German riot police evacuate a protester during a protest for Turkish President Tayyip Erdogan in Cologne, Germany July 31, 2016. REUTERS/Vincent Kessler
Del saken
 • 191
 •  
 •  
 •  
 •  

Ifølge tyske Morgenpost er det nå økende tyrkisk nasjonalisme og antidemokratisk tankegang blant yngre politifolk i Tyskland.

– Det er et faktum at vi har en del Erdogan-supporterte blant våre tyrkiske medarbeidere. Personlig ser jeg det som svært kritisk, men myndighetene aksepterer det som ytringsfrihet, sier en politimann, som ønsket å være anonym.

Politimannen mener dessuten at instruktørene som brukes i opplæringen ikke er strenge nok med politibetjentene det gjelder.

Nesten ingen politifolk vil snakke om anklagene om at det finnes Erdogan-støtte og tyrkisk nasjonalisme på politiakademiet.

– Kanskje de som skriver anonyme brev simpelthen har et problem med utlendinger? spør “Ercan”, som står ved inngangen til politiakademiet i Ruhleben. Han er sønn av en tyrkisk innvandrerfamilie og har vært i politietrening i flere måneder.

En instruktør fra Berlins politiakademi skal ha innrømmet at Erdogan-supportere er blitt sendt på oppdrag ved kurdiske demonstrasjoner, melder ANF News. Avsløringen kommer i kjølvannet av at politivolden mot kurdiske demonstranter i Berlin har økt betraktelig.

– Dedikerte Erdogan-supportere blir sendt til kurdiske demonstrasjoner. Hvor lenge vil dette fortsette uten problemer vet jeg ikke, sier instruktøren fra politiakademiet, som også har ønsket å være anonym.

En politimann skal ha blitt filmet mens han slo en kurdisk mann med et objekt under en demonstrasjon. Den kurdiske mannen skal være alvorlig skadet etter hendelsen, men det er ikke igangsatt etterforskning av hendelsen.

Erdogan-regimet skal ha infiltrert flere tyske institusjoner, blant annet innvandrings- og flyktningbyrået BAMF.

 

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 191
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]