STAVANGER 20041004: Mandag var det pressekonferanse ombord på det amerikanske krigsskipet USS Hue City i forbindelse med at det er første gang amerikanske og russiske skip deltar i en bilateral øvelse. Pressen fikk mulighet til å se både de amerikanske og russiske skipene fra innsiden, samt stille spørsmål om øvelse Exercise Northern Eagle til russiske og amerikanske generaler. Her ligger "Admiral Levchenko", "Severomorsk" og "USS Hue City" i Stavanger havn. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
annonse
annonse

Ansettelsesutvalget ved Universitetet i Stavanger har vedtatt å avskjedige historieprofessor Nils Rune Langeland.

Vedtaket ble fattet mot én stemme fra ansattrepresentanten.

Universitetet opplyser at ansettelsesutvalget har funnet at vilkårene for avskjed av professoren er til stede. Langeland har mulighet til å påklage vedtaket til Kunnskapsdepartementet. Ettersom dette fortsatt betegnes som en pågående personalsak, ønsker ikke universitetet å kommentere bakgrunnen for eller forholdene rundt saken nærmere nå.

annonse

Nils Rune Langeland har vært ansatt ved Universitetet i Stavanger siden 2008. Han skal ha blitt orientert i begynnelsen av oktober om at universitetet ønsket å avskjedige ham. Sommerens medieomtale av grove meldinger fra professoren til ulike kvinner, skal kun utgjøre en del av avskjedssaken.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon