Mikroparti vil endre norsk økonomi etter islamsk modell

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Det nystiftede Rettferdighetspartiet vil droppe dagens økonomiske modell med renter og kreditt og basere seg på en økonomisk modell hentet fra islam.

Partiet er helt i startgropen og har drøyt hundre likeklikk på Facebook og ikke flere enn seks-sju personer som engasjerer seg aktivt. Målet er å få 5.000 underskrifter og kunne stille til valg, skriver Vårt Land.

– Samfunnet og politikerne har sviktet i å beskytte mannen i gata. Det vil vi skape bevissthet om. Vi vil utfordre dem som sitter med makten, sier en av grunnleggerne, Ihab Timraz, BI-rådgiver, forsker ved Strategisk institutt og muslim.

Ifølge partiprogrammet vil rettferdighetspartiet «endre den økonomiske modellen i Norge fra en modell som bygger på kreditt (rentebasert) til en bærekraftig økonomisk modell som bygger på reel verdiskapning og risikodeling». De legger også opp til en skatt på 2,5 prosent på formue, samme sats som den muslimske velferdsskatten zakat.

– Ja, dette er den islamske skattemodellen, bekrefter Timraz, men bedyrer at det ikke er snakk om et muslimsk parti.

– Det ser ut som de har et ­ønske om å innføre islamsk finans i Norge. Men jeg tolker det generelt som en moderat type muslimdemokratisk ideologi, som kan sammenlignes med for eksempel kristendemokratisk ideologi, sier islamforsker Olav Elgvin ved Fafo og Institutt for sammenlignende politikk.

(©NTB)


Publisert: nov 24, 2017 @ 11:34 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Peter Johan Olavsen

  Det tok ikke så mange årene før de var i gang. Direkte motbydelig å se dette skjer her i landet. Vi sitter på gjerdet og ser på at Norge raskt blir ødelagt, det må snart sterkere midler til for å stoppe dette.

  • bitten

   Ja og enda den dag i dag så stemmer velgere på partier ,som vil at Norge skal
   underkaste seg et islamsk » Sharia » land , er helt uforståelig for min del .

   • Peter Johan Olavsen

    Der er vi veldig enige.

 • Gamleoslo

  Folk flest forstår Ikke, bryr seg ikke.

 • Tor Anders Engen

  Er det ikke på tide å gjøre vårrengjøring der alt som ikke skal være i landet blir fjernet?

  Må vel gjenintrodusere slagordet «hold Norge rent».

 • Nils Rømcke

  Det vil nok ikke ta lang tid før vi får Muslimsk Folkeparti. Og så vil det fort bli to muslimske partier som strides om hvem som tror riktig på den innbilte guden. Da får Støre og resten av venstresiden noe å slite med . . . .

  • Angelrat

   Rettferdighetspartiet er Muslimsk Folkeparti. De ser foreløpig ut til å ha to saker, den andre er kjønnssegregert undervisning i skolen.

  • anders andersen

   Støre vil juble. Et shia og et sunniparti han kan manipulere i vippeposisjon. Over og ut for SP, SV og MDG.

 • Jon H

  Hva skjer den dagen muslimer utgjør en større andel av befolkningen?

  • P54

   Da må alle underordne seg sharia eller bli forfulgt. Norge våkner ikke før alle må ligge med rumpa i været.

  • Ingolf Nilssen

   Svaret finner du med å sette deg inn i hva som skjer i muslimske land.

 • Per Ardua

  Fon noe sludder!

 • invernes

  Nei dette partiet kan dra en viss plass ! rett ned i undergrunnen.

 • Reidar S

  Karl M hadde i sin tid en idealistisk modell som overhodet ikke fungerte i praksis
  Kan heller ikke se at denne modellen i det hele tatt fungerer noe sted i verden.

 • Ingolf Nilssen

  De muslimske landsmenn driver med slik økonomi i dag. De jobber svart, har de ei sjappe så er det stort sett fiktive greier med underskudd. Penger sender de til klanen i hjemlandet, etter at deres moskè har fått sitt. Deres eget pengeoverføringssystem er i flittig bruk her i landet også, pluss disse Union bank osv. Har man mobiltelefon i begge ender, så tar det sekunder før pengene hentes ut i feks Afghanistan.

  Er det noen som tror at de rapporterer inn beløpene som sendes ut av landet?

  Nå er slik økonomi blitt så innarbeidet i landet at det er på tide å få det lovlig.

  • Emperor

   Dessverre så kjører de rundt i MB, med gull rundt halsen og lanken, groomer, hever trygd, og jobber svart. Ettersom det er 300 000 muslimer i Norge, så vil det fordobles på kort tid og da tar de etterhvert makten med familiegjenforeninger og vestens fall – asyl.

 • Ole Hansen

  Håper det dukker opp både 3 og 4 slike småpartier. Høyresiden sliter med at den har mange småpartier som tiltrekker seg velgere, så om disse kan kan ta 2-3% hver fra AP og SV så er det bare positivt.

 • Ola Nordmann

  Norge var rentefritt før i gamle dager, ågeri kaltes det vell å tjene penger på renter, det ble ansett for å være stor skam å drive med denslags. Fornuftig å avskaffe renter +innføre noe reelt og handfast bak hver eneste slåtte mynt… Dette hadde stoppet mye av all jævelskapen som foregår rundtforbi idag. Det er idiotisk å være imot et fornuftig forslag, selvom det kommer fra en muslim. (Og nei, jeg liker ikke islam i det heletatt). Kan anbefale filmen All Wars Are Bankers’ Wars på youtube. Veldig enkel og grei innføring i dette temaet.

 • Emperor

  Nei vi trenger ikke deg i norsk politikk, Timraz og nei, vi trenger ikke partier som kaller seg «rettferdighetspartiet» heller, det minner litt om DDR, Demokratisk Kongo, eller Chavez.

 • Jan Petter Glendrange

  Dette ser jeg positivt på. En vinn-vinn situasjon faktisk.

  1. Partiet vil ikke komme over sperregrensen, dvs. mange bortkastede stemmer. 80% av muslimene stemmer Ap og 18-19% av de resterende stemmer på andre muslimvennlige partier fra KrF til Rødt. Disse partiene vil miste stemmer og særlig Ap kan miste mandater.
  2. 80% (?) av det norske folk vet nada om islam og mange av disse bryr seg ikke om å vite noe heller. Når partiet stiller til valg vil bevisstheten om den vanvittige ideologien Islam øke i samfunnet. Dette vil styrke de partiene som er kritiske til ideologien.

 • Hans Hansen

  Dette har ikke nødvendigvis noe med islam å gjøre. I god gammel kristen tid var åger en synd og ågerkarle de verste av syndere. Verdier vi absolutt burde gjeninnføre.

 • Teigr

  Med dagens innvandringshastighet, vil nok dette mikro-partiet, snart bli et makro-parti.

 • Mohammed

  hehe