Britain's Chancellor of the Exchequer Philip Hammond waves and poses for the media as he holds up the traditional red dispatch box, outside his official residence 11 Downing Street, before delivering his annual budget speech to Parliament, in London, Wednesday, Nov. 22, 2017. As Britain's Chancellor of the Exchequer Phillip Hammond reveals his budget to the nation, he is under pressure to ease austerity in spending plans but also needs to preserve the country's finances as Britain braces for the shock of leaving the European Union. (AP Photo/Frank Augstein)
annonse

De nye prognosene anslår gjennomsnittlig vekst på 1,4 prosent de neste fem årene, noe som betyr at Storbritannias økonomi vil bli 72 milliarder pund, eller 3,4 prosent, mindre i 2021 enn det som fremgikk av prognosen som ble lagt fram i mars i fjor. Den var den siste som ble presentert før Storbritannia stemte for å forlate EU.

annonse
annonse

Den sosialpolitiske tenketanken Resolution Foundation mener den nåværende inntektsskvisen vil vare lengre og at husholdningenes disponible inntekter vil falle 19 kvartaler på rad mellom 2015 og 2020.

annonse

Videre spås det at de siste endringene i skattepolitikken vil legge press på levestandarden og øke ulikhetene i samfunnet. De fattigste husstandene vil trolig miste i gjennomsnitt 715 pund årlig innen 2021, og de rikeste vil øke sin inntekt i samme periode med gjennomsnittlig 185 pund.

– Familier er nå i de tidlige stadiene av den lengste perioden med kontinuerlig nedgang i disponibel inntekt på over 60 år, til og med lenger enn selv det som fulgte etter finanskrisen i 2008, sa stiftelsens direktør Torsten Bell.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

I sin finanstale onsdag lovet finansminister Philip Hammond å støtte en stor utvidelse av boligbyggingen og hjelpe små og høyteknologiske bedrifter for å styrke den britiske økonomien.

NTB-DPA

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.