at jenter kan føle , at man må gjøre alt perfekt
  kan bli nervøse av slik , dette er bare noe stort patetisk tøv å ytre seg om .

  Ja hvis man går på en ren jenteskole i England der det går bare jenter ,
  så blir det til at man omtaler kjønnet der som jenter da .
  Så hvis det er en gutt som har skiftet kjønn til en jente som går på en ren jenteskole i
  England , så er vel det vel greit å omtale alle der som jente som er vel en stor mening .

 • Dedjal

  Herre min hatt da.
  Foreslår at foreldre som har slike hårsåre unger, setter seg ned med dem pg forklarer dem at det de holder på med er fullstendig idiotisk, da det ikke er lov å gi dem en ørefik.
  forbaskade milleniums og snowflakes.

  • en

   Når du snakker om Herren, så er det ikke helt politisk korrekt lengre, han/hun skal nå kalles hen.

   Ny genuskorrekt kyrkohandbok – Gud ska inte längre kallas ”han” eller ”herren”
   Ärkebiskop Antje Jackelén har själv profilerat sig som en förnyare av Svenska kyrkan, bl.a. genom att ta islams trosbekännelse ”Allahu akbar” som sitt valspråk och framhålla att Jesus av kristna inte bör sättas högre än islams profet Muhammed.

   https://samnytt.se/ny-genuskorrekt-kyrkohandbok-gud-ska-inte-langre-kallas-han-eller-herren/

   • Dedjal

    Bra jeg ikke er PK.

   • invernes

    Henne min hatt nå da .)

 • invernes

  Hitte på ekspert som de sier i Sverige.

  Ekspert ? hvor kommer alle disse gale eksperter og professorer fra ? har inntrykk av at de er smidd i helvete og spyttet opp på jorden, de angriper alle normer i de vestlige oppegående land, og tilber islam og all den vold den fører med seg.

 • ritavoss

  Dumskapen kjenner ingen grenser!

 • Peter Johan Olavsen

  Ha ha ha, sorry, klarte ikke å la være.

 • Tor Anders Engen

  Dette er fremmet av mentalt forvirrede mennesker som burde ha vært plassert på anstalt. Men det er slikt med de venstreradikale feminister, virkeligheten er for vanskelig for dem å takle.

 • Reidar S

  De får istedet benytte den svenske varianten hen i flertallsform…….

 • Henrik Henriksen

  Dette blir litt koko Loco. Eksperter og professorer står ikke så veldig høyt i kurs i dag..

 • P54

  Gud skapte mann og kvinne, ferdig med det. Alt annet er et resultat av politisk korrekthet og sprøytemidler og kjemikalier i mat og drikke.

 • densensurerte

  Britene har vist at de, om og når de vil, er i stand til, ikke bare å toppe, men gruse svenskene i galskap.

 • ice

  Mange av de såkalte ekspertene som jobber med psykiske problemer hos andre, har selv psykiske problemer.

 • Henrik Dahl

  Hva slags kvalifikasjoner har denne Natasha Devon egentlig? Hun er kun 36 år gammel, men hun presenteres allerede som den britiske regjeringens «mental health tsar» (!!). Videre kan jeg ikke se at hun har bakgrunn hverken fra psykiatri eller psykologi, hverken i studie- eller jobbsammenheng.
  Hun presenterer seg selv som «Campaigner, writer and social entrepreneur». Hun har dermed ingen forutsetninger for å uttale seg om kompliserte størrelser som psykisk helse.

  Fra Wikipedia-siden fremkommer også følgende:

  «Devon’s personal experience of mental health issues began as a child, when her panic attacks were misdiagnosed as asthma. Later, aged 17, she developed an eating disorder[6] which she describes as ‘a (very bad) coping strategy for anxiety’.

  She recovered from bulimia in 2006 and later co-founded the charity Body Gossip with former school friend Ruth Rogers. At the same time, she began visiting schools to deliver presentations and collect anecdotal evidence from pupils, teachers and parents.[7]»

  Dette blir som om jeg skulle undervise i ballistikk og våpenlære på politihøyskolen fordi jeg en gang ble skutt i beinet av en full jeger mens jeg var på sopptur i skauen. Egenopplevelse er ingen kvalifikasjon i seg selv.

 • Gjermund Hougen

  Har det klikket helt eller har verden gått bananas. Nå må visse idioter ta seg sammen!

 • Christer Hoel

  Noen kunne altså føle seg krenket om de blir tiltalt som gutter eller jenter ? Krenkologien tas til nye høyder. Venstresiden har visst lite å finne på etter at de sosialistiske utopiene en etter en er blitt parkert.

 • Finn

  Fikk ikke med hva man skal kalle de for istedenfor?

  • invernes

   vennligsinnende, avanserte vesener skal de nå hete 😉

 • Ole Hansen

  Folk som støtter dette sier at vi om noen år vil se tilbake på hvordan transpersoner behandles nå med skrekk pga at vi var for konservative på emnet.

  Selv håper jeg vi ser tilbake på en tid hvor vi promoterer seksualisering av barn ned i barnehagealder, og promotering av kirurgiske inngrep på barn som enda ikke er kommet i puberteten med skrekk og advarsel.

 • Enrico2

  Trøste og bære ! Har hun gått helt av skaftet ? Og hva med å tiltale hankjønn med ‘gutter’ ? ‘Boy’ er ihvertfall et nedlatende uttrykk !

 • Gina Rydland

  Hvis man anerkjenner at det finnes, jenter, gutter, transkjønnede ++ så synes jeg det er naturlig å enten tiltale en forsamling ved å benytte flere kjønnsbenevnelser eller en felles og nøytral benevnelse. Da har man tatt med alle. Og gutter er fremdeles gutter og jenter er fremdeles jenter, transkjønnede er fremdeles transkjønnede osv. Den gamle kjønnsinndelingen som myndighetene og pengemakten benyttet for sosial kontroll og som aldri har gjenspeilet virkeligheten står nå for fall.

  Så kan man jo diskutere dette «føleriet» til denne «eksperten» som jeg personlig absolutt ikke har sansen for. Dette «føleriet» ødelegger og tar fokus bort fra saken.

  • en

   Ja, helt enig, den gamle kjønnsindelingen må bort, den har jo ingenting med virkeligheten å gjøre.

   Adam og Eva må ha vært tvekjønnet, som rekene, det at det utviklet seg enkelt kjønnede mennesker er en feil i evolusjonen, vi er egentlig alle transkjønnet, inni oss.

   Er det det hen mener?

 • Infowarrior

  Lettkrenktheten startet med muslimers inntog i vesten, vi skulle tilpasse oss dem og sy puter oppetter armene deres for ikke å krenke dem. Siden så har det gått slag i slag og nå har krenkelseshysteriet nådd alle slags minoriteter og folkegrupper.
  Det vil til slutt ende i totalt kaos om ikke politikerne skjerper seg.

 • Harriet

  Hvor dumme kan » eksperter» få lov til å være og enda kalle seg » eksperter»????

 • Ove Theodor Johannessen

  Hvor vil dette ende ? Galskapen eskalerer , og vi mennesker skal stilltiende akseptere det . Eller ? På den ene siden har vi islams ekspanderende kraft i Europa , på den andre siden krefter som i sin » uendelige visdom » river ned den europeiske kulturarv , gjør det normale unormalt osv . Nok er nok !

 • Balalaika

  Er det en ukjent pandemi vi ser? En som angriper de sentra i hjernen der fornuft og kunnskap prosesseres?

 • Bernt Evensen

  Sitat: «Videre hevder Devon at det å kalle elevene for “jenter” kan få elevene til å føle at de må gjøre alt perfekt, noe som i sin tur kan skape mye angst hos tenåringer.»

  Er ikke det å tolke enn sånn følelse inn i begrepet «jenter» nettopp en solid understrekning av den kjønnsstereotypien som hevder at jenter er mer perfeksjonister enn gutter er?

 • Ten4

  Da krysser vi av for nok et ord som forbys:- Jente!
  Snart er «menneske» på vei ut også. Kan jo støte Julius.
  Dette er direkte hjernevasking og et hån mot frihetsidealet.
  UK har virkelig nådd «rock bottom», der også Sverige befinner seg.

  I Norge må vi høyt og tydelig si NEI TAKK hvis disse folkene prøver seg.

 • Skvatt

  Orsak, men detta verte heilt gale, av di dei gjev råd um å ikkje tiltala elevane som jentar av di det innebêr at dei verte påminna um kva for eit kjøn dei tilhøyrer. Men kvisleisen kan dei veta det, um eg lyt spørja? Det kan jo beint fram vêre slik at dei ikkje kjenner seg som jentar nett den dagjen, kanskje dei kjenner seg som gutar, eller inkjekjøn, eller eit or dei andre over 70 ulike kjøna som hev vorte vedteke or politisk korrekte kjønsforskararar. Og då er dei jo ikkje jentar den dagjen i noko høve, sann, og tilhøyrer difor ikkje det kjønet. So her tykkjer eg denna Natasja Devil lyt bøteleggja seg sjølve eller gje seg sjølve ei anna straff for brot på dei naudsynte kjønslovane, det lyt vêre det minste me lyt krevje. Jau!

 • TheWest

  hva e det neste de såkalte ekspertene finner på … ?

 • TheWest

  Verden er gal.

 • Leif

  Verden – hittil bare representert ved UK og Sverige – er gått av hengslene. Idioti!
  Kommer dette til Norge?

 • Peter Mccann

  Biology for dummies, If you are born with XX chromosome you are a girl. If you are born with XY chromosome you are a boy and this has been the case since we humans started walking upright. Is it that fucking hard to understand?

 • Petter Simonsen

  Vel, nå er jo det britiske «jenter» vi snakker om. Kanskje tiltale dem som «fruktfat» i steden for, bør jo være nærmere sannheten.