A sign is seen in front of The Dolphin School in Battersea, south London May 5, 2009. The school became the latest to shut its doors after two pupils were found to have influenza A (H1N1), formerly referred to as swine flu, over the bank holiday weekend. REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN DISASTER HEALTH IMAGES OF THE DAY)
Del saken
 • 174
 •  
 •  
 •  
 •  

Rektorer fra jenteskoler over hele Storbritannia blir gitt råd om å ikke tiltale elevene som “jenter”, fordi det vil innebære at elevene konstant vil bli påminnet hvilket kjønn de tilhører, melder The Telegraph.

Natasha Devon, som i 2015 ble utnevnt av regjeringen til å jobbe med psykiske problemer i skolen, skal under en konferanse for britiske jenteskoler ha uttalt at ansatte ved skolene bør benytte seg av kjønnsnøytrale utrykk når de tiltaler elevene ved skolene. Devon har dessuten sagt at hun aldri ville ha gått inn i et klasserom med bare jenter og omtalt dem som “jenter” eller “damer”, fordi det ville være nedlatende, ifølge henne.

– Jeg tror ikke det er nyttig å bli konstant påminnet om ens kjønn hele tiden og alle stereotyper som følger med det, sier Devon.

Videre hevder Devon at det å kalle elevene for “jenter” kan få elevene til å føle at de må gjøre alt perfekt, noe som i sin tur kan skape mye angst hos tenåringer.

Devon peker på at det dessuten kan være transkjønnede i klasserommet.

– Noen skoler jeg kommer til er kun for ett kjønn, men så finnes det transkjønnede på trinnet. Du kan ikke anta at fordi noen presenterer seg som ett kjønn, så er det det de er, sier Devon.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 174
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]