From left, President of Iran Hassan Rouhani, Russian President Vladimir Putin and Turkish President Recep Tayyip Erdogan shake hands at the start of the talks in Russia's Black Sea resort of Sochi, on Wednesday, Nov. 22, 2017. The presidents of Turkey and Iran have hailed their trilateral talks with Russia on Syria's future as critical for restoring peace in the war-torn nation. (Mikhail Klimentyev, Kremlin Pool Photo via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

– Politikkens dører, som dere er klar over, står alltid åpne til siste øyeblikk, sa Erdogan til journalister om bord på flyet tilbake fra Syria-konferansen i den russiske svartehavsbyen Sotsji til Tyrkia.

– Det vil ikke være rettferdig å slå fast at man ikke finner noen løsning og ved å avvise temaet på forhånd, la Erdogan til.

Sitatene er gjengitt av den tyrkiske avisen Hurriyet og andre medier fredag.

Erdogan har hele tiden fram til nå fastholdt at Assad må gå av. Det har også hans regjeringsparti AKP, som torsdag kveld understreket sin fortsatte motstand mot Assad, men en talsperson for partiet tilføyde da:

– Det må skje forhandlinger mellom Assad og opposisjonen.

Erdogan møtte mandag Assad i Sotsji. To dager senere var samme by vertskap for et trilateralt møte mellom Iran, Russland og Tyrkia. Møtet ble avsluttet torsdag, samme dag som syriske opprørs- og opposisjonsgrupper satt samlet i Riyadh i Saudi-Arabia i et forsøk på å danne felles front foran neste runde med Syria-samtaler i Genève.

FNs Syria-utsending Staffan de Mistura skal etter planen ha møter i Moskva fredag, som oppkjøring til neste ukes fredssamtaler i FN-regi i Genève.

NTB-DPA

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]