Oslo 20171013. Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide presenterte fredag landmaktutredningen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Norge bruker 1,3 milliarder mindre på flyktningtiltak i 2017 enn forutsatt i budsjettet. Nå går pengene til Midtøsten og afrikanske land sør for Sahara.

– Jeg er glad for at nysalderingen gir rom for at vi kan øke bistanden til land i Midtøsten og Afrika sør for Sahara. Der er det store behov, både for langsiktige utviklingstiltak og for akutt humanitær bistand, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding.

Store deler av den foreslåtte økningen på 453 millioner over det humanitære budsjettet vil bli brukt i Sør-Sudan, Somalia, Tsjad-regionen og underfinansierte kriser sør for Sahara. Regjeringen vil også øke støtten til det humanitære arbeidet i Bangladesh.

Ubrukte midler vil ifølge Søreide også gå til å avhjelpe situasjonen for rohingyaene som er fordrevet fra Myanmar til Bangladesh.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]