OSLO 20171106. Trine Skei Grande under fremleggelse av Venstres alternative statsbudsjett for 2018. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Venstre går fram et helt prosentpoeng til 4,8 prosent på Dagbladets novembermåling. Frp går mest fram, mens Sp er målingens taper.

Venstre-leder Trine Skei Grande merker seg at partiet ikke ser ut til å tape på å vise vilje til å gå i regjering med Høyre og Frp.

– Det ser ikke sånn ut så langt, nei. Jeg tror velgerne verdsetter et parti som setter seg ned og er villig til å finne politiske løsninger, sier hun om målingen som er utført av Ipsos MMI for Dagbladet.

Finansminister og partileder Siv Jensen i Frp gleder seg over en fremgang på 2,4 prosentpoeng til 15,9 prosent.

– Dette er gledelig og en stor vitamininnsprøyting! Jeg tror velgerne ser at landet styres trygt og godt med Frp i regjering. Norge er i medvind, og nok en gang har vi fått på plass et godt budsjett, sier Jensen. Regjeringspartner Høyre går tilbake 0,8 prosentpoeng til 25 prosent, det samme som valgresultatet tidligere i høst.

Den store taperen er Senterpartiet som faller nesten like mye som Fremskrittspartiet stiger. Sp går tilbake 2,3 prosentpoeng til 8,6 prosent. Arbeiderpartiet går fram 0,2 til 27,9 prosent, mens den siste partneren i det rødgrønne trekløveret, SV, faller et halvt prosentpoeng til 5,4.

KrF er fram marginale 0,1 prosentpoeng til 3,8. Miljøpartiet De Grønne øker like mye som Venstre og er helt oppunder sperregrensen med en oppslutning på 3,9 prosent. Rødt faller 0,6 til 2,8.

Feilmarginen i målingen er på 1,5-3,3 prosentpoeng.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]