FILE - In this Oct. 28, 2013, file photo, former FBI Director Robert Mueller is seated before President Barack Obama and FBI Director James Comey arrive at an installation ceremony at FBI Headquarters in Washington. A Washington restaurant announced on Nov. 1, 2017, it is offering a special $5 “Moscow Mueller” drink every time Mueller, who is now special counsel for the Department of Justice, indicts an associate of President Donald Trump. (AP Photo/Charles Dharapak, File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Michael Flynns og Donald Trumps advokater har sluttet å utveksle russlandsinformasjon, ifølge New York Times, som tror Flynn vurderer samarbeid med granskerne.

Inntil nå har det foreligget en avtale mellom advokatene til Trump og Flynn, der de har utvekslet informasjon med hverandre i forbindelse med spesialetterforsker Robert Muellers etterforskning av russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget.

Nå har Trumps advokater blitt varslet om at denne avtalen er avsluttet, sier fire av personene som er involvert i saken til New York Times. Det tyder ifølge avisen på at Flynn enten allerede samarbeider, eller i det minste har begynt å diskutere mulighetene for et samarbeid med Mueller.

Offisielt vil verken Trump eller Flynns advokater kommentere dette overfor avisen.

Flynn, som fikk sparken bare uker etter å ha blitt utpekt til Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver, står sentralt i den pågående etterforskningen av hva slags kontakt det har vært mellom Russland og Trumps stab under fjorårets presidentvalg. Flynn fikk sparken da det ble avslørt at han ikke hadde informert om sin kontakt med russiske myndigheter.

For Mueller kan en avtale med ham bety at han får et innblikk i hva som skjedde bak scenen under Trumps valgkamp og i de turbulente første ukene av Trumps administrasjon.

Flynn begynte tidlig å samarbeide med Trump, og var en viktig rådgiver, som blant annet sto bak Trumps populistiske «America First»-slagord, og tok til orde for tettere bånd til Russland.

Han ses på som lojal til Trump, men har de siste ukene uttrykt bekymring for at påtalemyndigheten kan finne på å ta ut tiltale mot sønnen Michael Flynn Jr.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]