Skisse av Abdelhakim Dekhar under rettsaken. AFP PHOTO / Benoit PEYRUCQ
annonse

En 52 år gammel mann er dømt til 25 års fengsel for blant annet å ha skutt og såret en ansatt i et angrep i avisa La Liberations lokaler for fire år siden.

Abdelhakim Dekhar ble pågrepet i november 2013 i en større politijakt etter skytingen i Paris.

Dekhar hadde først brutt seg inn i BFMTVs lokaler og truet journalisten Philippe Antoine med en hagle og sa «neste gang bommer jeg ikke».

annonse

Tre dager senere sto han bak et skyteangrep i kontorene til avisa La Liberation. Én av avisas fotografassistenter ble alvorlig skadd.

Dekhar knyttes også til en separat hendelse der skudd ble avfyrt mot hovedkvarteret til banken Societe Generale.

Domstolen fant ham skyldig i drapsforsøk på Antoine, som i dag er sjefredaktør i BFMTV, og Cesar Sebastian, fotografen i La Liberation.

Aktor argumenterte i sin prosedyre for at tiltalte følte avsky for «samfunnet, staten og kapitalismen» og at han hadde et ondsinnet motiv.

Dekhar overveier ifølge sin advokat Hugo Levy å anke dommen, som falt fredag. 52-åringen har under rettssaken sagt at han ville politiet skulle ta livet av ham. Han tok gjentatte ganger opp politikk og snakket blant annet om Frankrikes kolonisering av Algerie og sosiale problemer i forstedene.

NTB-AFP
(©NTB)

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.