Britain's Chancellor of the Exchequer Philip Hammond waves and poses for the media as he holds up the traditional red dispatch box, outside his official residence 11 Downing Street, before delivering his annual budget speech to Parliament, in London, Wednesday, Nov. 22, 2017. As Britain's Chancellor of the Exchequer Phillip Hammond reveals his budget to the nation, he is under pressure to ease austerity in spending plans but also needs to preserve the country's finances as Britain braces for the shock of leaving the European Union. (AP Photo/Frank Augstein)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De nye prognosene anslår gjennomsnittlig vekst på 1,4 prosent de neste fem årene, noe som betyr at Storbritannias økonomi vil bli 72 milliarder pund, eller 3,4 prosent, mindre i 2021 enn det som fremgikk av prognosen som ble lagt fram i mars i fjor. Den var den siste som ble presentert før Storbritannia stemte for å forlate EU.

Den sosialpolitiske tenketanken Resolution Foundation mener den nåværende inntektsskvisen vil vare lengre og at husholdningenes disponible inntekter vil falle 19 kvartaler på rad mellom 2015 og 2020.

Videre spås det at de siste endringene i skattepolitikken vil legge press på levestandarden og øke ulikhetene i samfunnet. De fattigste husstandene vil trolig miste i gjennomsnitt 715 pund årlig innen 2021, og de rikeste vil øke sin inntekt i samme periode med gjennomsnittlig 185 pund.

– Familier er nå i de tidlige stadiene av den lengste perioden med kontinuerlig nedgang i disponibel inntekt på over 60 år, til og med lenger enn selv det som fulgte etter finanskrisen i 2008, sa stiftelsens direktør Torsten Bell.

I sin finanstale onsdag lovet finansminister Philip Hammond å støtte en stor utvidelse av boligbyggingen og hjelpe små og høyteknologiske bedrifter for å styrke den britiske økonomien.

NTB-DPA

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]