Del saken
 • 6
 •  
 •  
 •  
 •  

Det nystiftede Rettferdighetspartiet vil droppe dagens økonomiske modell med renter og kreditt og basere seg på en økonomisk modell hentet fra islam.

Partiet er helt i startgropen og har drøyt hundre likeklikk på Facebook og ikke flere enn seks-sju personer som engasjerer seg aktivt. Målet er å få 5.000 underskrifter og kunne stille til valg, skriver Vårt Land.

– Samfunnet og politikerne har sviktet i å beskytte mannen i gata. Det vil vi skape bevissthet om. Vi vil utfordre dem som sitter med makten, sier en av grunnleggerne, Ihab Timraz, BI-rådgiver, forsker ved Strategisk institutt og muslim.

Ifølge partiprogrammet vil rettferdighetspartiet «endre den økonomiske modellen i Norge fra en modell som bygger på kreditt (rentebasert) til en bærekraftig økonomisk modell som bygger på reel verdiskapning og risikodeling». De legger også opp til en skatt på 2,5 prosent på formue, samme sats som den muslimske velferdsskatten zakat.

– Ja, dette er den islamske skattemodellen, bekrefter Timraz, men bedyrer at det ikke er snakk om et muslimsk parti.

– Det ser ut som de har et ­ønske om å innføre islamsk finans i Norge. Men jeg tolker det generelt som en moderat type muslimdemokratisk ideologi, som kan sammenlignes med for eksempel kristendemokratisk ideologi, sier islamforsker Olav Elgvin ved Fafo og Institutt for sammenlignende politikk.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 6
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]