Prognose: Britene står foran markert fall i levestandard

Den jevne brite står overfor det lengste fallet i levestandarden siden 1950-tallet, dersom regjeringens nedjusterte vekstprognose slår til, mener en tenketank. Her den britiske finansministeren Philip Hammond før onsdagens finanstale. Foto: AP / Frank Augstein / NTB scanpix

De nye prognosene anslår gjennomsnittlig vekst på 1,4 prosent de neste fem årene, noe som betyr at Storbritannias økonomi vil bli 72 milliarder pund, eller 3,4 prosent, mindre i 2021 enn det som fremgikk av prognosen som ble lagt fram i mars i fjor. Den var den siste som ble presentert før Storbritannia stemte for å forlate EU.

Den sosialpolitiske tenketanken Resolution Foundation mener den nåværende inntektsskvisen vil vare lengre og at husholdningenes disponible inntekter vil falle 19 kvartaler på rad mellom 2015 og 2020.

Videre spås det at de siste endringene i skattepolitikken vil legge press på levestandarden og øke ulikhetene i samfunnet. De fattigste husstandene vil trolig miste i gjennomsnitt 715 pund årlig innen 2021, og de rikeste vil øke sin inntekt i samme periode med gjennomsnittlig 185 pund.

– Familier er nå i de tidlige stadiene av den lengste perioden med kontinuerlig nedgang i disponibel inntekt på over 60 år, til og med lenger enn selv det som fulgte etter finanskrisen i 2008, sa stiftelsens direktør Torsten Bell.

I sin finanstale onsdag lovet finansminister Philip Hammond å støtte en stor utvidelse av boligbyggingen og hjelpe små og høyteknologiske bedrifter for å styrke den britiske økonomien.

NTB-DPA

(©NTB)


Publisert: nov 24, 2017 @ 1:58 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Balalaika

  Alle som har grepet til innvandring fra dysfunksjonelle samfunn som svar på feil i egen samfunnsmodell vil oppleve dette.

 • Tor Anders Engen

  Det er målet med FN sine ikke navngitte forfattere Agenda 21 og Agenda 2030, ved å kalle det bærekraftig der målet å senke livskvaliteten for alle oss i Vesten. Men også ødelegge samfunnet ved å dumpe på oss de multikulturelle. I det glade (heller si gale) fargede fellesskap.

  PS! Det har kommet meg for øret at Agenda 2030 er det Kina som har vært idegiver, mens vi vet at Agenda 21 er mye av Gro den grusomme bidratt mye til. Spesielt det med bærekraftig fellesskap.

 • S. Haugen

  Når krybben er tom bites hestene!

 • TitoSchipa

  BNP per innbygger er det som betyr noe, ikke total BNP. Man kunne godt importert alle slavefabrikkene i Kina til landet med arbeidskraften på kjøpet, og BNP ville økt kraftig, men BNP per innbygger ville gått ned i kjelleren. På samme måte gir masseinvandringen fattigdom for den jevne mann i Europa, men det spiller vel ingen rolle for de som får tilgang til billigere arbeidskraft.

 • spirild2

  Selvfølgelig.

  I alle Vest-Europeiske land vil dette bli en realitet, litt senere her, men det er i gang. Hvem får pengene? Hvor tar de veien?

  Penger har vi nok av, men hvem får, hvem må gi og hvem tar?

 • invernes

  Britene får hva de fortjener, flertallet har stemt inn de ødeleggende politikere som de har, og multikultur har de jo alltid ivret for, nei la landet bare bli et uland, så kanskje de lærer ?
  Hadde Hitler sett hva som skjer nå så hadde han angret på sine angrep, landene klarer fint å ødelegge seg selv.

 • Reidar S

  Lurer litt på om ikke «noen» snekrer sammen en modell som viser at det motsatte skjer ved å forbli i EG. Antar at en fhv direktør her i landet melder seg til oppgaven

 • TitoSchipa

  Gode poenger. Den såkalte økonomiske veksten i Vesten de siste tiårene har for en stor del vært økt forbruk av importerte varer finansiert av mere gjeld. I tillegg har jo også Storbritannia begynt å ta inn anslag for svart økonomi som prostitusjon i BNP for å pynte på tallene.