OSLO 20120824. Domsavsigelsen i terrorsaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett 2012. Jan Bøhler i Arbeiderpartiet kommenterer dommen til Behring Breivik på Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Jan Bøhler (Ap) går til angrep på det han mener er unnfallenhet fra regjeringens side i integreringspolitikken. Han vil skjerpe loven mot tvangsekteskap.

Bøhler vil at den aktuelle paragrafen også skal omfatte «arrangert ekteskap med utilbørlig press», skriver Klassekampen.

– Altfor mange arrangerte ekteskap er i realiteten tvangsekteskap. Det er blitt en aksept for at tvangsekteskap er galt, men arrangerte ekteskap er greit. Men også de arrangerte ekteskapene inngås under stor grad av press, mener Bøhler.

Tirsdag holder han en interpellasjon i Stortinget, og han forventer at integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) kommer med ny politikk hvor lovendringen er ett tiltak.

Hatpredikanter

– Dersom hun ikke gjør det, får vi fremme sakene selv fra Stortinget, sier Bøhler, som mener regjeringen har vært unnvikende på integreringsfeltet.

– Listhaug gikk hardt ut i valgkampen i år og ville forby hatpredikanter å komme til Norge, men jeg har ikke sett noe om dette i framlegget om ny tros- og livssynslov, sier Bøhler.

Stortingsrepresentanten fra Oslo etterlyser også sterkere virkemidler overfor personer som har religiøs eller kulturell begrunnelse for å ikke delta i arbeid.

I feil parti

– I integreringsmeldingen vedtok et enstemmig storting at denne gruppen ikke skal få økonomisk støtte av det offentlige. Likevel får jeg henvendelser fra folk i Nav som etterlyser et regelverk de kan bruke. Det har ikke kommet på plass, sier Bøhler.

Stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos (Frp) roser Bøhlers engasjement, men mener han er i feil parti. Hun mener også at Listhaug ikke kan beskyldes for å være unnvikende.

– Det er ikke Sylvi Listhaugs feil. Hun vil få til mye, men møter motstand.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]