FILE--This undated artist' sketch shows the skyjacker known as D.B. Cooper from recollections of the passengers and crew of a Northwest Airlines jet he hijacked between Portland and Seattle on Thanksgiving eve in 1971. The FBI says it's no longer actively investigating the unsolved mystery of D.B. Cooper. The bureau announced it's "exhaustively reviewed all credible leads" during its 45-year investigation. (AP-Photo, file)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

På denne dag i 1971 hoppet en flykaprer ut av en Boeing 727 over delstaten Washington – og ble borte for godt med løsepengene han hadde fått.

Mannen, i førtiårene og iført mørk dress og slips, ga navnet Dan Cooper da han kjøpte billett. Han kapret flyet ved hjelp av en veske han sa inneholdt en bombe.

Han fikk innfridd kravet om 200.000 dollar i kontanter (en drøy million dollar i dag) og fire fallskjermer under en mellomlanding i Seattle, før flyet på nytt tok av uten passasjerer.

Han ga deretter flyverne beskjed om å fly mot Mexico, så lavt og sakte som mulig, og beordret mannskapet inn i cockpiten. Klokken 20.13 viste sensorer at en dør bakerst i flyet ble åpnet, men det ble ikke endelig avklart at mannen hadde hoppet før flyet landet i Reno i Nevada.

Fordi politiet i en tidlig fase av etterforskningen mistenkte en kjent kriminell ved navn D.B. Cooper, ble dette navnet hengende ved kapreren i den påfølgende mediestormen, men identiteten hans er aldri fastslått og det er aldri funnet spor etter ham.

Derimot ble en del av pengene, rundt 3.000 dollar, funnet ved en elv og identifisert ved hjelp av serienumrene, som var katalogisert før løsepengene ble utlevert.

Det har aldri vært tegn til at resten av pengene er brukt, og politiet har lenge antatt at «D.B. Cooper» døde under fallskjermhoppet, som skjedde i mørket, i dårlig vær.

Etterforskningen ble formelt avsluttet i fjor.

 

(Teksten er med tillatelse hentet fra Corporate Communications nyhetsbrev fredag 24. november)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]