Oslo 20171013. Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide presenterte fredag landmaktutredningen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
annonse
annonse

Norge bruker 1,3 milliarder mindre på flyktningtiltak i 2017 enn forutsatt i budsjettet. Nå går pengene til Midtøsten og afrikanske land sør for Sahara.

– Jeg er glad for at nysalderingen gir rom for at vi kan øke bistanden til land i Midtøsten og Afrika sør for Sahara. Der er det store behov, både for langsiktige utviklingstiltak og for akutt humanitær bistand, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding.

Store deler av den foreslåtte økningen på 453 millioner over det humanitære budsjettet vil bli brukt i Sør-Sudan, Somalia, Tsjad-regionen og underfinansierte kriser sør for Sahara. Regjeringen vil også øke støtten til det humanitære arbeidet i Bangladesh.

annonse

Ubrukte midler vil ifølge Søreide også gå til å avhjelpe situasjonen for rohingyaene som er fordrevet fra Myanmar til Bangladesh.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon