Venstre fram på ny måling

Trine Skei Grande og Venstre går fram 1 prosentpoeng på den nyeste meningsmålingen. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Venstre går fram et helt prosentpoeng til 4,8 prosent på Dagbladets novembermåling. Frp går mest fram, mens Sp er målingens taper.

Venstre-leder Trine Skei Grande merker seg at partiet ikke ser ut til å tape på å vise vilje til å gå i regjering med Høyre og Frp.

– Det ser ikke sånn ut så langt, nei. Jeg tror velgerne verdsetter et parti som setter seg ned og er villig til å finne politiske løsninger, sier hun om målingen som er utført av Ipsos MMI for Dagbladet.

Finansminister og partileder Siv Jensen i Frp gleder seg over en fremgang på 2,4 prosentpoeng til 15,9 prosent.

– Dette er gledelig og en stor vitamininnsprøyting! Jeg tror velgerne ser at landet styres trygt og godt med Frp i regjering. Norge er i medvind, og nok en gang har vi fått på plass et godt budsjett, sier Jensen. Regjeringspartner Høyre går tilbake 0,8 prosentpoeng til 25 prosent, det samme som valgresultatet tidligere i høst.

Den store taperen er Senterpartiet som faller nesten like mye som Fremskrittspartiet stiger. Sp går tilbake 2,3 prosentpoeng til 8,6 prosent. Arbeiderpartiet går fram 0,2 til 27,9 prosent, mens den siste partneren i det rødgrønne trekløveret, SV, faller et halvt prosentpoeng til 5,4.

KrF er fram marginale 0,1 prosentpoeng til 3,8. Miljøpartiet De Grønne øker like mye som Venstre og er helt oppunder sperregrensen med en oppslutning på 3,9 prosent. Rødt faller 0,6 til 2,8.

Feilmarginen i målingen er på 1,5-3,3 prosentpoeng.

(©NTB)


Publisert: nov 24, 2017 @ 7:48 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.