Gro Harlem Brundtland opplevde seksuell trakassering som ung legestudent

Som ung legestudent opplevde tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland å bli seksuelt trakassert av en ti år eldre assistentlege. Bildet er tatt under Arendalsuka i 2015. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Som ung legestudent ble tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland seksuelt trakassert av en ti år eldre assistentlege, sier hun til NRK.

Da Gro Harlem Brundtland studerte medisin på 60-tallet, jobbet hun deler av tiden som kandidat på et sykehus. Under kveldens Skavlan-sending forteller hun om en episode hvor hun opplevde seksuell trakassering, melder NRK.

På sykehuset jobbet en ti år eldre assistentlege som var gift og hadde flere barn. En sommerferie satt Brundtland og analyserte urinprøver da kollegaen kom inn i rommet og begynte å kile henne rundt øret og nedover langsmed halsen.

Til Skavlan sier Brundtland at hun tenkte at det beste hun kunne gjøre var å late som hun ikke merket at han gjorde det.

– Jeg rørte meg ikke, og bare satt stiv og fortsatte med urinprøvene. Da han skjønte det ikke gjorde noe inntrykk på meg, så gikk han ut døren, forteller hun.

Brundtland jobbet som assisterende overlege i Oslo Helseråd før hun startet sin karriere som politiker. Hun var statsminister i tre omganger til sammen i over ti år og fikk raskt navnet landsmoderen da hun gikk ut av politikken i 1996.

#Metoo-kampanjen har de siste ukene spredt seg på sosiale medier, noe som har resultert i at millioner av kvinner og menn over hele verden har fortalt sine historier om seksuell trakassering.

(©NTB)


Publisert: nov 24, 2017 @ 9:25 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.